Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εγκρίθηκε από την ΓΣ της Attica Bank η ΑΜΚ ύψους 434 εκατ. ευρώ - Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής

tags :
Εγκρίθηκε από την ΓΣ της Attica Bank η ΑΜΚ ύψους 434 εκατ. ευρώ - Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής
Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παροχή πλήρους δικαιώματος προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους
(upd)Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της Attica Bank η αύξηση κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας Γιάννη Γαμβρίλη, στόχος της διοίκησης είναι να βρεθεί επενδυτής, ο οποίος θα πλαισιώσει το ΤΣΜΕΔΕ, δίνοντας τεχνογνωσία για την ανάπτυξη της τράπεζας.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Attica Bank: Προχωράει η ΑΜΚ χωρίς στρατηγικό επενδυτή - Με RS 16/1 και αναλογία 17ν/1π

Χωρίς στρατηγικό επενδυτή θα προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 434 εκατ που θα καλύψει μερικώς το ΤΣΜΕΔΕ ο βασικός μέτοχος της Attica bank με 51%.
Το παράδοξο είναι ότι μερική συμμετοχή σημαίνει ότι θα φθάσει το ποσοστό του ΤΣΜΕΔΕ από 51% στο 80%.
Θα προηγηθεί reverse split 16 προς 1 νεώ η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με αναλογία 17 νέων μετοχών για κάθε 1 παλαιά.
Μπορεί να ειπωθεί ότι οι όροι της ΑΜΚ της Attica bank είναι τουλάχιστον  απαράδεκτοι....

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Attica bank

Συνεχίζει τις επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές και συμβούλους η Attica Bank, καθώς το ΔΣ της τράπεζας κρίνει πως, χωρίς άλλη καθυστέρηση και προς το συμφέρον της τράπεζας, ενδείκνυται η λήψη των αποφάσεων των μετόχων για να δρομολογηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Attica Bank, δεν τίθεται πλέον ζήτημα περιορισμού του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων κοινών μετόχων, αλλά μπορεί να αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παροχή πλήρους δικαιώματος προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους.

Αναλυτικά το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Attica Bank έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας συνέταξε και δημοσίευσε σύμφωνα με το νόμο την από 5-9-2014 Έκθεσή του κατ’ εφαρμογή των άρθρων 9 παρ. 1 του ν. 3016/2002, των αρ. 4.1.4.1.1. και 4.1.4.1.2. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την Αύξηση του Κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, καθώς και κατ’ εφαρμογή του αρ. 13 παρ. 10 κ.ν.2190/1920 για τον περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης, προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Κατόπιν της αναβολής, λόγω έλλειψης απαιτούμενης απαρτίας, κατά την αρχική Έκτακτη Γ.Σ. της 30-9-2014, οι εργασίες της Α’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της 13-10-2014 διακόπηκαν διαδοχικά στη συνέχεια, με απόφαση των μετόχων για τις συνεδριάσεις της 10-11-2014 και 10-12-2014, προκειμένου να παρασχεθεί περισσότερος χρόνος για την πρόοδο των επαφών που λαμβάνουν χώρα με τη συνδρομή ομάδας χρηματοοικονομικών συμβούλων της Τράπεζας με αλλοδαπά επενδυτικά κεφάλαια, με στόχο την επίτευξη οριστικού και δεσμευτικού ενδιαφέροντος εκ μέρους των επενδυτικών κεφαλαίων για τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας και την κατάρτιση σχετικής συμφωνίας με στρατηγικό(ούς) επενδυτή(ές).
Παρά τις ανωτέρω διαδοχικές αναβολές, η ως άνω διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και οι σχετικές επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές και συμβούλους συνεχίζονται.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την πάροδο ικανού χρόνου μέχρι σήμερα και την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης και η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της Tράπεζας, σύμφωνα και με τις οδηγίες της εποπτικής Αρχής, χωρίς άλλη καθυστέρηση και προς το συμφέρον της Τράπεζας, το Δ.Σ. κρίνει ότι πλέον ενδείκνυται η λήψη των αποφάσεων των μετόχων για να δρομολογηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Ενόψει των ανωτέρω, κρίνεται ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα περιορισμού του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων κοινών μετόχων, αλλά μπορεί να αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παροχή πλήρους δικαιώματος προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους, όπως προβλέπει ο νόμος, τροποποιούμενης ως προς το σημείο αυτό ειδικώς της από 5-9-2014 Εκθέσεως και εισηγήσεως του Δ.Σ. προς το σώμα της Συνέλευσης.
Βεβαίως, κατά την υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα παρασχεθεί η δυνατότητα συμμετοχής και στους δυνητικούς τελικώς ενδιαφερόμενους στρατηγικούς ή άλλους ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, μέσω της διαδικασίας διάθεσης αδιάθετων μετοχών της αύξησης, που πραγματοποιείται ελεύθερα κατά την κρίση του Δ.Σ., όπως προβλέπει ο νόμος.
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, ως προς τους ακριβείς οικονομικούς όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται προς τη Γενική Συνέλευση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας έως Ευρώ 388.904.697,30 (ονομαστική αύξηση), μέσω της έκδοσης νέων, άυλων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Τράπεζας ονομαστικής αξίας € 0,35 έκαστη (στο εξής, οι Νέες Μετοχές).
Εννοείται ότι η αύξηση προτείνεται να αποφασιστεί, αφού προηγουμένως ληφθεί απόφαση των μετόχων ως προς τις προγραμματιζόμενες εταιρικές πράξεις reverse split, ως ακολούθως προτείνονται, ήτοι μετά την αύξηση της ονομαστικής αξίας υφιστάμενων κοινών μετοχών από €0,30 σε € 4,800000004589810 με συνένωσή τους σε αναλογία 16 υφιστάμενες προς 1 νέα μετοχή, και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά Ευρώ 290.861.496,60, με εκ νέου μείωση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων κοινών μετοχών από €4,800000004589810 σε € 0,35 με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920.
Μέσω της αύξησης θα αντληθούν κεφάλαια κατ’ ελάχιστον € 433.350.948,42 (χρηματικά κεφάλαια -1
συμπεριλαμβανομένου τυχόν ποσού υπέρ το άρτιο).
Για τον ορισμό της Τιμής Διάθεσης των Νέων Μετοχών προτείνεται να εξουσιοδοτηθεί να λάβει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/1920.
Η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές που θα αναλάβουν Νέες Μετοχές συμμετέχοντας στην Αύξηση. Σε περίπτωση μερικής κάλυψης της αύξησης το μετοχικό κεφάλαιο θα μπορεί να αυξάνεται μέχρι το ποσό της κάλυψης κατά το άρθρο 13α παρ. 1 Κ.Ν. 2190/1920.
Η Αύξηση που αφορά στην κάλυψη κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας προτείνεται να καλυφθεί αποκλειστικά με μετρητά.
Οι Νέες Μετοχές θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων κοινών μετόχων της με αναλογία 17 νέες προς 1 παλαιά μετοχή.
Ειδικότερα, με δικαίωμα προτίμησης προτείνεται να εκδοθούν και διατεθούν 1.111.156.278,00 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας € 0,35.
Η χρονική περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την απόκτηση κοινών μετοχών θα διαρκέσει δέκα πέντε (15) ημέρες.
Δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα έχουν όσοι αναφέρονται αναλυτικά στην από 5-9-2014 Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ως εκ τούτου δεν τίθεται πλέον ζήτημα και λόγοι περιορισμού του Δικαιώματος Προτίμησης των υφιστάμενων κοινών μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Προτείνεται η Γενική Συνέλευση να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για να ρυθμίζει κάθε άλλο θέμα σχετικό με την αύξηση κεφαλαίου, διάθεση των νεοεκδιδόμενων μετοχών, καθώς και να συνεχίσει τη διαδικασία επαφών με ενδιαφερόμενους στρατηγικό/-ούς επενδυτή/-ές, ώστε να εκδηλώσουν οριστικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου μέσω της απόκτησης τυχόν αδιάθετων μετοχών.
Η παρούσα Έκθεση συντάσσεται σε συμπλήρωση της από 5-9-2014 Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου (με την οποία αποτελεί ενιαίο όλο), για να υποβληθεί στην μετά διακοπή Α΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 10ης Δεκεμβρίου 2014 ή σε οποιαδήποτε τυχόν άλλη συνεδρίαση αυτής, επαναληπτική ή μετά διακοπή ή αναβολή, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 9 παρ. 1 του ν. 3016/2002, των αρ. 4.1.4.1.1. και 4.1.4.1.2. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την Αύξηση του Κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας.

(πρώτη ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2014, 08:04)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης