Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών υπέγραψαν Κίνα και Νότια Κορέα

Συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών υπέγραψαν Κίνα και Νότια Κορέα
Η συμφωνία υπεγράφη τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC)
Μετά από συνομιλίες δύο ετών, τόσο η Κίνα, όσο και η Νότια Κορέα επιβεβαίωσαν ότι οι ηγέτες των δύο χωρών κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την απελευθέρωση των εμπορικών συναλλαγών.
Με την συμφωνία, που υπεγράφη τελικά σήμερα, Δευτέρα, μετά το πέρας της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), αίρονται περιορισμοί σε 17 κύριους εμπορικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Νότιας Κορέας με τις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές να αγγίζουν τα 228,9 δισ. δολάρια το 2013.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η συμφωνία περιλαμβάνει την κατάργηση των φορολογικών δασμών σε πάνω από το 90% των αγαθών μέσα στα επόμενα 20 έτη.
Η συμφωνία των δύο χωρών, που βρίσκονται στις δέκα μεγαλύτερες εξαγωγικές δυνάμεις παγκοσμίως, θεωρείται ότι δεδομένα θα ωθήσει σε ανάπτυξη την οικονομία της περιοχής.

www.bankignnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης