Σχέδια επίθεσης σε εφοπλιστή και τις εγκαταστάσεις της Cosco εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα του Βύρωνα

Σχέδια επίθεσης σε εφοπλιστή και τις εγκαταστάσεις της Cosco εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα του Βύρωνα
Έχουν συλληφθεί έξι άτομα, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας
(upd2) Γιάφκα στον Βύρωνα, όπου φέρεται να έχει εντοπιστεί σχέδιο επίθεσης εναντίον γνωστού εφοπλιστή, αλλά και πολυεθνικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον Πειραιά, αποκαλύφθηκε από τις εν εξελίξει έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο των τρομοκρατών ήταν οι εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά.
Η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέει τα ευρήματα αυτά με την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας και την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.
Η έφοδος στο διαμέρισμα στον Βύρωνα αποφασίσθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι εκεί έδωσε το «παρών» ένας 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.
Ο 30χρονος, σύμφωνα με το «Βήμα», αρχικώς αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα, όμως εκτιμάται ότι η αστυνομία έχει προσδιορίσει την ταυτότητά του.
«Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές ενδείξεις, θα πρόκειται για μια ιδιαίτερη επιτυχία στην προσπάθεια εξάρθρωσης ένοπλων οργανώσεων», επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές.
Νωρίτερα, η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί έξι άτομα στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εις βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, χθες, Τετάρτη, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν στην Αθήνα πέντε ημεδαποί, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 23 έως 30 ετών, καθώς και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικάς 30 ετών.
Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας κ.λπ.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Σε οικία στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη: πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, (121) φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm,  (11) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ), ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δυο φωτοβολίδες πυρσοί, καθώς και δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.
– Σε δύο οικίες του 30χρονου ημεδαπού συλληφθέντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρέθηκαν: πλήρης αμυντική χειροβομβίδα, πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ, περίστροφο διαμετρήματος 38 mm, 5.000 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.
– Στην οικία του 30χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα στην Αθήνα: ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης
Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα (02-10-2014) στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

(Πρώτη Ενημέρωση: Πέμπτη 2-10-2014 12:00)

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS