Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Πρ. Ισραήλ): Οι συνομιλίες με την Παλαιστίνη δεν αποτελούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Netanyahu (Πρ. Ισραήλ): Οι συνομιλίες με την Παλαιστίνη δεν αποτελούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Αφορούν αποκλειστικά θέματα ασφαλείας
Για να ενισχύσει την άμυνά του και όχι για να καταλήξει σε μία ειρηνευτική συμφωνία ξεκίνησε το Ισραήλ τις έμμεσες συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους στο Κάιρο δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, B. Netanyahu.
«Πρόκειται για διαπραγματεύσεις για θέματα ασφαλείας και όχι για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», είπε σε δηλώσεις του στη δωρεάν φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ισραέλ Χαγιόμ.
«Φρόντισα ώστε η αντιπροσωπεία αυτή (που έχει σταλεί στο Κάιρο) να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε θέματα ασφαλείας», σημείωσε ο Netanyahu. Γι’ αυτό τον λόγο δεν συμμετέχει στην αποστολή ο συνήθης απεσταλμένος του ισραηλινού πρωθυπουργού στις συζητήσεις με τους Παλαιστίνιους, ο Γιτζάκ Μόλχο, ούτε κανένας υπουργός, πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι κατέληξαν στις 26 Αυγούστου σε μια συμφωνία για εκεχειρία, τερματίζοντας τον τρίτο μεταξύ τους πόλεμο σε διάρκεια έξι ετών στη Γάζα. Είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν σε ένα μήνα στις διαπραγματεύσεις για ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα τη Λωρίδα της Γάζας και όχι τη συνολική μεταξύ τους σύρραξη.
Χθες Τρίτη είχαν στο Κάιρο μια σύντομη συνάντηση. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στα τέλη Οκτωβρίου. Η αναβολή αυτή αποφασίστηκε εξαιτίας των εβραϊκών και μουσουλμανικών εορτών που γιορτάζονται τις επόμενες ημέρες.
Μεταξύ των ζητημάτων που πρόκειται να συζητηθούν είναι η κατασκευή ενός λιμανιού και η επανέναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου της Γάζας, βασικά αιτήματα των Παλαιστινίων.
«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε τα πάντα από τη στιγμή που η Γάζα αποστρατιωτικοποιηθεί και εγκαταλείψει τον στόχο της να καταστρέψει το Ισραήλ», σημείωσε ο Netanyahu στην αγγλική εφημερίδα Jerusalem Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης