Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 1 δις. ευρώ τα κέρδη της Crédit Agricole το α’ 3μηνο - Tι είπαν για την Emporiki

Στα 1 δις. ευρώ τα κέρδη της Crédit Agricole το α’ 3μηνο - Tι είπαν για την Emporiki
Στα 1 δις. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Crédit Agricole το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο που είχαν διαμορφωθεί στα 470 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 10%%, στα 5,3 δις. ευρώ, αφού παρείχε στήριξη ο τομέας της λιανικής τραπεζικής, ο οποίος συμβάλει με 60% στη διαμόρφωση τους.
Ο πρόεδρος της τράπεζας Jean-Marie Sander, επισήμανε ότι τα αποτελέσματα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις , ενώ και η πορεία του 2011 θα είναι ανάλογη, καθώς έχουν ξεκινήσει για την τράπεζα να αποδίδουν τα μέτρα αναδιάρθρωσης που έχει λάβει η διοίκηση. Ο δείκτης Core Tier 1 αυξήθηκε στο 8,7%, ενώ στο 10,8% διαμορφώθηκε ο δείκτης Tier 1, ενώ οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ήταν κατά 24% χαμηλότερες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην αναφορά της Credit Agricole στα αποτελέσματα της Emporiki Bank, επισημαίνεται ότι η ελληνική θυγατρική επιδεικνύει ευελιξία και πίστη στο πρόγραμμα ανάκαμψης, παρόλο το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον. Το υψηλό κόστος κινδύνου έχει οδηγήσει σε αύξηση των προβλέψεων που επιδείνωσαν την ποιότητα των νέων δανείων. Ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία βελτίωσης των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης