Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εφαρμογή η εκεχειρία στη Γάζα - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Hamas - Για «νίκη» κάνει λόγο η Παλαιστίνη

Σε εφαρμογή η εκεχειρία στη Γάζα - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Hamas - Για «νίκη» κάνει λόγο η Παλαιστίνη
"Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν και κατέληξαν στην επίτευξη μίας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός"
Στην επίτευξη μίας μόνιμης και μακροχρόνιας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας συμφώνησαν Hamas και Iσραήλ, βάζοντας τέλος στο πολυήμερο αιματοκύλισμα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 2.200 Παλαιστινίους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της παλαιστινιακής αρχής, καθίσταται σαφές πως Ισραήλ και Hamas συμφώνησαν στην επίτευξη μακροχρόνιας εκεχειρίας.
«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν και κατέληξαν στην επίτευξη μίας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός. Η συμφωνία αναμένεται να άρει μερικώς την απομόνωση της Γάζας» συμπληρώνει η σχετική ανακοίνωση.
«Η συμφωνία αναμένεται να τερματίσει την επί 7 εβδομάδες πολεμική σύρραξη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 2.200 ανθρώπους» αναφέρει ο εκπρόσωπος της Hamas, Moussa Abu Marzouk.
Τη συμφωνία επιβεβαίωσε και η ισραηλινή πλευρά. «Το Ισραήλ αποδέχθηκε την πρόταση της Αιγύπτου για τη Γάζα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκεχειρία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, αρχής γενομένης από τις 19:00 ώρα Ελλάδας.
Το σχέδιο περιλαμβάνει «χαλάρωση» της απομόνωσης της Γάζας και σταδιακή επέκταση της «περιοχής ψαρέματος» στα 12 μίλια.
Παράλληλα, θα επιτραπεί η παροχή βοήθειας και υλικών για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης