Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Αμπάς (παλαιστίνιος πρόεδρος): Αναζητά διεθνή στήριξη για επιβολή ποινών στο Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

Μ. Αμπάς (παλαιστίνιος πρόεδρος): Αναζητά διεθνή στήριξη για επιβολή ποινών στο Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου
Δίκοπο μαχαίρι χαρακτηρίζει μια τέτοια κίνηση ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός
Διαρκείς πιέσεις να αναζητήσει διεθνή στήριξη για επιβολή ποινών για εγκλήματα πολέμου εναντίον του Ισραήλ από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δέχεται ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος δεν φαίνεται αρνητικός στο ενδεχόμενο, την ώρα που οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ξεπεράσει τους 1.400.
Ωστόσο, η Φατάχ στην οποία εντάσσεται ο Αμπάς χαρακτηρίζει την κίνηση δίκοπο μαχαίρι, καθώς θα μπορούσε να κατηγορηθεί για το ίδιο και η οργάνωση Χαμάς, η οποία είχε επιτεθεί πολλάκις εναντίον του Ισραήλ με ρουκέτες.
Σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους, ο Μ. Αμπάς ζήτησε χθες Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014, από όλες τις παλαιστινιακές πολιτικές φατρίες, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, αλλά και της Ισλαμικής Τζιχάντ, να δώσουν γραπτή συναίνεση για μια τέτοια κίνηση.
Διάφορες φατρίες της PLO ήδη υπέγραψαν σχετικά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε συνάντηση στη Δυτική Όχθη, ενώ ο παλαιστίνιος πρόεδρος αναμένει την απάντηση της Χαμάς και της μικρότερης οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.
Εν τω μεταξύ, χθες, Πέμπτη, η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νέιβι Πιλάι, κατηγόρησε και το Ισραήλ και τη Χαμάς για παραβίαση των κανόνων του πολέμου, σημειώνοντας ότι η Χαμάς παραβιάζει τον διεθνή νόμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν εξαπολύει ρουκέτες σε σχολεία και νοσοκομεία, ή σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν απαλλάσσει το Ισραήλ από την παραβίαση του ίδιου νόμου.
Σύμφωνα με την Ν. Πιλάι, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αψηφήσει τους διεθνείς νόμους στη Λωρίδα της Γάζας, επιτιθέμενη σε περιοχές με σχολεία, νοσοκομεία, κατοικίες, αλλά και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.
«Τίποτα απ' όλα αυτά δεν φαίνεται να είναι ατύχημα», σημειώνει για το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης