Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πνίγηκε» η προσπάθεια εκεχειρίας στη Γάζα - Γεγονός ο πρώτος θάνατος Ισραηλινού - Νέες ρουκέτες από Hamas και Iσραήλ

«Πνίγηκε» η προσπάθεια εκεχειρίας στη Γάζα - Γεγονός ο πρώτος θάνατος Ισραηλινού - Νέες ρουκέτες από Hamas και Iσραήλ
Στους 185 ο αριθμός των νεκρών - 184 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός
(upd)Στα… σπάργανα «πνίγηκε» η προσπάθεια εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι εκατέρωθεν βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και σήμερα, για όγδοη ημέρα.
Ενόσω Παλαιστίνη και Ισραήλ είχαν αποδεχθεί τους όρους διαπραγματεύσεις, οι οποίοι τέθηκαν από την Αίγυπτο, η Hamas εξαπέλυσε 47 ρουκέτες, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να «παγώσει» τις διαπραγματεύσεις και να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση. «Η Hamas εκτόξευσε 47 ρουκέτες από τη Γάζα σήμερα το πρωί. Ως αποτέλεσμα, εμείς συνεχίζουμε την επιχείρηση εναντίον της Hamas» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ισραήλ.
Στο ίδιο μήκος σχήματος και η Hamas, η οποία απέρριψε την εκεχειρία, εμμένοντας στη μάχη εναντίον του Ισραήλ.
Oι νεκροί από την πολυήμερη μάχη ανέρχονται σε 185, καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος Ισραηλινού πολίτη, από ρουκέτες της Hamas.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ, καταδικάζοντας τις πράξεις της Hamas, οι οποίες πυροδότησαν εκ νέου την ένταση, υπονομεύοντας τις ειρηνευτικές διαδικασίας.
«Η στρατιωτική επιχείρηση θα ενταθεί, εάν οι ρουκέτες συνεχιστούν» διαμηνύουν στελέχη του Ισραήλ, καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον μίας εκεχειρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης