Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM) - Δεν χρειάζεται νέο haircut στο ελληνικό χρέος - Είναι πλέον βιώσιμο - Μειώθηκε το κόστος εξυπηρέτησης του

tags :
Regling (ESM) - Δεν χρειάζεται νέο haircut στο ελληνικό χρέος - Είναι πλέον βιώσιμο - Μειώθηκε το κόστος εξυπηρέτησης του
Η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθεια στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Να συνεχίσει την προσπάθεια στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του ESM, Κ. Regling, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι ακόμη χαμηλά στη ρύθμιση της οικονομίας.
Μιλώντας στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, αναγνώρισε ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος για νέο haircut στο ελληνικό χρέος, εκτιμώντας ότι είναι πλέον βιώσιμο καθώς έχει μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης.
Αναφορικά με τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Regling έδωσε τα εύσημα για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο καμία από αυτές δεν θα μπορούσε να πετύχει εάν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών δεν είχαν υιοθετήσει και εφαρμόσει σωστά τις παρεμβάσεις.
Τέλος, προανήγγειλε από την πλευρά του ESM δημιουργία εργαλείων απευθείας χρηματοδότησης των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης