Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκαν μεγάλες σπείρες τοκογλύφων και διακίνησης ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκαν μεγάλες σπείρες τοκογλύφων και διακίνησης ναρκωτικών
Συνολικά 120 άτομα συμμετείχαν στις οργανώσεις
Την δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, που διέπρατταν συστηματικά κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες αφορούν στην κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στα αδικήματα της τοκογλυφίας και της εκβίασης, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.
Ειδικότερα οι αστυνομικές αρχές μετά από συντονισμένη έρευνα έφτασαν στ χνάρια 10 ατόμων,  επτά Ελλήνων και τριών Αλβανών ηλικίας από 21 έως 29 χρόνων οι οποίοι είναι μέλη και των δυο συμμοριών, και ακόμα 117 ατόμων που παρείχαν συνδρομή στις παράνομες δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πάνω από 25.000 ευρώ, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και 5 οχήματα.
Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τις - κατά περίπτωση - κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης των διατάξεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης - λόγω του αντικειμένου - αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι οργανώσεις, όπως διαπιστώθηκε διέθεταν επιπλέον εσωτερική διάρθρωση, σαφή ιεραρχική δομή, καθώς και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (την οποία τα μέλη της εφάρμοζαν με την ίδια ή διαφορετική - κατά περίπτωση - σύνθεση σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.
Σκοπός τους ήταν να εντοπίζουν οικονομικά υπερχρεωμένα άτομα και εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για άμεση εύρεση χρημάτων, παρείχαν «δάνεια» επιβάλλοντας πολύ υψηλά επιτόκια, τα οποία έφταναν στο 50% επί του αρχικού κεφαλαίου.
Στη συνέχεια, ο 23χρονος, φερόμενος ως «αρχηγός» της οργάνωσης, εκβίαζε του παθόντες με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, σε περίπτωση μη αποπληρωμής του χρέους, ενώ ταυτόχρονα προέβαινε στην αγορά οχημάτων κ.ά., προκειμένου να νομιμοποιήσει τα χρήματα που προέρχονταν από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης