Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας – Συνεχίζεται η «ανταλλαγή» ρουκετών

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας – Συνεχίζεται η «ανταλλαγή» ρουκετών
Μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas
Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς Hamas και Ισραήλ συνεχίζουν την ανταλλαγή… ρουκετών.
Μετά το θάνατο τριών Ισραηλινών από πυραύλους της Hamas, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανταπάντησε με την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών, οι οποίες έπληξαν καίριες θέσεις της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης. Μάλιστα, από την επίθεση τραυματίστηκε θανάσιμα ένας Παλαιστίνιος.
Ως απάντηση, η Hamas εκτόξευσε οκτώ νέες ρουκέτες προς τις ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις.

Τι μετέδιδε χθες, το bankingnews.gr
Με εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για τον θάνατο των τριών ισραηλινών εφήβων, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στη Δυτική Όχθη, απειλεί ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu.
Όπως ανέφερε σε διάγγελμά του στην τηλεόραση, χθες, Τρίτη, η οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για την απαγωγή και τον θάνατο των τριών ισραηλινών και εξήγγειλε ότι, αν χρειαστεί, θα διευρυνθούν οι επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης που κυριαρχεί στη Γάζα.
Η Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και την Ε.Ε., δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί ανάμειξή της στον θάνατο των τριών ισραηλινών εφήβων.
Από την πλευρά τους τόσο ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, έχουν καλέσει το Ισραήλ και τους Παλαιστίνοιυς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς η βία μεταξύ τους κλιμακώνεται επικίνδυνα.
Το Ισραήλ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό ωστε να μην πυροδοτεί περαιτέρω τις εντάσεις και δεν θα πρέπει να ρίχνει ένα «δίχτυ» που ζημιώνει αθώους Παλαιστίνιους, ανέφερε σε δημοσιογράφους ο ειδικός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μπένζαμιν Ρόουντς.
Εκπρόσωπος της Χαμάς σε δηλώσεις του ανέφερε ότι καμία παλαιστινιακή ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή και τον θάνατο των τριών εφήβων, επομένως «η εκδοχή του Ισραήλ δεν είναι άξια εμπιστοσύνης».
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μος Γιάλον, ανέφερε ότι το Ισραήλ «δεν θα ησυχάσει αν δεν συλληφθούν οι απαγωγείς και δεν πάρει εκδίκηση» για τον θάνατο των τριών νεαρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης