Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: O ηλικιωμένος Γλέζος και ο αθλητικός Ζαγοράκης - O άνθρωπος που έγραψε ιστορία το 1941 και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 2004

tags :
Die Welt: O ηλικιωμένος Γλέζος και ο αθλητικός Ζαγοράκης - O άνθρωπος που έγραψε ιστορία το 1941 και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 2004
Το αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας στους Έλληνες ευρωβουλευτές
Oι νέοι ευρωβουλευτές είναι οι πιο... ασυνήθιστοι που έχουν ποτέ καθίσει στα έδρανα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, παρακολουθώντας την πρώτη συνεδρία μετά τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, ανάμεσα σε όσους έχει επιλέξει η Die Welt για να τους παρουσιάσει ως κάτι νέο και αξιοπρόσεκτο βρίσκονται ο Μανώλης Γλέζος, ως ο πιο ηλικιωμένος όλων των ευρωβουλευτών και ο Θεόδωρος Ζαγοράκης, ως ο πιο αθλητικός.
«Τι μπορεί να φέρει ακόμη η πολιτική σε έναν που έχει ήδη γράψει ιστορία;», αναρωτιέται η εφημερίδα για τον Μανώλη Γλέζο, υπενθυμίζοντας ότι ήταν αυτός που το 1941 κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη. «Ο Γλέζος ήταν πάντα αριστερός. Στις ευρωεκλογές κατέβηκε με τον ριζοσπαστικό ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τη δεκαετία του '80 ανήκε στο ΠΑΣΟΚ».
Για τον Θ. Ζαγοράκη η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι επελέγη το 2004 ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004 και ήταν ο αρχηγός της ελληνική ομάδας που νίκησε.
«Στις ευρωεκλογές κατέβηκε με τη ΝΔ και εξελέγη», σημειώνει η Die Welt. «Ως ευρωβουλευτής θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό, μάλιστα είπε ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η βία και ο ρατσισμός στο γήπεδα και να γίνουν επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης