Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαψεύδει η αστυνομία το τετ α τετ της Αστυνομίας με τον Χρ. Ξηρό

Διαψεύδει η αστυνομία το τετ α τετ της Αστυνομίας με τον Χρ. Ξηρό
Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο διαβόητος τρομοκράτης εντοπίστηκε από την άμεσο δράση στο Παλαιό Φάληρο και κατά την καταδίωξη, χάθηκε στα στενά της περιοχής
Στα ίχνη του διαβόητου επικηρυγμένου τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα η Αστυνομία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, κατά τη διάρκεια περιπολίας στο Παλαιό Φάληρο.
Ωστόσο, με μια λιτή ανακοίνωση η Αστυνομία διαψεύδει το γεγονός, σημειώνοντας ότι «τα αναφερόμενα σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο "Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό", δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι ο Χρ. Ξηρός εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Αξιωματικοί της άμεσης δράσης είδαν τον οδηγό και τον ακολούθησαν, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να διασταυρώσουν στοιχεία του οχήματος.
Κατά την καταδίωξη, ο Ξηρός αντιλήφθηκε ότι τον εντόπισαν και φρόντισε να χαθεί στα στενά της περιοχής.
Η Αστυνομία έχει θέσει στο μικροσκόπιο βίντεο και φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από το περιστατικό.
Το «στοίχημα» των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο καταδικασμένος για τη 17 Νοέμβρη «Μανώλης», αλλά και το σπίτι όπου κρύβεται τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει αλλάξει σημαντικά την εξωτερική του εμφάνιση.
Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έχει παχύνει αρκετά, ενώ έχει αφήσει μούσι και μαλλιά.
Η τελευταία του εμφάνιση ήταν περίπου 15 ημέρες μετά την «εξαφάνισή» του, από τότε δηλαδή που διαπιστώθηκε ότι δεν επέστρεψε ως όφειλε από άδεια στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου ο φυγάς, με τη βοήθεια των νεότερων συνεργών του, δημοσίευσε βίντεο-μανιφέστο στο Διαδίκτυο, ανακοινώνοντας την επιστροφή του στην ενεργό δράση, με απειλές και εκφοβισμούς. Από τότε ο «Μανώλης» φαίνεται πως έχει φροντίσει να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.
Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο «ενεργητικό» του Χριστόδουλου Ξηρού έχει εγγραφεί και η αποτυχημένη επίθεση με πακέτο-βόμβα στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας, χτύπημα που φέρει τη «σφραγίδα» των μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, φρόντισαν να φυγαδεύσουν τον «Μανώλη» και να τον κρύψουν. Η επιβεβαίωση ήλθε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εντοπίστηκε το γενετικό αποτύπωμα το Χρ. Ξηρού στο πακέτο που δεν εξερράγη.

(Πρώτη ενημέρωση 09:11, 26 Ιουνίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης