Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης – Αύξηση 159% στις εξαγωγές της Ελλάδας στο Ισραήλ

Κ. Χατζηδάκης – Αύξηση 159% στις εξαγωγές της Ελλάδας στο Ισραήλ
Τεράστια η αύξηση των τουριστικών ρευμάτων από το Ισραήλ
Την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ εξήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνοϊσραηλινο Επιμελητήριο Εμπορίου και Τεχνολογίας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως την τελευταία πενταετία οι Ισραηλινοί τουρίστες υπερδεκαπλασιάστηκαν, ενώ για το ίδιο διάστημα, οι ελληνικές εξαγωγές διπλασιάστηκαν.
Πιο αναλυτικά, το 2013 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 400.000 Ισραηλινοί, 370.000 περισσότεροι σε σχέση με το 2009 (30.000), ενώ στις εξαγωγές η αύξηση ανέρχεται σε 159%.
Παράλληλα, ο Κ. Χατζηδάκης διαμήνυσε πως οι διμερείς σχέσεις εμπλουτίστηκαν και χάρη των εξής:
-Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή οκτώ ακόμη υπουργών, τον περασμένο Οκτώβριο στο Ισραήλ, όπου υπογράφτηκαν δέκα διακρατικές συμφωνίες.
-Το μνημόνιο μεταξύ Invest in Israel και Invest in Greece.
-Η πραγματοποίηση πάνω από 250 συναντήσεων μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών επιχειρηματιών στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.
-Η τριμερής συμφωνία μεταξύ των υπουργών Ενέργειας Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα πέρυσι τον Αύγουστο.
-Η στενή συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης με τον διεθνούς φήμης Οργανισμό Yozma του Ισραήλ, στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης