Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης (υπ.Ανάπτυξης) – Έτοιμος έως τα τέλη του 2014 ο νόμος για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων

Χατζηδάκης (υπ.Ανάπτυξης) – Έτοιμος έως τα τέλη του 2014 ο νόμος για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλο



Έως τα τέλη του έτους αναμένεται να είναι έτοιμος ο νέος νόμος – πλαίσιο σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης.
Για το θέμα αυτό ο κ.Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κ.Μίχαλο.
«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα και για τις χρήσεις γης. Θα τις εξετάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες και θα συνεργαστούμε γι’ αυτό με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το κρίσιμο θέμα σε σχέση με αυτό το νόμο θα είναι η εφαρμογή του. Είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν να συνεργαστούμε τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία, όσο και με τους φορείς της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε πράγματι να αλλάξει η εικόνα για τις αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης.
Όπως είπε ο κ.Χατζηδάκης, πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα εναντίον της γραφειοκρατίας, τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη.
«Αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά και αυτό είναι που θα επιδιώξουμε τους επόμενους μήνες, έχοντας αποφασίσει να ολοκληρωθεί το πλαίσιο μέχρι το τέλος του χρόνου ακόμη και στις λεπτομέρειές του» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.
«Έχω την αίσθηση, ότι μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, μια μεταρρύθμιση η οποία περιμένει από το 1981, σήμερα προχωράει στην υλοποίησή της. Βλέπουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε τα γραφειοκρατικά αυτά προβλήματα που ρυθμίζουν τα επιχειρηματικά πάρκα αλλά και γενικότερα τις χρήσεις γης, να επιλυθούν. Με αποτέλεσμα και να τονωθεί η αγορά των ακινήτων, αλλά πολύ περισσότερο να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας με πολύ πιο απλοποιημένη μορφή» ανέφερε ο κΜίχαλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης