Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εντείνεται η κόντρα υπουργείου Παιδείας- ΑΕΙ για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»

Εντείνεται η κόντρα υπουργείου Παιδείας- ΑΕΙ για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»
Μετά τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γ. Μυλόπουλο, και η Σύγκλητος του Καποδιστριακού δηλώνει ανησυχία από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου
Εντείνεται η κόντρα μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεων ΑΕΙ σχετικά με το θέμα της διαγραφής των 180.000 «αιωνίων» φοιτητών που προωθεί η κυβέρνηση.
Σήμερα, μετά τις ενστάσεις που εξέφρασε χθες Τετάρτη ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Μυλόπουλος, τονίζοντας ότι είναι «άδικο να διαγραφούν» φοιτητές οι οποίοι «για διάφορους λόγους έχουν υπερβεί το όριο σπουδών κι οι οποίοι προσπαθούν να τελειώσουν», η Σύγκλητος του Καποδιστριακού στην Αθήνα εξέφρασε την ανησυχία της από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου.
Όπως αναφέρεται σε επιστολή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, στο υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Συγκλήτου εκφράζουν τη «σοβαρότατη ανησυχία τους για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012»ς.
Ακόμη κρίνει ότι «λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, η διαδικασία της αντιμετώπισης των ανενεργών φοιτητών θα πρέπει να γίνει ύστερα από σχετική εισήγησή τους, έτσι ώστε να τηρηθεί η ακαδημαϊκή τάξη και ηρεμία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».
Από πλευράς του υπουργείου, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεν εμφανίζεται πρόθυμος να κωλυσιεργήσει τη διαδικασία και διαμηνύει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί άμεσα με ό,τι προβλέπει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης