Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκίνησαν οι εργασίες της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο Ζάππειο

Ξεκίνησαν οι εργασίες της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στο Ζάππειο
Θα συζητηθούν οι εν εξελίξει επιχειρήσεις, με αιχμή τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία
Οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αφρική και Βοσνία - Ερζεγοβίνη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών της διήμερης άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Ζάππειο Μέγαρο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υπουργοί Άμυνας των χωρών μελών της Ε.Ε. συζητούν θέματα που αφορούν στις εν εξελίξει επιχειρήσεις στο Κέρας της Αφρικής, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαλί και τη Σομαλία, με αιχμή τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία καθώς και για τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής το Δεκέμβριο του 2013.
Στο περιθώριο των εργασι
ών της Συνόδου ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της ΕΥΕΔ Maciej Popowski και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ υπεύθυνο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις Herve Ladsous στην οποία συμμετείχε ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Πριν από την έναρξη της Συνόδου, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Jean Yves Le Drian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης