Τελευταία Νέα
old

Regling (ESM) - Πρωταθλήτρια κόσμου στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα - Δεν αναμένονται εκπλήξεις από τα stress tests στις τράπεζες

Regling (ESM) - Πρωταθλήτρια κόσμου στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα  - Δεν αναμένονται εκπλήξεις από τα stress tests στις τράπεζες
Σε καλή κατάσταση οι τράπεζες σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία
Τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, υπερασπίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Klaus Regling, σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung,
Στην παρατήρηση του γερμανού δημοσιογράφου ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόνο το 53% των μεταρρυθμίσεων ο Regling διευκρινίζει ότι ο ρυθμός υλοποίησης είναι καλύτερος από ποτέ.
 «Στην αρχή οι Έλληνες δεν έκαναν τίποτα. Στο μεταξύ κάνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιοδήποτε άλλο κράτος από τα 36 του ΟΟΣΑ.
Δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στην οικονομική ιστορία να μην έχουν οδηγήσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις στην ανάπτυξη. Αλλά φυσικά θα πρέπει να συνεχιστούν, όπως έχει αποφασιστεί».

«Δραστική μείωση των ελλειμμάτων»
Ο Regling θεωρεί λογικό το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να νιώσουν ακόμη τις προόδους που έχουν γίνει.
«Η αγορά εργασίας βελτιώνεται πάντα στο τέλος μιας τέτοιας διαδικασίας.
 Γι' αυτό εγώ βλέπω πάντα την ανταγωνιστικότητα, που έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα πολύ σημαντικά. Αλλά και τα δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν μειωθεί δραστικά , από το 15% στο 2%».

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στα stress tests
Δεν αναμένει αρνητικές εκπλήξεις από τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών και ειδικότερα των τραπεζών στις χώρες που έχουν διασωθεί, ο επικεφαλής του ESM, 
Όπως τόνισε ο Regling, οι τράπεζες της Ισπανίας, τη Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ιρλανδίας βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Όπως τόνισε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, οι παραπάνω χώρες επωφελούνται από την αύξηση των εξαγωγών, ενώ επιστρέφει η οικονομική ανάπτυξη.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης