Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σφοδρές αντιδράσεις για τους ελέγχους της ΕΛΑΣ σε σχολεία - ΣΥΡΙΖΑ - "Η κυβέρνηση υπερέβη τα εσκαμμένα"

Σφοδρές αντιδράσεις για τους ελέγχους της ΕΛΑΣ σε σχολεία - ΣΥΡΙΖΑ -
«Kλήση ανήλικων μαθητών στα αστυνομικά τμήματα "δι’ υπόθεσίν τους"» καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ
Aντιδράσεις τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στα κόμματα έχουν προκαλέσει επισκέψεις κλιμακίων αστυνομικών σε σχολεία της Αττικής.
Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η ΓΑΔΑ έχει καλέσει τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής να συλλέξουν στοιχεία (π.χ. αριθμός μαθητών) και να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές - συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων και αναγκών αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, «είναι, πράγματι, αυξημένο το πρόβλημα της επιτήρησης και φύλαξης των σχολικών μονάδων σε ώρες, ιδιαίτερα, που δε λειτουργούν», καθώς σε πολλά σχολεία έχουν καταγραφεί ληστείες, παρατηρούνται επίσης καταστροφές από εξωσχολικούς, αλλά και το φαινόμενο της χρήσης νακρωτικών τις νυχτερινές ώρες.
Η ομοσπονδία εγκαλεί την πολιτεία για την απόλυση των σχολικών φυλάκων, που είχε ως αποτέλεσμα «τα σχολεία να μένουν εντελώς αφύλαχτα».

ΠΑΣΟΚ: Η εποπτεία των σχολείων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του υπ. Παιδείας
Το ζήτημα προκάλεσε την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρεται και σε καταγγελίες για «κλήση ανήλικων μαθητών στα αστυνομικά τμήματα "δι’ υπόθεσίν τους"», που προκαλούν «συναισθήματα έκπληξης, οργής και αγανάκτησης».
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η συλλογή στοιχείων στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και γενικότερα η εποπτεία των σχολείων αποτελεί και πρέπει να αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας. «Η απρόκλητη ανάμειξη οποιουδήποτε άλλου φορέα είναι καταδικαστέα και μας βρίσκει απολύτως αντίθετους», συμπληρώνεται.
Το Κίνημα ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Δένδια να παρέμβει άμεσα και να δώσει εντολή για ανάκληση των σχετικών οδηγιών προς τα αστυνομικά τμήματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση υπερέβη τα εσκαμμένα

«Μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι πραιτωριανοί του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και οι πολιτικοί τους πάτρωνες;», διερωτάται με τη σειρά του ο βουλευτής Επικρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Τσουκαλάς.
Όπως αναφέρει, η «εμπλοκή» της αστυνομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία «συνιστά κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων των μαθητών, της προσωπικής τους υπόστασης, ενώ δεν συνάδει με τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματός μας και το υποτιθέμενο κράτος δικαίου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης