Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εξαπάτησης ανέργων που έταζε δουλειά στον Καναδά

Θεσσαλονίκη - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εξαπάτησης ανέργων που έταζε δουλειά στον Καναδά
Έξι άτομα κατηγορούνται, ενώ συνελήφθη ένα ζευγάρι Ελλήνων που φέρεται να διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση
Κύκλωμα εξαπάτησης ανέργων, που υποσχόταν δουλειά στον Καναδά, εξάρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένα ζευγάρι Ελλήνων, που φαίρεται να διηύθυνε τη σπείρα, ενώ συνολικά κατηγορούνται έξι άτομα.
Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν ανοίξει τρία γραφεία εύρεσης εργασίας και μετανάστευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέσω των οποίων υπόσχονταν να βρουν δουλειά στον Καναδά σε άνεργους που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Τα γραφεία ανήκαν σε ισάριθμες εταιρείες, η έδρα των οποίων ήταν στη γειτονική Βουλγαρία.
Για να πείσουν τα θύματά τους, τούς ζητούσαν πλήθος δικαιολογητικών, αξιώνοντας την καταβολή διαφόρων χρηματικών ποσών για την υπογραφή υποτιθέμενου ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και τις εταιρείες.
Από τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε εκτιμάται ότι ξεκίνησε η δράση τους, απέσπασαν από τουλάχιστον 20 άτομα -18 Έλληνες και δύο αλλοδαπούς- σχεδόν 40.000 ευρώ.
Από έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι των συλληφθέντων και σε ένα από τα τρία γραφεία, εντοπίστηκε πλήθος εγγράφων που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητά τους.
Επίσης, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστά πιστοποιητικά γέννησης και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης.
Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος της γυναίκας εκκρεμούν τρεις αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών και χρηματική ποινή 6.400 ευρώ για παραβάσεις του νόμου περί επιταγών.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων τυχόν ατόμων που έπεσαν στα «δίχτυα» της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης