Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κερδίστε διπλά από τις πιστωτικές – Οι καλύτερες προσφορές των τραπεζών

Κερδίστε διπλά από τις πιστωτικές – Οι καλύτερες προσφορές των τραπεζών
«Πες μου τι ψωνίζεις, να σου πω ποια πιστωτική να χρησιμοποιήσεις». Μπορεί ο τζίρος στις πιστωτικές κάρτες να έχει μειωθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, ο πήχης των προσφορών στο πλαστικό χρήμα όμως παραμένει ψηλά. Με τη διαφορά, ότι κάθε τράπεζα κάνει τις δικές της συμφωνίες με τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα τα οφέλη από τις αγορές με κάρτες να διαφοροποιούνται σημαντικά, ανάλογα με το πού ψωνίζει κανείς τι.

Δωρεάν αεροπορικά ταξίδια, εκπτώσεις για ρούχα και άλλα αγαθά, επιστροφή χρημάτων έως και 10%, έκπτωση στην αγορά βενζίνης και πετρελαίου θέρμανση και πολλά άλλα είναι τα κέρδη που μπορεί κανείς να αποκομίσει κάνοντας σωστή χρήση της κάρτας.
Μάλιστα, ως επί το πλείστον, η συμμετοχή σε αυτά τα προγράμματα επιβράβευσης γίνεται αυτόματα, άρα μπορεί κανείς να κερδίζει «με το καλημέρα». Εντούτοις, για να βγαίνει κανείς πραγματικά κερδισμένος, πριν κάνει συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, καλό είναι να ελέγξει με ποιες επιχειρήσεις συνεργάζεται η εκάστοτε τράπεζα και ποια είναι τα οφέλη από αυτές. Και αυτό γιατί, οι περισσότερες τράπεζες συνεργάζονται με μία συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ µάρκετ προσφέροντας επιπλέον εκπτώσεις ή άλλα δώρα για όσους κάνουν αγορές σε αυτή χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους. Αντίστοιχη είναι η λογική µε τις εταιρείες βενζίνης και πετρελαίου θέρµανσης. Αν κάποιος αγοράσει καύσιµα µε την πιστωτική του κάρτα από συγκεκριµένα πρατήρια, µπορεί να εξασφαλίσει σημαντική έκπτωση ή άλλα, σηµαντικής αξίας δώρα.
Ακόμα μεγαλύτερα είναι τα οφέλη στην περίπτωση που κάποιος μπει στον κόπο να αποκτήσει περισσότερες από µία πιστωτικές κάρτες και να τις χρησιµοποιεί κατά περίπτωση. Διπλά κερδισμένος βγαίνει επίσης αν µεταφέρει οφειλές από τη µία στην άλλη, καθώς µια σειρά από τράπεζες επιβραβεύουν όσους κάνουν την κίνηση αυτή. Με δεδομένο μάλιστα πως οι πιστωτικές στην πλειονότητα τους δεν επιβαρύνονται πλέον  µε ετήσια συνδροµή, δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος, είτε έχει µία είτε περισσότερες κάρτες.
Όλα αυτά βέβαια ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι ο πελάτης της τράπεζας δεν είναι απόλυτα συνεπής στην πληρωµή της κάρτας του. Προκειµένου να µην επιβαρυνθεί µε τσουχτερά επιτόκια – που φτάνουν ακόµη και το 20% – θα πρέπει να πληρώνει έγκαιρα τοσύνολο της οφειλής. Ακόµα και αν καθυστερήσει µόνο µία ηµέρα, θα επιβαρυνθεί µε τόκους για όλο τοποσό, δηλαδή θα πληρώσει στην τράπεζα πολύ περισσότερα χρήµατα σε σύγκριση µε αυτά που κερδίζει από τα προγράµµατα επιβράβευσης.

Οι καλύτερες προσφορές στις πιστωτικές κάρτες ανά τράπεζα

- Εθνική Τράπεζα: Επιστροφή  χρημάτων 2% για αγορά βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια ΕΚΟ μέσω της κάρτας Go National και επιστροφή 3% για αγορές στα σούπερ μάρκετ AB Βασιλόπουλος μέσω της κάρτας AB Visa.

- Alpha Bank: Aγορά βενζίνης χωρίς ΦΠΑ από τα πρατήρια της BP, αεροπορικά εισιτήρια μέσω της Aegean και της Star Alliance, τετραπλάσιοι πόντοι στη μεταφορά οφειλών από άλλες τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών Bonus.

- Eurobank: Επιστροφή χρημάτων έως 10% από τα καταστήματα Attica και 3% από όλες τις αγορές μέσω της πιστωτικής Αttica Reward Visa.

- Τράπεζα Πειραιώς: Έκπτωση έως 40% σε συνεργαζόμενα εστιατόρια και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από τη Lufthansa μέσω της κάρτας Miles & More MasterCard

- Emporiki Bank: Επιστροφή 1% όλων των αγορών και ειδικές εκπτώσεις και προνόμια σε υπηρεσίες υγείας.

- Diners: Επιστροφή έως 6% της αξίας των συναλλαγών.

- Citibank: Μείωση επιτοκίου κατά 6 μονάδες για όσους κάνουν αγορές μεγαλύτερες από €300 το μήνα.

- ΑΤΕBank: Μειωμένο επιτόκιο κατά 2 μονάδες για συνεπείς πελάτες.

- Marfin Bank: Επιστροφή χρημάτων 3% σε πρατήρια βενζίνης και 2% σε σούπερ μάρκετ.

- ΤΤBank: Δωρεάν ένα στα δύο εισιτήρια κάθε Δευτέρα στα Village Cinemas σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

- Τράπεζα Κύπρου: Προνομιακό επιτόκιο 6,75% για αγορές σε πρατήρια βενζίνης και σούπερ μάρκετ.

- Millennium Bank: Πρόγραμμα με δώρα που δίνονται με την εξαργύρωση πόντων που συλλέγει ο πελάτης με κάθε συναλλαγή.

- Attica Bank: Επιστροφή 1% επί της αξίας των συναλλαγών.

- Geniki Bank: Πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών για τους κατόχους της κάρτας.

- Probank: δυνατότητα ετήσιας ποσοστιαίας μείωσης του επιτοκίου κατά 7%.

- HSBC: Σημαντικές εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, εντός και εκτός Ελλάδος, μέσω του προγράμματος Home & Away.

- Proton Bank: Άτοκη περίοδος αγορών μέχρι και 56 ημέρες.

- Τ Bank: Επιστροφή τόκων έως 30% ανάλογα με το ύψος των αγορών.

- FBBank: Επιστροφή 1% επί της αξίας των συναλλαγών.

- Ελληνική Τράπεζα: Δωρεάν, άμεση ενημέρωση στο κινητό για αγορές και ανάληψη μετρητών.

- Πανελλήνια Τράπεζα: Αγορές με άτοκες δόσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και καταστήματα.

Γιώργος Θεοδώρου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης