Τελευταία Νέα
Gun Room

Ο όμιλος Czech Slovak Group εξαγοράζει και την Perezzi Armi

Ο όμιλος Czech Slovak Group εξαγοράζει και την Perezzi Armi
Τα απανωτά “χτυπήματα” του Μίκαλ Στμαντ
Μια νέα δύναμη και μάλιστα υπερατλαντικού βεληνεκούς έχει ανατείλλει στην αγορά των όπλων και πυρομαχικών για σπορ.
Μετά την εξαγορά του αμερικανικού Vista Outdoor Group που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών φυσιγγίων στη χώρα (Federal, Remington Ammunition, Speer, CCI, Alliant Powder, Hevi-shot) και την απόκτηση των ιταλικών αντιστοίχων Fiocchi και Baschieri & Pellagri, ο ισχυρός άντρας του Czecho Slovak Group Μίκαλ Στμαντ ανακοίνωσε μια ακόμη εξαγορά.
32_4.jpg
Η αξία της Perazzi

Ελαχιστες μέρες πριν το κλείσιμο του 2023, ο όμιλος CSG Group δημοσιοποίησε την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην οπλοβιομηχανία Perazzi Armi.
Η ιταλική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1957 από τον Ντανιέλε Περάτζι, απολαμβάνει τεράστιο σεβασμό και αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια σκοποβολή.
Τα χειροποίητα δίκανα της βρίσκονται στα υψηλότερα σκαλοπάτια των σκοπευτικών αγωνισμάτων συχνότερα από κάθε άλλη μάρκα και μονοπωλούν σχεδόν τα ολυμπιακά μετάλλια.
Αν και παράγει μόλις 1.500 όπλα το χρόνο, θεωρούνται ύψιστης ποιότητας και έχουν δημιουργήσει ένα πιστό κοινό και σταθερή κερδοφορία.
Η ιταλική φίρμα διοικείται από τους απογόνους του ιδρυτή της Μάουρο και Ρομπέρτα Περάτζι, οι οποίοι θα διατηρήσουν το είκοσι τοις εκατό των μετοχών και θα παραμείνουν στη διοίκηση.
Σύμφωνα με τον Μάουρο, η ομάδα που διευθύνει την εταιρεία παραμένει αυτούσια.
Το κίνητρο για την ένωση με τη CSG ήταν η εξασφάλιση του μέλλοντος, η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση της μοναδικής θέσης που κατέχει η Perazzi στην αγορά πολυτελών όπλων.
Μεγάλο ρόλο έπαιξε ότι και οι δύο εταιρείες είναι στη βάση τους οικογενειακές, με παρόμοια φιλοσοφία.
Η προσχώρηση της CSG στο κεφάλαιο των Ιταλών, θα επιτρέψει στη μικρού μεγέθους “μπουτίκ” να συνεχίσει να παράγει μοναδικά όπλα, υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα να ανοιχτεί σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
16_4.jpg
Εξαγορά πρεστίζ

Η κίνηση αυτή εδραιώνει την CSG στον χώρο των αγωνιστικών/κυνηγετικών, λειόκανων όπλων και δημιουργεί άμεση συνέργεια με τις εταιρείες πυρομαχικών που αγοράστηκαν στην ίδια χώρα.
Μέχρι πρότινως, οι προθέσεις του Μίκαλ Στμαντ δεν ήταν ξεκάθαρες, καθώς ο όμιλος CSG δραστηριοποιείται στον τομέα πολεμικού υλικού, βαρέων οχημάτων (αμαξοστοιχίες, τεθωρακισμένα, αυτοκινούμενα πυροβόλα) και εναέριων μέσων.
Πολλοί θεώρησαν πως οι πρόσφατες εξαγορές κατασκευαστών πυρομαχικών στόχευαν στην αύξηση παραγωγικής ικανότητας για την κατασκευή πολεμοφοδίων.
Αυτό το διαψεύδει η δήλωση του ίδιου του CEO και μεγαλομετόχου: “ Η Armi Perazzi είναι μια εμβληματική μάρκα στο χώρο των σκοπευτών και διακεκριμένων κυνηγών.
Ταυτόχρονα είναι μια σταθερή και ανθούσα εταιρεία που διευθύνεται με εξαιρετικό τρόπο από την οικογένεια Περάτζι.
Το κίνητρο για την απόκτηση της δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και η ενδυνάμωση του διεθνούς κύρους και φήμης της CSG, ως διεθνούς και πρωτοποριακού βιομηχανικού ομίλου που εξαπλώνεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ”.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπεύθυνος μάνατζερ για την απόκτηση και ενσωμάτωση της Perazzi, κος. Στάνισλαβ Κούμπα δήλωσε πως υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη: “Θέλουμε να διατηρήσουμε την αριστεία και μοναδικότητα των προϊόντων της Perazzi, να φέρουμε νέους πελάτες στην εταιρεία και να μοχλεύσουμε τη δύναμη της φίρμας ώστε να συνδέσουμε περαιτέρω την CSG με τα σκοπευτικά αγωνίσματα”.
23_5.jpg
Ανάδειξη νέων πόλων

Σε λιγότερο από δύο χρόνια το Czech Slovak Group “τάραξε τα νερά” στην πολιτικά αγορά όπλων και πυρομαχικών.
Ήδη λειτουργεί δύο εργοστάσια κατασκευής φυσιγγίων στην Ιταλία, άλλα δύο στις ΗΠΑ και τη στρατηγικής σημασίας Alliant που παράγει πυρίτιδα (τη βασική πρώτη ύλη).
Η τελευταία κίνηση καθετοποιεί την είσοδο σε μία αγορά που διαφέρει από την κύρια δραστηριότητα τους, αλλά δεν είναι και τόσο ξένη.
Eίναι ξεκάθαρο ότι το γκρούπ του Στμαντ φιλοδοξεί να αναδειχτεί στο μέλλον σε υπολογίσιμο πόλο της διεθνούς πολιτικής αγοράς σκοποβολής και κυνηγίου.
Στην άλλη πλευρά, όμιλοι όπως η Beretta Holding (Beretta, Holland & Holland, Benelli, Raufoss) και το Herstal Group (Winchester-Olin, FN, Browning) μετρούν τις δυνάμεις τους.
Το μέλλον αναμένεται ενδιαφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης