Τελευταία Νέα
Gun Room

H Czechoslovak Group εξαγοράζει τις βιομηχανίες παραγωγής πυρομαχικών Remington. Federal και CCI

tags :
H Czechoslovak Group εξαγοράζει τις βιομηχανίες παραγωγής πυρομαχικών Remington. Federal και CCI
Εφόσον  η εξαγορά εγκριθεί από τις ελεγκτικές αρχές,  θα είναι η μεγαλύτερη τσεχική επένδυση στις ΗΠΑ.

Με μια συναλλαγή ύψους 1,9 δις δολλαρίων η Czechoslovak Group εξαγοράζει μέρος της Vista Outdoor.
Εφόσον  η εξαγορά εγκριθεί από τις ελεγκτικές αρχές,  θα είναι η μεγαλύτερη τσεχική επένδυση στις ΗΠΑ.

Η εξαγορά θα φέρει κάτω από την ίδια στέγη μερικούς από τους διασημότερους κατασκευαστές πυρομαχικών και φυσιγγίων για φορητά όπλα, καθώς η Vista είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτρια των παραγωγικών εγκαταστάσεων και εμπορικών σημάτων για τις φίρμες FEDERAL. REMINGTON Ammunition, HEVI-Shot, SPEER, CCI και ALLIANT.
Στο δυναμικό της περιλαμβάνονται τέσσερα εργοστάσια παραγωγής φυσιγγίων, πυρίτιδων και υλικών γόμωσης για πυρομαχικά μικρού και μέσου διαμετρήματος.
Τα προϊόντα έχουν δεσπόζουσα θέση στην πολιτική αγορά της βόρειας Αμερικής και ισχυρό κύκλο εργασιών από πωλήσεις σε κρατικές υπηρεσίες.
2_116.jpg

Η Czechoslovak Group (CSG)

Ο όμιλος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές οντότητες στην κεντρική Ευρώπη με δραστηριότητα στους τομείς οχημάτων, αεροναυτικής, παραγωγής στρατιωτικών πυρομαχικών, σιδηροδρόμων και εκπαίδευσης.
Αξιοποιεί 10.000 εργαζόμενους σε Τσεχία, Σλοβακία και Ευρώπη και έχει ετήσιο τζίρο της τάξης των 1,4 δις Ευρώ.
Μέσω του θυγατρικού γκρούπ MSM δραστηριοποιείται στην παραγωγή πυρομαχικών.
Η αρχική δραστηριότητα αφορούσε το στρατιωτικό τομέα (βλήματα πυροβολικού και βαρέων όπλων).
Λειτουργεί υποστηρικτικά με τον κύκλο εργασιών του ομίλου, μεγάλο μέρος του οποίου προέρχεται από τις πωλήσεις πολεμικού υλικού, όπως άρματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Στα τελευταία δύο χρόνια προχώρησε στην εξαγορά της ιταλικής Fiocchi Munizioni (ιδιοκτήτρια των Fiocchi και Baschieri Pellagri) και τη βρετανική Lyalvale Express, εισχωρώντας στην ευρωπαϊκή αγορά φυσιγγίων για κυνήγι και σκοποβολή.
3_3.jpeg

Η Vista Outdoor

Δραστηριοποιείται στους τομείς σπορ, προϊόντων outdoor/αναψυχής και την κατασκευή φυσιγγίων μικρών όπλων για σπορ, κυνήγι και αμυντική χρήση.
Διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο λιανικής και στο πορτοφόλιο της περιλαμβανονται μάρκες όπως Bushnell (οπτικά). Blackhawk (αστυνομικός εξοπλισμός), Fox και Bell (κράνη και εξοπλισμός προστασίας), Hoppe’s (καθαριστικά όπλων) καθώς και σειρές ρουχισμού, ειδών κάμπινγκ και ταξιδίου.
Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, οι δραστηριότητες της Vista θα διαχωριστούν σε δύο ξεχωριστές εταιρείες.
Εκείνες που αφορούν τα πυρομαχικά θα περάσουν στον έλεγχο της Czechoslovak Group, ενώ οι υπόλοιπες θα παραμείνουν σε αμερικανική ιδιοκτησία.
4_84.jpg
Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το Reuters, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2024.
Ο σημερινός CEO της Vista κος. Jason Vanderbrink θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας μετά το διαχωρισμό, συνεργαζόμενος με την τσεχική ομάδα του Michal Strnad (ιδιοκτήτη και CEO της CSG).
Η έδρα της Vista Sporting, όπως θα ονομάζεται θα βρίσκετα στη Μινεσσότα των ΗΠΑ και αναμένεται να απασχολεί 4.000 εργαζομένους.
Για την ομαλή μετεξέλιξη και υλοποίηση της συμφωνίας εργάζεται η J.P. Morgan που λειτουργεί ως οικονομικός σύμβουλος και για τα δύο μέρη.
Όταν η εξαγορά ολοκληρωθεί και το παραγωγικό κομμάτι της Vista  περάσει σε τσεχικό έλεγχο, τότε θα έχουν στα χέρια τους μια καθετοποιημένη αλυσίδα παραγωγής πρώτων και ενδιάμεσων υλών για την κατασκευή πυρομαχικών, εργοστάσια κατασκευής φυσιγγίων για φορητά όπλα και εμπορικά σήματα (REMINGTON FEDERAL, CCI).

Προς ριζική ανακατάταξη;

Η εξαγορά από τη CGS ενός δικτύου καθετοποιημένων παραγωγών πυρομαχικών, αναμένεται να αλλάξει το πρόσωπο της αγοράς φυσιγγίων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Οι συνέργειες που θα προκύψουν από την εύλογη συνεργασία των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών εταιριών του χαρτοφυλακίου της, είναι πολύ λογικό να φέρει ανακατατάξεις στην αγορά. Το αντίπαλο δέος στην Αμερικη αποτελεί ο όμιλος Olin (Winchester), ενώ στην Ευρώπη ο όμιλος Beretta έχει συσπειρώσει γύρω του τα εργοστάσια πυρομαχικών της RUAG (Geco, Rottweil, Norma).
Οι εξελίξεις θα είναι ενδιαφέρουσες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης