Τελευταία Νέα
Gun Room

DETONICS Europe: Η εταιρεία που αψήφισε τους "νόμους" της οπλοφοβικής Ευρώπης

tags :
DETONICS Europe: Η εταιρεία που αψήφισε τους
Οι ενώσεις ετερόκλητων ομάδων είναι εξ ορισμού ασταθείς. Τα παραδείγματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, των Οθωμανών αλλά και της Σοβιετικής Ένωσης διδάσκουν πως σε τέτοιου είδους ανομοιογενή μορφώματα, οι ελίτ επιβάλλονται για όσο καιρό μπορούν με την ισχύ και τον εξαναγκασμό.
Κάποια στιγμή, η σήψη των καθεστώτων φέρνει διάλυση. Κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι οι κρατούντες θέλουν το μονοπώλιο άσκησης βίας και δεν ανέχονται οπλισμένους πολίτες που κρίνουν και αντιστέκονται στις προσταγές της εξουσίας. Όσο πιο ανελεύθερη η “Ένωση”, τόσο σκληρότεροι οι νόμοι περί οπλοκατοχής.
Οι Τσέχοι το γνωρίζουν αυτό καλά, εξάλλου γεύτηκαν τη χαρά του να δέχονται εντολές από μια επιτροπή του Κρεμλίνου και να διοικούνται από ανδρείκελα τοποθετημένα στην εξουσία από ξένες δυνάμεις. Για το λόγο αυτό, ένα από τα πρώτα πράγματα που θεμελίωσε η δημοκρατία τους μετά την απελευθέρωση από το σοσιαλιστικό “παράδεισο” ήταν η προστασία του δικαιώματος στην οπλοκατοχή και την αυτοάμυνα.
Μια σειρά από ευρωπαϊκές παρεμβάσεις στις εθνικές νομοθεσίες έδειξαν την πρόθεση περιστολής και εν τέλει κατάργησης της οπλοκατοχής από τους πολίτες που ζουν εντός ορίων της Ε.Ε. Για ένα λαό που δεν έχει ξεχάσει την κατάληψη της Πράγας το 1968 από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ή τη βίαιη προσάρτηση στο Ράϊχ το 1939, αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο.
g2_33.JPG
Ανορθόδοξη αντίδραση

Φαίνεται ότι παλιά αντανακλαστικά ξύπνησαν το 2018, όταν η DETONICS Europe αποφάσισε να παρουσιάσει μια σειρά από απλά όπλα αυτοάμυνας. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως με το υπάρχον νομικό καθεστώς της χώρας, δεν υπόκεινται σε έλεγχο, καταγραφή ή κάποιου είδους αδειοδότηση. Για εμάς που ζούμε υπό ασφυκτικό έλεγχο και θεωρούμε δεδομένο ότι μόνο οι παράνομοι και οι προνομιούχοι φέρουν όπλα, ακούγεται αδιανόητο. Για τους Τσέχους ακούγεται ώς πράξη σύνεσης και παρακαταθήκη ελευθερίας ενάντια στην αυθαιρεσία.
Η DETONICS κατασκευάζει επί χρόνια ανταλλακτικά όπλων για τρίτους, οπότε έχει σημαντική εμπειρία στην επεξεργασία ατσαλιού υψηλής αντοχής. Χρησιμοποιεί σφυρήλατο ατσάλι σειράς “400” για τις κάνες και ντουραλουμίνιο για τις λαβές και τις ράγες. Οι εσωτερικοί μηχανισμοί είναι κομμένοι με CNC ακρίβειας για τη μέγιστη αντοχή και αξιοπιστία. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον όγκο παρόμοιων όπλων από άλλες χώρες, τα οποία είναι φτηνά και “φθηνιάρικα”.
g3_31.JPG
Νέα πνοή σε“ξεχασμένα” διαμετρήματα

Η γκάμα της εταιρείας περιέχει αρκετά πιστόλια πολλαπλών κανών και μερικά που μπορούν να χαρακτηριστούν ώς λειόκανες αραβίδες, ελλείψει ακριβέστερης περιγραφής. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως δέχονται φυσίγγια μικρής ισχύος που δεν αποτελούν πυρομαχικά σύγχρονων όπλων (πχ. 6mm Flobert, 9mm Flobert). Ή “ξεπερνούν” το ζήτημα των γομωμένων φυσιγγίων και λειτουργούν με καψύλια, μαύρη πυρίτιδα και βλήματα που γεμίζονται από το στόμιο της κάνης. Είναι δηλαδή νέα όπλα που δέχονται παλιά και σχεδόν καταργημένα πυρομαχικά.
Μεταξύ τους, τα πλέον ενδιαφέροντα είναι το 6Χ9 GRIM, ένα πιστόλι που θυμίζει τα αμερικανικά Derringer. Δέχεται έξι φυσίγγια 9mm Flobert, τοποθετημένα σε τρείς σειρές κανών (όπως στους πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών). Κάθε πάτημα της σκανδάλης διπλής ενέργειας, οπλίζει τη σφύρα και πυροδοτεί σειριακά τα μικρά φυσίγγια περιφεριακής πυροδότησης. Οι λείες κάνες και η χαμηλή ισχύς το καθιστούν κατάλληλο μόνο για πολύ κοντινές αποστάσεις.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το δίκανο Gladiator 500, το οποίο λειτουργεί με μαύρη πυρίτιδα. Γεμίζεται από το στόμιο της κάνης, όπως οι κουμπούρες του 18ου αιώνα. Εκτοξεύει μέσα από τις λείες κάνες του δύο βολίδες διαμέτρου 12,7mm. Η έναυση γίνεται με τα κλασικά καψύλια “209” που χρησιμοπούν όλα τα κυνηγετικά φυσίγγια. Ζυγίζει 1965 γραμμάρια και έχει μήκος 35 εκατοστά. Μπορεί να εξοπλιστεί με κοντάκια τύπου Colt M4, μετατρεπόμενο σε μια πολύ μικρή δίκανη αραβίδα.
g4_26.JPG
Όπλα - Πολιτικά Μανιφέστα

Μέσω του site τους, οι ιδιοκτήτες της DETONICS παραδέχονται το παράξενο των επιλογών τους, όμως εξηγούν τη στρατηγική τους.
Υπό τις υπάρχουσες νομικές συνθήκες, τα όπλα τους δεν απαιτούν άδεια αγοράς ή κατοχής από το τσεχικό κράτος (το ίδιο ισχύει και για μερικές άλλες ευρωπαϊκές περιοχές). Έτσι οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών μπορεί να τα αγοράσει ελεύθερα και χωρίς την “έγκριση των Αρχών”.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα δίκανο όπλο μαύρης πυρίτιδας ή έστω ένα πιστόλι τσέπης, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανικό αμυντικό όπλο. Αναρωτηθείτε όμως, πόσο χρήσιμο είναι για κάποιον (όπως είναι ο μέσος πολίτης της Ελλάδας) που δεν έχει άλλη νόμιμη πρόσβαση σε μέσα για να προστατεύσει τη ζωή του. Ή πόσο αλλάζει η ψυχολογία του από τη στιγμή που αποκτά την παραμικρή ικανότητα να αντισταθεί. Ο παλιός μελετητής των
όπλων και ιστορικός Κούπερ είχε πεί πως τα όπλα “μετατρέπουν τους υπηκόους σε πολίτες, γιατί καμιά εξουσία δεν μπορεί να επιβάλλει τη θέληση της αυθαίρετα σε οπλισμένους άνδρες”
Μέχρι λοιπόν οι πολιτικοί στην Τσεχία να άλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας πως ο στόχος τους είναι ο αφοπλισμός των πολιτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν και να χρησιμοποιούν αυτά τα ιδιόρυθμα όπλα για την προστασία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης