Τελευταία Νέα
Gun Room

Άρης – Θεός του Πολέμου

tags :
Άρης – Θεός του Πολέμου
Συλλεκτικό 1911
Με την αμερικανική SK Custom έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν, όταν παρουσίασε ένα εγχάρακτο πιστόλι 1911 με θέμα το θεό Ποσειδώνα.
Eπεκτείνοντας το ίδιο θέμα, επανήλθαν με τον Άρη (Ares), θεό του πολέμου.

Το πιστόλι

Το πιστόλι που επέλεξαν και αυτή τη φορά είναι το 1911Ε της Smith &Wesson.
Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του κλασσικού“σαρανταπενταριού” που πρωτοέφτιαξε η Colt πριν 110 χρόνια. Διαθέτει κάνη μήκους 12,5 εκατοστών (5 ίντσες) και το πλήρους μεγέθους κλείστρο και λαβή που σημαίνουν ότι ζυγίζει. 1100 γραμμάρια κενό.
Δεν θα βρείτε πλαστικό σε αυτό το πιστόλι. Φτιάχνεται από ανοξείδωτο ατσάλι.
Οι γεμιστήρες χωρούν επτά φυσίγγια σε μονή στήλη.
To “E” σημαίνει πως το πιστόλι έρχεται από το εργοστάσιο με κάποια έξτρα χαρακτηριστικά. Οι ακμές σε κορμό και κλείστρο έχουν λειανθεί. Το εμπρός και πίσω μέρος της λαβής έχει χαραχθεί (“checkering” στην αγγλική ορολογία) για καλύτερη πρόσφυση. Ο σκελετός στη συμβολή της λαβής με τον υποφυλακτήρα της σκανδάλης έχει φρεζαριστεί, ώστε να επιτρέπει βαθύτερο κράτημα στην παλαμη και μικρότερη αναπήδηση.
Η σκανδάλη είναι αλουμινένια και ρυθμιζόμενη. Συνδυάζεται με αγωνιστικού τύπου ασφάλεια στο σκελετό, ελαφρωμένη σφύρα και ταιριασμένη “ουρά” λαβής (Beavertail). Μια αναβάθμιση που εφαρμόζει
η Smith στα 1911 είναι ο εξωτερικός εξολκέας.
Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν την αρχική πατέντα του Browning με εσωτερικό εξολκέα που διαπερνά τον ολισθητήρα. Εκείνοι προσάρμοσαν τη δική τους εκδοχή από το μοντέλο 4506, με εξωτερικό όνυχα και ξεχωριστό σπειροειδές ελατήριο. Θεωρητικά έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το παραδοσιακό ανταλλακτικό, αν και περιπλέκει λίγο την αποσυναρμολόγηση.
Τα σκοπευτικά είναι τα δημοφιλή τύπου Novak με λευκές κουκίδες που προτιμούν οι οπλοφόροι γιατί δεν “γατζώνονται” στο ρουχισμό κατά την καλυμμένη οπλοφορία.
g3_20.JPG
Η δράση του Άρεος

Αυτό που μετατρέπει ένα πιστόλι 1911 σε συλλεκτικό αντικείμενο αξίας 2.650 δολλαρίων, είναι η εικαστική παρέμβαση της SK. Η δράση του ολύμπιου Θεού του πολέμου εξιστορείται πάνω στο μέταλλο.
Την κορυφή του κλείστρου διατρέχει το δόρυ του θεού, με την αιχμή να δείχνει τη σκοπευτική ακίδα. Ο πόλεμος είναι το βασίλειο του και η βαναυσότητα, η καταστροφή και ο θάνατος περιγράφονται στην αριστερή πλευρά. Μάχες αρμάτων με πεζούς, τα οστά των νεκρών, οι φλόγες του πολέμου, δείχνουν τη φρίκη. Βαθιές χαρακιές στην επιφάνεια του κλείστρου συμβολίζουν τις πληγές της γης από τη φωτιά.
Στυλιζαρισμένοι καπνοί και φλόγες ανεβαίνουν προς τον ουρανό και περικλείουν τις σκηνές μάχης. Τη δεξιά πλευρά του κλείστρου καλύπτουν το ξίφος, η ασπίδα και το κράνος του θεού. Έχουν την εμφάνιση όπλων της κλασσικής εποχής. Εξάλλου και ο Άρης απεικονίζεται στη δεξιά λαβή του πιστολιού με τη μορφή οπλίτη του πέμπτου αιώνα, πλήρης με θώρακα και κορινθιακή περικεφαλαία. Στην αριστερή λαβή έχουν χαραχθεί δύο ζώα συνυφασμένα με τη φρίκη του πολέμου. Το τσακάλι και ο γύπας που τρέφονται από τα κορμιά νεκρών πολεμιστών. Ένα τρίτο ζώο, ο αγριόχοιρος εμφανίζεται στην πίσω πλευρά του κλείστρου. Με αυτή τη μορφή ο εκδικητικός Άρης σκότωσε τον Άδωνι, τον προστατευόμενο της ερωμένης του θεάς Αφροδίτης.
g2_25.JPG
Χρυσός σε ατσάλινο φόντο

Η εκτέλεση των απεικονίσεων, ισορροπεί στα όρια του κιτς. Οι φιγούρες έχουν σχηματιστεί με μαύρες λεπτομέρειες και έχουν τονιστεί με χρυσό 24Κ. Την ίδια επικάλυψη επιφύλαξε η SK και για τα μικρά ανταλλακτικα του 1911.
Η ασφάλεια της σφύρας και η σφύρα, ο μοχλός απελευθέρωσης του κλείστρου, οι πίροι και το κομβίο του γεμιστήρα έχουν γυαλιστεί και επιχρυσωθεί.
Εκεί όπου οι αμερικανοί “το τερμάτισαν” είναι στα πλακίδια της λαβής.
Έχουν σχηματιστεί από μαύρο κιρινίτη (kirinite), ένα συνθετικό νέας γενιάς που μιμείται τη λάμψη και την υφή της πέρλας. Ταυτόχρονα είναι ανθεκτικός στη θραύση, την υγρασία, διατηρεί σταθερό σχήμα. Έχει την ιδιότητα να μη γλιστρά, ακόμη και με ιδρωμένες παλάμες. Αποφάσισαν πως η εμφάνιση δεν ήταν αρκετά φανταχτερή και πρόσθεσαν χρυσούς μαιάνδρους στο περίγραμμα και επίχρυσες βίδες τύπου τόρξ για να τα συγκρατούν στο σκελετό. Δυστυχώς φαίνεται ότι για τους άλλους λαούς, η δική μας αρχαιότητα είναι μια σειρά από στερεότυπα με αισθητική τουριστικού καταστήματος στην Πλάκα!
g4_18.JPG
Συλλεκτικό αντικείμενο

Η SK Customs ειδικεύεται στη δημιουργία ειδικών εκδόσεων και φροντίζει να κρατούν τη μοναδικότητα τους. Θα υπάρξουν μόνο 200 αντίγραφα του θεματικού πιστολιού (αριθμημένα από 001/200 ως 200/200). Θα συνοδεύονται από μια κασετίνα με την πινακίδα “Gods of Olympus – Ares”.
Εκτός από το πιστόλι, περικλείει τα σχετικά πιστοποιητικά και ένα περιορισμένο, συλλεκτικό νόμισμα που δημιούργησε για την περίσταση η Τράπεζα της Ελλάδος. Το νόμισμα είναι από ασήμι, φέρει τη σφραγίδα της Τράπεζας και απεικονίζει στη μία πλευρά τον πάνοπλο Άρη να εφορμά στη μάχη. Στην άλλη πλευρά εμφανίζεται το προφίλ της Αθηνάς.
Υπό μία έννοια είναι λυπηρό που κάποιοι άλλοι, με το δικό τους τρόπο τιμούν την πολεμική παράδοση του ελληνικού, μακρινού παρελθόντος.
Γιατί η δική μας αντίστοιχη κουλτούρα έχει σχεδόν εξαφανιστεί και δεν μας επιτρέπεται καν να κατασκεύάζουμε πλέον όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης