Τελευταία Νέα
Gun Room

Τα Magnum του «Βασιλιά»

tags :
Τα Magnum του «Βασιλιά»
O Elvis Presley (Έλβις Πρέσλευ), γνωστός και ως “Βασιλιάς του Ροκ & Ρολ” είναι ίσως ο διασημότερος μουσικός του 20ου αιώνα.
Η μουσική του αποτελεί την αφετηρία, τόσο της ροκ, όσο και της ποπ. Παντρεύοντας τη λαϊκή μουσική του Μισσισσιπή, την εκκλησιαστική γκόσπελ και τις μπλούζ φόρμες του αμερικανικού Νότου, δημιούργησε μια επανάσταση ήχου.
Η καριέρα του περιλαμβάνει πάνω από 100 άλμπουμ, 14 βραβεία Γκράμμυ και 31 πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες.
Δεκαετίες μετά το θάνατο του, το φαινόμενο Elvis Presley συνεχίζει να πουλά εκατομμύρια δίσκους, διοργανώνονται σόου με θέμα τη ζωή και τη μουσική του, ενώ “ο σωσίας του Έλβις” είναι πραγματικό επάγγελμα που πολλοί βιοπορίζονται.

Φανατικός φίλοπλος

Εκείνο που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι θαυμαστές είναι πως ο “Βασιλιάς” ήταν ένθερμος οπλοκάτοχος.
Σύμφωνα με τα αστυνομικά αρχεία, από τα χέρια του πέρασαν πάνω από 300 πυροβόλα όπλα, ραβδωτά τουφέκια, δίκανα αλλά και όπλα χειρός. Οπλοφορούσε και σχεδόν πάντοτε είχε μαζί ένα περίστροφο και ένα δίκανο πιστόλι Derringer. Πολλές φορές αγόραζε όπλα για να τα δωρίσει σε κοντινούς φίλους ή άτομα για τα οποία έτρεφε εκτίμηση. Εξόπλιζε τις μικρές αστυνομικές υπηρεσίες στο Μέμφις που ζούσε, δωρίζοντας τους περιπολικά, στολές και οπλισμό.
Ως αναγνώριση, η Κομητεία Shelby τον είχε ανακυρήξει “επίτημο βοηθό σερίφη” και ο καλιτέχνης γιόρτασε το γεγονός παραγγέλνοντας ένα χρυσό σήμα του νέου του αξιώματος διακοσμημένο με πετράδια.
g2_16.JPG
Smith &Wesson 19-2

Πρόκειται για το μεσαίου μεγέθους περίστροφο που θεωρούνταν στην εποχή του ιδανικό για οπλοφορία γιατί συνδύαζε το ισχυρό φυσίγγιο με το μεσαίου βάρους σκελετό “Κ” της εταιρείας. Η κοντή κάνη των 63mm (2,5 ιντσες) μείωνε τον όγκο και ο λεπτός σκελετός ήταν ευκολότερο να μεταφερθεί.
Το συγκεκριμένο .357 magnum (Νο. 688344) αγοράστηκε από τον Elvis το 1970 στο Λος άντζελες και το έστειλε στην εταιρεία Friedrick Wilhelm Heym Co. στη Γερμανία, όπου απέκτησε μοναδική διακόσμηση. Οι Γερμανοί χαράκτες σκάλισαν στο μέταλλο απεικονίσεις ζώων από την αμερικανική πανίδα (ελάφι, αρκούδα, κούγκαρ και βούβαλο). Το ενέθεσαν με χρυσό και ασήμι διακοσμώντας κάθε διαθέσιμο εκατοστό της επιφάνειας. Οι λαβές
έγιναν από ελεφαντόδοντο που επίσης χαράχτηκε και διακοσμήθηκε με μπορντούρα. Στο ένα πλακίδιο διακρίνεται ένας όναγρος και στο άλλο ένα ελάφι.
Κάποτε αποφάσισε να επισκεφτεί τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Nixon (Νίξον) για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγώνα “κατά της διαφθοράς της αμερικανικής νεολαίας από τον κομμουνισμό και τα ναρκωτικά” -γεγονός οξύμωρο αν λάβουμε υπόψη ότι πέθανε από κατάχρηση οπιούχων. Στην επίσκεψη έφερε ως δώρο για τον Πρόεδρο ένα πιστόλι 1911 και για τον Αντιπρόεδρο Spiro Agnew (τον ελληνικής καταγωγής Σπύρο Θεοδώρου
Αναγνωστόπουλο) το συγκεκριμένο περίστροφο Smith &Wesson, τα οποία η ασφάλεια της προεδρίας αρχικώς παρακράτησε. Τελικά κατάφερε να τα παραδώσει. Υπάρχει μια διάσημη φωτογραφία του τραγουδιστή με το Smith στα χέρια του λίγο πριν φτάσει στο Λευκό Οίκο και επίσημα στιγμιότυπα από την επίσκεψη.
Μετά την παραίτηση του τον Οκτώβριο του 1973, ο Agnew επέστρεψε το δώρο στον Presley. Ο Βασιλιάς του Ροκ &Ρολ δε το κράτησε καιρό. Όταν ένα βράδυ ο τοπικός σερίφης Gene Barksdale (Τζην Μπερκσντέηλ) βοήθησε κάποιους συνεργάτες του Presley που είχαν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο και τους μετέφερε στην έπαυλη Graceland, ο καλλιτέχνης σε ένδειξη ευχαριστίας του χάρισε το πανάκριβο και μοναδικό περίστροφο του Αντιπροέδρου. Από τότε, μέχρι την πώληση του του σε δημοπρασία το 2017, το όπλο παρέμεινε στην οικογένεια του Berksdale. Η τιμή του έφτασε τα 195.000 δολλάρια, καθιστώντας το το ακριβότερο Μοντέλο 19 του κόσμου.
g3_13.JPG
Το Colt Python .357

O Richard Grob (Ρίτσαρντ Γκρομπ) ήταν αρχιφύλακας στην αστυνομία. Έγινε έμπιστος συνεργάτης και φίλος του Elvis και εργάστηκε για εκείνον από το 1967 μέχρι το θάνατο του καλλιτέχνη το 1977. Διεύθυνε την ασφάλεια του μουσικού και της οικογένειας του και σχεδόν πάντοτε τον συνόδευε στις εμφανίσεις και τα ταξίδια του. Θέλοντας να του κάνει ένα ξεχωριστό δώρο, ο Presley αγόρασε το καλύτερο περίστροφο της εποχής, το φημισμένο Colt Python με κάνη μήκους 106mm (4 ιντσών).
Το όπλο έκανε το ίδιο ταξίδι για τη γερμανική Θουριγκία με το Smith για να δεχτεί την περιποίηση των Heym. Σκαλίστηκε με την ίδια τεχνοτροπία και απέκτησε λαβές από κέρατο ελαφιού. Η θεματολογία είναι παρόμοια και η εκτέλεση έγινε από τους ίδιους τεχνίτες. Ο μεγαλύτερος “καμβάς” που προσφέρει το μέγεθος του Python επέτρεψε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα διακοσμητικά μοτίβα της κάνης και της λαβής. Ακόμη και η
σκοπευτική ρίγα της κάνης έχει διακοσμηθεί με τη βαθειά χάραξη της γερμανικής σχολής, την οποία φαίνεται ότι ο Presley εκτιμούσε δεόντως.
Το μεγαλύτερο μήκος κάνης και η ποιότητα κατασκευής του Colt Python ταίριαζαν με το χαρακτήρα του Grob (που ήταν έμπειρος σκοπευτής) και τη θέση του ως υπεύθυνου για την ασφάλεια της μοναδικής κόρης και της συζύγου του. Οι δύο φίλοινσυχνά εξασκούνταν στο ιδιωτικό σκοπευτήριο της έπαυλης Graceland αλλά και σε άλλα μέρη, ενώ ο “Βασιλιάς” συχνά δεχόταν τις συμβουλές του έμπιστου του για αγορές όπλων.
Το Python πωλήθηκε στην ίδια δημοπρασία του 2017, φέρνοντας στους κληρονόμους του Grob 172.000 δολλάρια.
Αυτός ήταν ο Έλβις: εκπληκτικά ταλαντούχος, ευγενικός εκκεντρικός και συνάμα απλοϊκός.
Είχε τη διάθεση των ανθρώπων που πέτυχαν επαγγελματικά να μοιραστεί με τους γύρω του τα υλικά αγαθά που απέκτησε. Έτσι συνέβη και με τα δύο εικονιζόμενα περίστροφα .357.
g4_10.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης