Τελευταία Νέα
Gun Room

Η Colt CZ Group εξαγόρασε τη Spuhr

tags :
Η Colt CZ Group εξαγόρασε τη Spuhr
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος κάνει επαφές για να προσφέρει την τεχνογνωσία του και στη χώρα μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου, η πολυεθνική Colt CZ Group (πρώην Ceska Zbojovka-CZ) προχώρησε στην κατά εκατό τοις εκατό εξαγορά της σουηδικής Spuhr I Dalby AB.
Η εξέλιξη αυτή έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.
Η CZ συμμετείχε στον “ναυαγισμένο” πλέον διαγωνισμό αντικατάστασης του τυφεκίου G3 στον ελληνικό στρατό, ο οποίος κατέληξε σε μια μεσοβέζικη λύση εκσυγχρονισμού μέρους του υπάρχοντος αποθέματος με σύγχρονα απάρτια και οπτικά στόχαστρα.
Το νέο μέλος του Colt CZ Group διαθέτει σημαντική εμπειρία σε αυτό ακριβώς τον τομέα καθώς η Spuhr είναι ο ανάδοχος για τα αντίστοιχα προγράμματα εκσυγχρονισμού G3 και MP5 για λογαριασμό της Πορτογαλίας, Σουηδίας, Δανίας, Γερμανίας και Ολλανδίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος κάνει επαφές για να προσφέρει την τεχνογνωσία του και στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση

Ο πρόεδρος και CEO του Colt CZ Group ανακοίνωσε από την έδρα του στην Πράγα την πλήρη ενσωμάτωση της σουηδικής φίρμας.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Spuhr ενώνεται με τον όμιλο μας ως πλήρως ενσωματωμένο μέλος.
Η Spuhr έχει επιδείξει ξεκάθαρα την ικανότητα να πρωτο πορεί, πράγμα που πιστεύουμε πως θα φέρει νέες ευκαιρίες για το σύνολο του ομίλου, τόσο στο στρατιωτικό/αστυνομικό όσο και στον τομέα της πολιτικής αγοράς.
Αδημονούμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία με την ηγεσία, τους εργαζομένους και την πελατεία της Spuhr.
Στην αντιφωνηση του, ο CEO της σουηδικής εταιρείας Ulf Nilsson επισήμανε τη σταδιακή προσέγγιση των εταιριών στο πρόσφατο παρελθόν.
“Η επιτυχής συνεργασία μεταξύ του Colt CZ Group και της Spuhr τα τελευταία δύο χρόνια μας οδήγησε στο επόμενο βήμα.
Ο ιδρυτής της Spuhr, Hakan Spuhr θα παραμείνει μαζί μας στην εταιρεία και θα συνεχίζουμε να οικοδομούμε τη φίρμα Spuhr μαζί με το Colt CZ Group. Το να είμαστε μέρος του ομίλου αποτελεί ευκαιρία.”
2_18.jpeg
Οι περγαμηνές της Spuhr

Η Spuhr I Dalby όπως είναι το πλήρες όνομα της εταιρείας, απέκτησε φήμη ως πρωτοπόρος και ένας από τους ποιοτικότερους κατασκευαστές στον τομέα των λύσεων για τη διασύνδεση όπλων και οπτικών στοχάστρων.
Σχεδιάζει και παράγει σπονδυλωτά συστήματα ανάρτησης διοπτρών, νυκτερινών στοχάστρων, βοηθημάτων τύπου red dot και πομπών λέηζερ και ενσωμάτωσης τους σε υφιστάμενες πλατφόρμες οπλισμού. Η προσωπική ιδιοφυία και το πάθος του Hakan Spuhr βοήθησαν να αναδειχτεί σε κορυφαία σχεδιάστρια πακέτων εκσυγχρονισμού για τα παλαιοτερης γενιάς τυφέκια Heckler & Koch G3, τα οποία η Σουηδία και η γειτονική Δανία διατηρούν σε υπηρεσία.
Εκατοντάδες χιλιάδες συλλογές εργονομικών κοντακίων μεταβλητού μήκους, οπτικών ραγών Mil1913 και δακτυλίων προσαρμογής διοπτρών χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο, δίνοντας νέες δυνατότητες σε όπλα που αποκτήθηκαν πριν δεκαετίες.
3_209.jpg
Συνέργειες

Ο όμιλος Colt CZ Group μέσω των θυγατρικών του (Ceska Zbrojovka, Colt Canada, Dan Wesson, Cardam, 4M Systems) εκτείνεται σε ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων όπως κατασκευή αμυντικών, αθλητικών και στρατιωτικών φορητών όπλων, ειδών αντιβαλλιστικής προστασίας, βαρέος οπλισμού, αλλά και αεροναυπηγικών προϊόντων.
Με εργοστάσια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία, Σουηδία) αλλά και με σημαντική παραγωγή στρατιωτικού υλικού σε ΗΠΑ και Καναδά, απασχολεί πάνω από 2.000 ειδικευμένους εργαζόμενους.
Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία των επιμέρους εταιριών την ανέδειξε ως βασικό παίκτη σε προγράμματα Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΤοΤ) σε χώρες που στερούνταν τεχνολογίες αιχμής.
Δεν είναι τυχαίο ότι μπλέκεται σε προγράμματα εγχώριας παραγωγής φορητού οπλισμού σε τρείς διαφορετικές ηπείρους και δραστηριοποιείται σε 98 χώρες.
4_194.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης