Τελευταία Νέα
Gun Room

Wilson Combat 40th: Ένα ονειρικό σετ πιστολιών

tags :
Wilson Combat 40th: Ένα ονειρικό σετ πιστολιών
Σήμερα η Wilson Combat είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες που παράγουν πιστόλια, λειόκανα και ημιαυτόματα τουφέκια κατά παραγγελία

Ο Bill Wilson ξεκίνησε την καριέρα του στο Άρκανσο τη δεκαετία του 1970.
Γεννημένος σε οικογένεια κοσμηματουργών, εκπαιδεύτηκε στην ωρολογοποία.
Η τέχνη του έδωσε μια μοναδική οπτική για την ακρίβεια που απαιτεί η δημιουργία μικρών ανταλλακτικών και τις ανοχές που μπορεί να τηρεί ένας κατασκευαστής.

Οπλουργός-αθλητής

Την ίδια εποχή ήταν παθιασμένος με τη σκοποβολή και κέρδιζε τα πρωταθλήματα κυριολεκτικά “στη σειρά”.
Είναι από τους λίγους ανθρώπος που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της σκοποβολής IPSC αλλά και της IDPA που προσανατολίζεται σε ρεαλιστικότερα σενάρια και εξοπλισμό. Σπρωγμένος από την ανάγκη για επιδόσεις, άρχισε να τροποποιεί και να βελτιώνει πιστόλια στο γκαράζ του σπιτιού του.
Σύντομα φίλοι και ανταγωνιστές του εμπιστεύονταν τα δικά τους όπλα.
Το 1977 αποφάσισε να το κάνει επάγγελμα, παρατώντας το ωρολογοποιείο.
Το γκαράζ έγινε εργαστήριο και το εργαστήριο βιομηχανία.
Σήμερα η Wilson Combat είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες που παράγουν πιστόλια, λειόκανα και ημιαυτόματα τουφέκια κατά παραγγελία.
Απολαμβάνει παγκόσμιας φήμης στους κύκλους των οπλόφιλων για την ποιότητα, την τεχνολογία και την καλαίσθητη εμφάνιση των όπλων της. Περιλαμβάνει τη Scattergun Technologies που μεταποιεί λειόκανες καραμπίνες για αγωνιστική χρήση και τη Wilson Tactical που δημιούργησε ο Ryan Wison, γιός του Bill. Ο τελευταίος είναι μαχαιροποιός εκτός από οπλουργός. Παράλληλα κατασκευάζουν ανταλλακτικά υψηλών προδιαγραφών για λογαριασμών τρίτων και είναι γνωστοί για τους πιο αξιόπιστους γεμιστήρες για Colt 1911 (σειρά 47). Η καρδιά της δραστηριότητας τους παραμένει το 1911 και το παράγουν σε αρκετές εκδόσεις, αλλά βελτιώνουν επίσης Glock, Beretta, Sig και AR-15.
2_264.jpg
Μια ιδιαίτερη επέτειος

Το 2017 για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Wilson Combat, ο Μπιλ δημιούργησε σαράντα σετ ταιριασμένων πιστολιών δικής του σχεδίασης.
Σε μια ξύλινη κασετίνα, οι τυχεροί κάτοχοι παρέλαβαν ένα πιστόλι 1911 Supergrade σε διαμέτρημα .45 ACP , ένα πιστόλι EDC X9 (9mm), και ένα αυτόματο σουγιά μοντέλο “Out the Front” της Hogue. Το μότο “40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑΣ” εμφανίζεται στα κλείστρα των δύο πιστολιών. Στην ίδια κασετίνα περιλαμβάνονταν και δύο αναμνηστικά νομίσματα που φιλοτεχνήθηκαν για την περίσταση.
Το μίγμα των όπλων που μπήκε στην κασετίνα αντιπροσωπεύει το παρελθόν (1911) στο οποίο η Wilson Combat βασίστηκε για να εδραιωθεί.
Αλλα και το μέλλον (EDC X9) στο οποίο βαδίζει.
Το Χ9 είναι μια πρωτότυπη σχεδίαση που ο Wilson εξέλιξε συνδυάζοντας τα στοιχεία του Colt 1911A1 με πολύσφαιρους γεμιστήρες, αμφιδέξια χειριστήρια, ελαφρά μέταλλα και ράγα φακού στον κορμό.
Φέρνει στον 21ο αιώνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν διάσημα όπλα όπως το Browning Hipower, αλλά σε ένα αξιοζήλευτο επίπεδο ποιότητας.
Ο σουγιάς είναι “το κερασάκι” και μια πινελιά χιούμορ. Έχει φτιαχτεί ώστε οι λαβές του να έχουν το ίδιο μοτίβο με εκείνες του πιστολιού EDC X9 και πάνω στη λάμα έχει γραφεί η φράση “40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ”. Ο στυλιζαρισμένος αετός με τα αρχικά της Wilson Combat έχει χαραχτεί και στα τρία κομμάτια της συλλογής.
3_206.jpg
1911 SUPRGRADE

Το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης είναι το “σαρανταπεντάρι” 1911 Supergrade. Στην ορολογία της Wilson αυτό είναι το καλύτερο πιστόλι που μπορούν να παράγουν. Είναι φτιαγμένο από ανθρακούχο ατσάλι, γυαλισμένο ως την τελειότητα και βαμένο με κορυφαία αργή οξείδωση.
Το μοντέλο και το λογότυπο τηςWilson Combat έχουν εγχαραχθεί και σφυρηλατηθεί με ασημένιο σύρμα πάνω το κλείστρο.
Συνδυάζεται με τη γυαλισμένη, ανοξείδωτη κάνη, το δακτύλιο ευθυγράμμισης και τη ρυθμιζόμενη σκανδάλη.
Όπως όλα τα χειροποίητα όπλα της εταιρείας, το Supergrade φεύγει από το Άρκανσο με ένα δοκιμαστικό στόχο που αποδεικύει ακρίβεια 2,5 εκατοστών στα 25 μέτρα. Δεν υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ικανοί να εγυηθούν κάτι τέτοιο.
Η λαβή διακοσμείται με πλακίδια από χαυλιόδοντα μαμούθ της Σιβηρίας. Οι σειριακοί αριθμοί είναι επετειακοί από “WC40-1977” ως “WC40-2017”.
Εννοείται ότι πέρα από αυτό που κράτησε για τη συλλογή του, τα υπόλοιπα αγοράστηκαν άμεσα από συλλέκτες.
4_192.jpg
Το EDC X9

Δίνει τη μοντέρνα νότα. Το όνομα του υποδηλώνει πως προορίζεται για καθημερινή χρήση οπλοφορίας. Οπότε το φινίρισμα είναι χρηστικό.
Αντί το κλασικό μαύρο εδώ το χρώμα είναι το ασημί του ανοξείδωτου ατσαλιού και του αλουμινίου.
Η χάραξη σε λαβές και κλείστρο είναι στη μορφή “επιθετικών” σειρών από Χ που δίνουν πρόσφυση στις παλάμες του χρήστη.
Η σκανδάλη μονής ενέργειας αποτελεί εξέλιξη εκείνης των 1911, ενώ οι γεμιστήρες διπλής στήλης είναι συμβατοί με το Sig 320.
Δέχονται 15 φυσίγια 9Χ19mm. Μια ράγα picatinny στο σκελετό διευκολύνει στη χρήση φακών και τα ρυθμιζόμενα σκοπευτικά “μάχης” είναι συμπαγή και ανθεκτικά.
Η διακόσμηση του επετειακού μονέλου περιλαμβάνει χρυσές εγχαράξεις και λευκές λαβές. Οι σειριακοί αριθμοί είναι επίσης ξεχωριστοί από “WCΧ40-1977” ως “WCΧ40-2017” σε αντιστοιχία με τα 1911.
Η Wilson εγγυάται ακρίβεια 4 εκατοστών στα 25 μέτρα για το κόμπακτ πιστόλι οπλοφορίας. Αν και δε συγκρίνεται με το ομόσταυλο 1911 Supergrade, η επίδοση παραμένει εντυπωσιακή.
Μένει να δούμε τι θα παρουσιάσουν για τα 50 χρόνια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης