Τελευταία Νέα
Gun Room

Beretta SL3 “Dante Alighieri”

tags :
Beretta SL3 “Dante Alighieri”
Η Ιταλία με αφορμή τα 700 χρόνια από το θάνατο του εθνικού ποιητή της Ιταλίας Dante Alighieri παρουσίασε ένα μοναδικά διακοσμημένο δίκανο SL3 EELL.

Η ιταλική φίρμα αναζητά διαρκώς τρόπους προβολής της κουλτούρας του έθνους της και δε χάνει ευκαιρία να μας τραβήξει την προσοχή.
Με αφορμή τα 700 χρόνια από το θάνατο του εθνικού ποιητή της Ιταλίας Dante Alighieri (γνωστού σε εμάς ως “Δάντη”) παρουσίασε ένα μοναδικά διακοσμημένο δίκανο SL3 EELL.
Βασισμένο πάνω στο υπόδειγμα του κυνηγετικού μοντέλου σε διαμέτρημα cal.20, το βασικό όπλο τιμάται περίπου στις 20.000 ευρώ.
Αλλά οι “μάγοι” στο εργοστάσιο της Μπρέσια φιλοτέχνησαν κάτι που ξεπερνά την αξία του χρήματος.
Οι κάνες έχουν γυαλιστεί με απίστευτη φροντίδα στο χέρι μέχρι να λάμψουν σαν καθρέφτες και τα ξύλινα μέρη έχουν επιλεχτεί από τις καλύτερες καρυδιές βαθμίδας “5” που βρίσκονται στην κλιματιζόμενη αποθήκη ξύλου των Ιταλών. Ακόμη και μια ειδική χειροποίητη βαλίτσα κατασκευάστηκε για να προφυλάσσει αυτό το κόσμημα της οπλουργικής.

Ο Δάντης

Θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ιταλικής γλώσσας, ανάλογος σε βαρύτητα με τον Σαίξπηρ για τους Αγγλοσάξωνες.
Γεννημένος στη Φλορεντία τον 13ο αιώνα, υπήρξε ποιητής, συγγραφέας, φιλόσοφος και πολιτικός αναλυτής.
Οι επιρροές του και η καθιέρωση της καθομιλούμενης διαλέκτου έναντι των λατινικών στο γραπτό λόγο, άνοιξαν τους δρόμους για την μετέπειτα ιταλική Αναγέννηση.
Μία ομάδα τεσσάρων χαρακτών με επικεφαλής τον Luca Casari (Λούκα Κάζαρι) επέλεξαν μερικές από τις πλέον διάσημες φράσεις του “υπέρτατου ποιητή”, όπως τον χαρακτηρίζουν οι Ιταλοί. Εμπνευσμένοι από εκείνες φιλοτέχνησαν σκηνές από τη “Θεία Κωμωδία”.
Η “Κόλαση”, το “Καθαρτήριο” και ο “Παράδεισος” απεικονίζονται στο κάθε διαθέσιμο εκατοστό της μπάσκουλας.
Οι περιφέρειες των διακοσμητικών πλακών καλύπτονται από το μοτίβο του “εγγλέζικου μπουκέτου” με χρυσά ένθετα, ανθούς και μπουμπούκια.
Τρία διαφορετικά μέταλλα -πράσινος χρυσός, χαλκός και κίτρινος χρυσός- έχουν ενσωματωθει με σφυρηλάτηση για να αποδωθούν οι εικόνες.
Στις λεπτομέρεις των μπλέ ανθών χρησιμοποίησαν σμάλτο.
Το όνομα του ποιητή χαραγμένο με χρυσό διακοσμεί το μονομπλόκ των κανών, ενώ ακόμη και ο σειριακός αριθμός “DAN700Α” συμβολίζει την επέτειο.
Η φιγούρα του Dante διακρίνεται στην πλευρά να κρατά το έργο του, ενώ το προφίλ της δαφνοστεφανωμένης κεφαλής του κοσμεί τις δύο πλευρές της κορυφής της βάσης, ακριβώς μπροστά από την “πεταλούδα” ανοίγματος των κανών. Συνολικά πάνω από 800 εργατώρες χρειάστηκαν για τη φιλοτέχνηση του SL3 DANTE και αυτό είναι ξέχωρο από την οπλουργική δουλειά προετοιμασίας και βαφής των μετάλλων. Ακόμη και η μπορντώ δερμάτινη βαλίτσα έχει στην εσωτερική φόδρα κεντημένα άστρα, για να ταιριάζουν με το στίχο που περιβάλλουν.
2_223.jpg
Το SL3

Ο “καμβάς” που διάλεξαν για να υλοποιήσουν αυτό το αριστούργημα είναι ένα από τα ακριβότερα μηχανοποίητα όπλα της Beretta. Κατατάσσεται ένα σκαλί κάτω από τα πραγματικά χειροποίητα μοντέλα (που μπορεί να κοστίζουν ώς και τριπλάσια).
Κατασκευάζεται από μηχανές CNC, αλλά δέχεται και την “περιποίηση” με παραδοσιακές οπλουργικές τεχνικές.
Ο τύπος της βάσης είναι μια παραλλαγή του Boxlock και οι πλάκες στα μάγουλα του κορμού είναι απλά διακοσμητικές.
Δίνουν τον απαραίτητο χώρο για να δουλέψουν οι σκαλιστές.
Το κλείδωμα των κανών είναι εμπνευσμένο από το κορυφαίο SO10 με το κύριο κλειδί να εμπλέκεται στη βάση και ενισχυτικούς πίρους να συρταρώνουν στο μόνομπλοκ.
Επιπλέον τα χαρακτηριστικά “μάγουλα” των σούπερ ποζέ της Beretta, δένουν το μπλοκ των κανών με τις εσοχές στη βάση.
Η αντοχή και η αξιοπιστία του είναι αναγνωρισμένη μέσα από δεκαετίες χρήσης και εξέλιξης.
3_183.jpg
Επίκρουση

Ο μηχανισμός πυροδότησης συναρμολογήθηκε από έμπειρους οπλουργούς του Custom shop (γνωστό ως Beretta Due)
Οι σφύρες εντός της βάσης παίρνουν κίνηση από ελασματοειδή ελατήρια (τσίτες) που προτιμήθηκαν έναντι των σπυροειδών γιατί δίνουν καλύτερη αίσθηση σκανδάλης.
Λειτουργούν με πίεση περίπου 1,5 κιλών διευκολύνοντας τη σκόπευση. Ο μηχανισμός είναι αδρανειακός, δηλαδή η ανάκρουση από την πρώτη βολή οπλίζει τη δεύτερη σχαστηρία.
Η ασφάλεια είναι αυτόματη, όπως συνηθίζεται στη βόρεια Ευρώπη. Εμπλέκεται κάθε φορά που ανοίγεται η πεταλούδα και οπλίζει ο μηχανισμός.
Ο χρήστης πρέπει να πιέσει το μοχλό στη ράχη του κορμού για να απελευθερωθεί η κίνηση της μονής σκανδάλης.
4_176.jpg
Κάνες και ποιότητα κατασκευής

Οι κάνες κατασκευάζονται από το κράμα ατσαλιού με μέρη χρωμίου-νικελίου-μολυβδενίου που η Beretta ονομάζει “Steelium”.
Οι ράβδοι μορφοποιούνται με ψυχρή σφυρηλάτηση και κατόπιν τρυπανίζονται για να μετατραπούν σε σωλήνες κατάλληλης διαμέτρου.
Τυπικά τα SL3 διαθέτουν κάνες διαμέτρου cal.12 και cal.20. Για το Dante επιλέχτηκε το δεύτερο διαμέτρημα με μήκος 71 εκατοστών.
Εξοπλίζεται με εσωτερικά τσοκ Optima Bore HP. Είναι αμφίβολο αν το συγκεκριμένο δίκανο θα χρησιμοποιηθεί ποτέ σε κυνηγότοπο, όμως εκτεταμένες δοκιμές έχουν δείξει ότι το SL3 αντέχει ως και 11.500 βολές φυσιγγίων μάγκνουμ πριν χρειαστεί οποιαδήποτε επισκευή ή αντικατάσταση ανταλλακτικού.

Η τιμή του “Δάντη”

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το SL3 “Dante” πωλήθηκε μέσα από το δίκτυο Beretta Gallery αντί 198.000 δολλαρίων και τώρα κοσμεί κάποια ιδιωτική συλλογή.
Απομένει στον έκαστο εξ υμών να σταθμίσει αν η τιμή αντικατοπτρίζει την αξία, αλλά θυμηθείτε πως ισχύει ο απόλυτος κανόνας προσφοράς και ζήτησης.
Υπάρχει μόνο Ένα και στο Γκαρντόνε δε προτίθενται να ξαναφτιάξουν δεύτερο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85