Τελευταία Νέα
Gun Room

King Cobra Target

tags :
King Cobra Target
Η επιστροφή στην πολιτική αγορά περιλαμβάνει τυφέκια για σπορ, ημιαυτόματα πιστόλια και περίστροφα

Φαίνεται πως η ανοδική πορεία της Colt συνεχίζεται ακάθεκτη. Ως μέρος πλέον του τσεχικού CZ Group, η ιστορική φίρμα διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να παρουσιάσει μια πλήρη γκάμα.
Φαίνεται ότι οι νέοι ιδιοκτήτες επενδύουν στην ανάπτυξη μιας σειράς όπλων με απήχηση στην κορυφαία κατηγορία, δημιουργώντας ανταγωνισμό στην μέχρι πρόσφατα “ανενόχλητη” Smith & Wesson.
Η επιστροφή στην πολιτική αγορά περιλαμβάνει τυφέκια για σπορ, ημιαυτόματα πιστόλια και περίστροφα.
Μετά την επαναφορά των εμβληματικών Python .357, Cobra .38 και Anaconda .44 Magnum, ένα ακόμη διάσημο ερπετό επανέρχεται στη γκάμα της.
Η ανακοίνωση έγινε πριν λίγα εικοσιτετράωρα στο ετήσιο συνέδριο του αμερικανικού NRA.
2_181.jpg
Premium 22αρι περίστροφο

Η ανακοίνωση της Colt δίνει κάποιες εντυπωσιακές προδιαγραφές.
Το “King Cobra .22 Target” όπως είναι το πλήρες όνομα του μοντέλου, θα κατασκευάζεται από σφυρήλατο, ανοδείδωτο ατσάλι.
Ο μηχανισμός της σκανδάλης λειτουργεί σε διαμόρφωση διπλής αλλά και μονής ενέργειας.
Χρησιμοποιεί νέα σχεδίαση με αναβαθμισμένα ελατήρια για καλύτερη αίσθηση.
Οι μηχανισμοί της Colt έχουν τη φήμη ότι είναι οι ακριβέστεροι που κατασκευάζονται στην Αμερική, αλλά και ότι αποσυντονίζονται ευκολότερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο στρατηγικής προϊόντων της εταιρείας κο. Bandini, μεγάλο μέρος της επανασχεδίασης αφορά ακριβώς αυτό το σημείο.
Το βυκίο χωρά 10 φυσίγγια διαμετρήματος .22 Long Rifle, εκμεταλλευόμενο τις διαστάσεις που αρχικά ήταν για 6 φυσίγγια .38Special.
Τα σκοπευτικά είναι υψηλής ποιότητας και ρυθμιζόμενα, δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό “Target”.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη φαρδιά σφύρα που επιτρέπει την εύκολη όπλιση με τον αντίχειρα για βολές ακριβείας.
Ο σκελετός έχει σχεδιαστεί ώστε να δέχεται τις λαβές από τα Detective Special και King Cobra .357 οπότε υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές.
Αλλά ακόμη και η βασική λαβή που έρχεται από το εργοστάσιο είναι ανατομική από την επώνυμη σειρά της Hogue.
Διαθέτει θέσεις για τα δάκτυλα και καλύπτει περιμετρικά το σκελετό για μεγαλύτερη άνεση.
Αισθητικά, το νέο περίστροφο ορίζεται από τη βαρέος τύπου κάνη με την εξαεριζόμενη ρίγα, σήμα κατατεθέν από τότε που η Colt δημιούργησε το πρώτο Python πριν 60 σχεδόν χρόνια.
Φαίνεται ότι η Colt προκαλεί ανοικτά τον ανταγωνισμό, δηλαδή τη Smith & Wesson.
Aναφέρεται στην ανακοίνωση της ότι το King Cobra Target εξοπλίζεται με κάνες μήκους 10 και 15 εκατοστών που κατασκευάζονται από μασίφ μπάρα ανοξείδωτου ατσαλιού. Πρόκειται για μια μομφή προς τα Smith 617 που διαθέτουν μια φθηνότερης κατασκευής κάνη δύο τμημάτων και εσωτερικά ανταλλακτικά από χυτευμένο αντί σφυρήλατο μέταλλο.
3_154.jpg
Ακριβό μεν…

Η κίνηση της Colt φαίνεται να πιάνει το σφυγμό των καιρών.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκουν ψυχαγωγία στη σκοποβολή και θα πληρώσουν τα 900 περίπου δολάρια (στις ΗΠΑ) που αναμένται να στοιχίζει το King Cobra Target για να αποκτήσουν ένα ποιοτικό σκοπευτικό πιστόλι.
Η επιλογή του διαμετρήματος .22 LR δίνει την ευκαιρία για περισσότερη ενασχόληση.
Μακροπρόθεσμα για τους σκοπευτές η αγορά ενός ποιοτικού όπλου είναι “επένδυση” και το πραγματικό κόστος είναι στα πυρομαχικά και αναλώσιμα.
Με τις σημερινές τιμές φυσιγγίων να έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με 4-5 χρόνια πριν, το μικρό διαμέτρημα .22 αποτελεί το καταφύγιο του χομπίστα.
Ένα καλοφτιαγμένο όπλο βασισμένο σε σωστές προδιαγραφές αποδίδει για χρόνια την αξία του και πολλές φορές περνάει και σε επόμενες γενιές ως κειμήλιο.

“Cobra” ναι, “ “King” όχι

Από καθαρά τεχνική σκοπιά το νέο μοντέλο φέρει... λάθος όνομα.
Το αρχικό King Cobra είναι μεγαλύτερου μεγέθους και βασίζεται σε αυτό που οι τεχνικοί της Colt αναφέρουν ως σκελετός V.
Φτιάχτηκε για να αντέχει την ισχύ του .357 Magnum. To “εικοσιδυάρι” King Cobra χρησιμοποιεί τον ελαφρότερο και μικρότερων διαστάσεων σκελετό τύπου D της εταιρείας.
Στον ίδιο χτίζονται και τα μικρά περίστροφα απόκρυψης Cobra και Detective Special, δυο δημοφιλή μοντέλα που επανήλθαν στον κατάλογο τα τελευταία χρόνια.
Στο παρελθόν υπήρξε και πάλι ένα άλλος “όφις” με τα ίδια χαρακτηριστικά δηλάδη μικρού μεγέθους σκελετός, ρυθμιζόμενα σκοπευτικά και ρίγα.
Μόνο που τότε ήταν γνωστό ως Diamondback (ένα είδος κροταλία που ζεί στις ερήμους του Μεξικού και των νοτίων ΗΠΑ). Ουσιαστικά το νέο μοντέλο αποτελεί αναβάθμιση του.
Μάλλον το τμήμα μάρκετινγκ αποφάσισε πως το “King Cobra” ακούγεται εντυπωσιακότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης