Τελευταία Νέα
Gun Room

Benelli MAGNIFICO: Το σετ των “5”

tags :
Benelli MAGNIFICO: Το σετ των “5”
Πέντε μοναδικά, λειτουργικά έργα τέχνης μετά από μια περιοδεία σε εκθέσεις Beretta Gallery του Κόσμου, θα επιστρέψουν στη γενέτειρα για να παραδοθούν στον ανώνυμο συλλέκτη που πλήρωσε 200.000 ευρώ για την απόκτηση τους

Είναι σπάνιο να βλέπει κανείς ταιριασμένα σετ όπλων από ένα κατασκευαστή και αυτά συνήθως αφορούν χειροποίητα δίκανα.
Η ιταλική Benelli σπάει την παράδοση παρουσιάζοντας μια μοναδική συλλογή από πέντε καραμπίνες.
Με βάση το μοντέλο Rafaello, συνδυάζουν το σύγχρονο αυτογεμές κυνηγετικό με τις παλιότερες αναγεννησιακές παραδόσεις της Ιταλίας στη διακόσμηση και τη χαρακτική. Το αποτέλεσμα;
Το όνομα της MAGNIFICO (δηλαδή “Εξαίσιο”).
Ένας τίτλος που περιέχει διττή σημασία γιατί χρησιμοποιούνταν από τον άρχοντα Λορένζο των Μεδίκων, ίσως την κορυφαία προσωπικότητα της αναγεννησιακής Ιταλίας.
Πέντε μοναδικά, λειτουργικά έργα τέχνης τα οποία μετά από μια περιοδεία σε εκθέσεις Beretta Gallery του Κόσμου, θα επιστρέψουν στη γενέτειρα για να παραδοθούν στον ανώνυμο συλλέκτη που πλήρωσε 200.000 ευρώ για την απόκτηση τους.
2_180.jpg
Δύο + Δύο + Ένα

Εντός μιας κασετίνας, δεμένα με δερμάτινους ιμάντες συγκρατούνται δύο αυτογεμή Benelli σε διαμέτρημα calibre 12, δύο μικρότερα σε calibre 20 και τέλος ένα σε calibre 28.
Χαράκτες από το εργαστήριο “Creative Art” με την καθοδήγηση των δασκάλων Giovanni Steduto (Τζοβάνι Στεντούτο) και Valerio Peli (Βαλέριο Πέλι) έχουν καλύψει κάθε διαθέσιμο εκατοστό της μπάσκουλας και της σκανδαλοθήκης με κυνηγετικές παραστάσεις που αντανακλούν στη χρησιμότητα του κάθε όπλου. Φασιανοί, πέρδικες και υδρόβια απεικονίζονται με φόντο το χρυσό ουρανό.
Κυνηγετικά σκυλιά -σέττερ και πόιντερ- να στέκονται στα ιταλικά κυνηγοτόπια. Μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού θέματος “γιρλάντες και μπουκέτα” καλύπτει τα πλαίσια και την κορυφή του ατσάλινου φόντερου.
Αποτελούνται από φύλλα και βελανίδια δρυός, ένα αγαπημένο θέμα που η Benelli δανείζεται από το μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα του Μοντεφέλτρο στη γενέτειρα της το Ούρμπινο.
Οι λέξεις “MAGNIFICO ANNIVERSARY” σκαλισμένες σε χρυσό κοσμούν τα πλευρά της βάσης, ενώ πάνω στο κλείστρο έχει χαραχτεί με καλλιγραφικούς χαρακτήρες το “Inertia System” που υποδεικνύει το σύστημα λειτουργίας των όπλων.
3_153.jpg
Η δερμάτινη κασετίνα

Το σετ προστατεύεται εντός μιας χειροποίητης, μοναδικής, τρίπτυχης κασετίνας. Είναι φτιαγμένη από το ατελιέ του μαέστρου Oscar Maschera (Όσκαρ Μασκέρα). Ο σχεδιαστής και τεχνίτης εργάζεται με φυσικά υλικά που προσφέρουν αίσθηση παλιότερων εποχών και χρησιμοποίησε το φυσικό δέρμα για να τυλίξει το ξύλινο πλαίσιο της θήκης.
Οι μεντεσέδες είναι από μπρούτζο. Η εσωτερική πρόσοψη της θήκης διακοσμείται με μια απεικόνιση της “λαίδης με την ερμίνα” του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Η δέψη του δέρματος με φυσικά έλαια έχει δώσει ένα ταμπά χρώμα στην κασετίνα. Η πρωτότυπη σχεδίαση κλείνει έτσι ώστε να καταλαμβάνει το λιγότερο δυνατό χώρο. Διαθέτει ενσωματωμένα, πτυσσόμενα ποδαρικά ώστε να προστατεύει τα τουφέκια από την υγρασία του πεδίου.
Εκτός από τα τουφέκια φυλάσσει μέσα της ένα δερματόδετο αντίγραφο της ανέκδοτης νουβέλας “
Ανάμεσα σε Δάση και Λιβάδια” του υποψήφιου για Νόμπελ Λογοτεχνίας Umberto Piersanti (Ουμπέρτο Πιερσάντι). Ο συνδυασμός συμβολίζει το γεφύρωμα της ιταλικής τέχνης διαμέσου των αιώνων.

Μοναδικές λεπτομέρειες

Σε αντίθεση με τα μοντέλα ευρείας παραγωγής, τα πέντε Magnifico χρησιμοποιούν ατσάλι ως υλικό για βάση και σκανδαλοθήκη.
Για τα ξύλινα μέρη επιστρατεύτηκε η F.lli Piotti, ένας οπλουργικός οίκος με παράδοση στα χειροποίητα όπλα κυνηγίου.
Οι Piotti επέλεξαν τάκους από την καλύτερη καρυδιά του στόκ τους και κατασκεύασαν μοναδικά κοντάκια που καλύπτουν μέρος της μπάσκουλας.
Τα πέλματα είναι κατασκευασμένα από κέρατο μαύρου βούβαλου.
Μοναδικό είναι και το σχήμα της πάπιας, η οποία ξεφεύγει από το άκομψο μοτίβο με την μεγάλη βίδα στο άκρο, το οποίο συνήθως χρησιμοποιούν οι καραμπίνες. Τα ξύλα φινίρονται με διαδικασία λαδιού που αναδεικνύει τα “νερά” τους.
Οι μοχλοί όπλισης διαφέρουν επίσης από το συνηθισμένο. Φαίνεται να είναι διαιρούμενοι, ώστε να μην εξέχουν όταν το όπλο λειτουργεί. Θα ευχόμαστε η Benelli να το προσφέρει στο μέλλον και στα πιο προσιτά μοντέλα της.

Ένας μοναδικός σκοπός

Γίνεται φανερό από τα παραπάνω περιγραφόμενα ότι το σετ MAGNIFICO δεν αποτελεί απλώς προσπάθεια της Benelli. Θα το χαρακτηρίζαμε μάλλον ως “Εθνική Ιταλίας”. Η “μητέρα” Beretta προσφέρει την μιντιακή κάλυψη και τις εκθέσεις Beretta Gallery και η Benelli την κατασκευή του “λευκού καμβά” που ονομάζεται καραμπίνα Rafaello.
Αλλά για το τελικό αποτέλεσμα χρειάστηκε να επιστρατευτούν ταλέντα από τους χώρους του ντηζάιν, της χαρακτικής, της λογοτεχνίας.
Ακόμη και η “αντίπαλη” μποτέγκα της F.lli Piotti συνέβαλλε στην επιτυχία. Και αυτό δείχνει το πάθος των Ιταλών για την κουλτούρα τους και την προβολή της.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως τα έσοδα από την πώληση του σετ MAGNIFICO δε θα καταλήξουν στο ταμείο της Benelli, αλλά θα δωρηθούν στο Διεθνές Μουσείο Άγριας Ζωής (International Wildlife Museum), επισφραγίζοντας ότι οι λάτρεις του κυνηγίου είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για την προστασία του φυσικού πλούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης