Τελευταία Νέα
Gun Room

Υπεξαιρέσεις, ναρκωτικά και όπλα

tags :
Υπεξαιρέσεις, ναρκωτικά και όπλα
Αμερικανίδα δήμαρχος “κατά των όπλων” και με ποινικό μητρώο
Αυτά συμβαίνουν στη μακρινή Νέα Υόρκη.
Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορεί να δούμε τέτοια λυπηρά φαινόμενα και στη δική μας ευνομούμενη δημοκρατία.

Πολιτικός νέας γενιάς

Ξεφεύγουμε για λίγο από το συνηθισμένο ύφος της στήλης για να δείξουμε την υποκρισία ορισμένων πολιτικών που κόπτονται για την ισότητα, τον αφοπλισμό και την υπακοή στο Νόμο… για τους άλλους.
Η δήμαρχος του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης ανήλθε ως μια μαχητική μαύρη πολιτικός του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος. Παρουσιαζόταν ως φωνή κάθε είδους φανταστικών ή υπαρκτών μειονοτήτων που την έφεραν στην εξουσία.
Απολαμβάνει της υποστήριξης του μεγιστάνα και καναλάρχη Bloomberg.

2_92.jpg
Ενεργό μέλος της ένωσης Mayors Against Illegal Guns (MAIG: Δήμαρχοι Κατά των Παράνομων Όπλων) χρησιμοποίησε τη σημαντική ισχύ της ως “αφεντικού” της δημοτικής αστυνομίας για να περιορίσει την κατοχή όπλων από τους πολίτες, με πρόσχημα την “ασφάλεια”.
Φαίνεται όμως ότι η δήμαρχος κα. Lovely Warren εννοούσε την οπλοκατοχή όλων των υπολοίπων.
Σε έρευνα που διεξήχθη μετά από επιδρομή ομοσπονδιακών αστυνομικών (που δε λαμβάνουν διαταγές από τη δήμαρχο) κατά τη διερεύνηση υπόθεσης ναρκωτικών, βρέθηκαν στο σπίτι της δύο νόμιμα αλλά και ένα παράνομο πιστόλι μάρκας Kel Tec.

Η “μπούκα” στο σπίτι της δημάρχου

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν μέχρι τη δήμαρχο όταν σε έρευνα της δίωξης ναρκωτικών ανακάλυψαν ότι ο σύζυγος της Timothy Granison ήταν μεσαίου επιπέδου μέλος κυκλώματος διακίνησης κοκαϊνης στην περιοχή.
Για τη δραστηριότητα του χρησιμοποιούσε συχνά το αυτοκίνητο της συζύγου και μάλιστα στις δοσοληψίες είχε μαζί του και τη δεκάχρονη κόρη τους.
Οι αρχές παρακολουθούσαν τη συμμορία επί επτά μήνες.
Ακολούθησε η εισβολή στη δημαρχική οικία που απέδωσε 2 κιλά ναρκωτικών, 100.000 δολλάρια και το παράνομο όπλο.
Μετά τη σύλληψη του συζύγου, η δήμαρχος Warren ισχυρίστηκε ότι οι δύο τους ήταν σε διάσταση και δε γνώριζε τις δραστηριότητες του.
Αυτό παρά το γεγονός ότι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται πρόσφατες φωτογραφίες του ευτυχισμένου ζεύγους με το παιδί τους.
Ο Granison αποφυλακίστηκε με εγγύηση και η Warren διώχτηκε μόνο για “έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο” λόγω της παρουσία του παιδιού της στις παραδόσεις ναρκωτικών.
Οι κατηγορίες εναντίον της (σε βαθμό κακουργήματος) για τα ναρκωτικά, τά έσοδα από εγκλήματα και την οπλοκατοχή αποσύρθηκαν.

Μακρά ιστορία

Η Lovely Warren απασχόλησε ξανά τη δικαιοσύνη τον Οκτώβριο του 2020, όταν αποκαλύφθηκε χειραγώγιση χρημάτων για την καμπάνια εκλογής της το 2017 και οικονομική απάτη σε βαθμό κακουργήματος.
Για την υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη η οποία εκκρεμεί.
Ένα ακόμη περιστατικό, ενδεικτικό του ήθους της δημάρχου έγινε το περασμένο καλοκαίρι.
Απέλυσε τον (επίσης έγχρωμο) Αρχηγό της αστυνομίας κο. La’Ron Singletary μέσω Twitter.
Αιτία η άρνηση του να εκδιώξει αστυνομικούς που “κατά τη γνώμη της” ευθύνονταν για το θάνατο ενός μαύρου πολίτη ονόματι Daniel Prude.
Τον Prude προσπάθησαν να περιορίσουν αστυνομικοί του Rochester μετά από κλήση του αδελφού του, όταν επιτέθηκε υπό την επήρεια ναρκωτικών σε γείτονες και προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα, φωνάζοντας ότι νοσεί από COVID 19.
3_75.jpg

Οι σπεύσαντες αστυνομικοί τον αφόπλισαν γιατί κρατούσε μαχαίρι, τον περιόρισαν για την ασφάλεια του και τον οδηγούσαν σε νοσοκομείο, όταν κατέληξε.
Σύμφωνα με τη νεκροψία ο θάνατος του οφειλόταν σε υπερβολική δόση.
Η δήμαρχος έσπευσε να χαρακτηρίσει το συμβάν “ρατσιστικό έγκλημα”, απέλυσε τον Αρχηγό και προκάλεσε ένα κύμα βίαιων επεισοδίων.
Σύσσωμη η ηγεσία του αστυνομικού τμήματος στο Rochester παραιτήθηκε ως συμπαράσταση για την απόλυση του Αρχηγού τους, με την αστυνομική δύναμη να απέχει από τα καθήκοντα της σε λευκή απεργία.
Το γεγονός ότι οι μισοί αστυνομικοί που εμπλέκονταν και ο επικεφαλής της ήταν επίσης μαύροι, ήταν μια “λεπτομέρεια” την οποία η κυρία δήμαρχος δεν επέτρεψε να τις φρενάρει την πολιτική ατζέντα μίσους και διαίρεσης με την οποία πορεύεται.

Δύο μέτρα και σταθμά για “προοδευτικούς” πολιτικούς

Όπως και στο παρελθόν, η Warren “παίζει το χαρτί” του φύλου και της φυλής της.
Στο πρόσφατο περιστατικό, με τη διακίνηση ναρκωτικών του συζύγου της και την παράνομη οπλοκατοχή δηλώνει ενώπιον του δικαστηρίου αθώα και πέφτει “στα μαλακά” λόγω των πολιτικών της διασυνδέσεων στο κυβερνών κόμμα.
4_70.jpg

Όντας η ίδια δικηγόρος, αν ίσχυαν οι κακουργηματικές κατηγορίες, θα έχανε την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος της.
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Rochester με τη συμμετοχή της παράταξης της, την εξανάγκασε σε παραίτηση που θα ισχύσει από το Δεκέμβριο.
Παραμένει όμως απίθανο το να τιμωρηθεί για την παράνομη οπλοκατοχή, τα ναρκωτικά, η τα χρήματα που καταχράστηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης