eSports & Games

Twitch: Εξηγεί τα κριτήρια επιβολής των ban στους streamers!

Twitch: Εξηγεί τα κριτήρια επιβολής των ban στους streamers!

Έπειτα από αρκετή πίεση των streamers, η πλατφόρμα προχώρησε σε μια πολύ σημαντική κίνηση.

Σχετικά Άρθρα

Το Twitch, η δημοφιλής πλατφόρμα streaming που ανήκει στην Amazon, είναι διαβόητη για τα ban που ασκεί σε streamers που προβάλλουν το περιεχόμενό τους στην πλατφόρμα. Ενώ οι λόγοι πίσω από τις απαγορεύσεις είναι συνήθως δικαιολογημένοι, οι χρήστες έχουν μερικές φορές λάβει το καμπανάκι απαγόρευσης για περίεργους λόγους.

Η απαγόρευση του Dr Disrespect ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Κανείς δεν ξέρει μέχρι σήμερα γιατί αποκλείστηκε, παρόλο που έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το περιστατικό. Πολλοί άλλοι streamers έχουν λάβει απαγορεύσεις από την πλατφόρμα, αλλά δεν γνωρίζουν επίσης την ακριβή αιτία, όπως και το ποιους κανόνες παραβιάζουν.

Ωστόσο, το Twitch φαίνεται να έχει κάνει τελικά ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση ανακοινώνοντας στο Twitter μια πρόσφατη ενημέρωση σχετικά με τα κριτήρια απαγόρευσής τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως θα στείλει λεπτομερείς περιγραφές, όπως το όνομα του κλιπ και την ημερομηνία που δημοσιεύθηκε, για να διασφαλίσει ότι οι streamers έχουν καλύτερη σαφήνεια σε περίπτωση που λάβουν ένα ban. Επίσης στη φωτογραφία που κοινοποιήθηκε παρουσιάζεται οπτικά η νέα μορφή του κανόνα που θα ισχύσει.

Στη συνέχεια το άτομο θα λαμβάνει λεπτομερώς το τι παραβίασε και τέλος θα γίνεται δέκτης του ακριβούς χρονικού πλαισίου για το οποίο θα του απαγορεύεται η είσοδος στην πλατφόρμα. Με τον τρόπο αυτό οι streamers θα έχουν τώρα μια καλύτερη εικόνα για τις απαγορεύσεις τουTwitch. Η επιβολή αυτής της νέας μορφής έχει δημιουργήσει μια αναταραχή στην κοινότητα, με μεγάλα ονόματα όπως το Esports Talk να συζητούν το ίδιο στο κανάλι τους.

Είναι η κοινότητα του Twitch ικανοποιημένη με τη νέα μορφή απαγόρευσης;

Το tweet έλαβε ανάμεικτες απαντήσεις από την κοινότητα της πλατφόρμας. Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο οι θεατές όσο και οι streamers είχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την ενημερωμένη μορφή. Πολλοί εκτίμησαν επίσης αυτήν την πρωτοβουλία, παρόλο που είχε καθυστερήσει πολύ.

Ωστόσο, ένα τμήμα των ανταποκριτών θεώρησε ότι υπήρχαν πολλά περισσότερα που θα μπορούσε να κάνει η πλατφόρμα. Αρκετοί αισθάνονται ότι το Twitch εξακολουθεί να μην παρέχει στους δημιουργούς τις ακριβείς λεπτομέρειες του ban και υποστηρίζουν πως απλά η παροχή του ονόματος και της ημερομηνίας του κλιπ δεν είναι αρκετή.

Η απαίτηση από την κοινότητα είναι ότι η πλατφόρμα πρέπει να συνδέει τις χρονικές περιόδους με τα ονόματα και ημερομηνίες, έτσι ώστε οι δημιουργοί να μπορούν να κατανοήσουν ακριβώς πού πήγαν στραβά.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης