eSports & Games

Atari: Επιστρέφει στην παραγωγή premium παιχνιδιών για κονσόλες και υπολογιστές

Atari: Επιστρέφει στην παραγωγή premium παιχνιδιών για κονσόλες και υπολογιστές
Υποχωρεί από τις… μικρές αγορές και επιστρέφει στις «ρίζες» της η αμερικανική εταιρία παραγωγής παιχνιδιών.
Σχετικά Άρθρα

Σε μια σημαντική αλλαγή φαίνεται πως προχωρά η ιστορική εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Η Atari είχε υποστηρίξει τον περασμένο Απρίλιο πως θα παρουσιάσει καινούργιο επιχειρηματικό πλάνο μετά την πρόσληψη του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της. Ο Wade J. Rosen ξεκαθάρισε πως ο αμερικανικός κολοσσός στρέφει ξανά την προσοχή του στην κατασκευή premium παιχνιδιών.

Μετά από ένα μεγάλο… διάλλειμα, κατά το οποίο η Atari ασχολήθηκε περισσότερο με την παραγωγή δωρεάν τίτλων αλλά και με μικρότερες αγορές όπως το mobile gaming, η εταιρία επιστρέφει δυναμικά με παιχνίδια για PCs και κονσόλες.

«Η πρόθεση μας είναι να προσφέρουμε τη μέγιστη gaming εμπειρία σε όλους τους υποστηρικτές μας. Αυτό συνδέει ιδανικά την τεράστια ιστορία με το μέλλον μας. Πιστεύουμε ότι η παραγωγή premium παιχνιδιών αντιπροσωπεύει στο 100% το DNA της Atari», δήλωσε ο Rosen.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από έρευνες της εταιρίας πάνω στην παρούσα αγορά. H Atari αντιλήφθηκε πως το τρέχον μοντέλο παραγωγής δωρεάν παιχνιδιών δεν είναι απόλυτα κερδοφόρο, αποφασίζοντας να αναπροσαρμόσει τους στόχους της.

Το νέο της πλάνο θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2022, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απεμπλακεί πλήρως από την παραγωγή των δωρεάν παιχνιδιών και των mobile games. Στοχεύει απλά να περιορίσει τη δραστηριότητα της στις συγκεκριμένες αγορές, ενώ τίτλοι όπως τα Roller Coaster Tycoon Stories, Crystal Castles, Castles & Catapults, Ninja Golf, και Atari Combat: Tank Fury, θα πουληθούν ή θα σταματήσουν να κυκλοφορούν, σύμφωνα με τον Rosen που μίλησε στο gamesindustry.biz.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης