eSports & Games

EXCEL ESPORTS: Εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 23.4 εκατομμυρίων δολαρίων

EXCEL ESPORTS: Εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 23.4 εκατομμυρίων δολαρίων
Σπουδαία deals για την EXCEL που βιώνει αξιοπρόσεκτη περίοδο κερδοφορίας μετά και τη συμμετοχή της στο LEC.
Σχετικά Άρθρα

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος χρηματοδοτήσεων για την EXCEL. Ο βρετανικός οργανισμός ανακοίνωσε πως ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε κατά 23.4 εκ. δολάρια ύστερα από τη συμφωνία που είχε με την JRJ Group η οποία κατέχει πλέον το πλήρες πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας.

Στο ευρύτερο επενδυτικό πλαίσιο ανήκει η IPGL, εταιρία του Michael Spencer, αλλά και η TFT Investments που εδρεύει στο Ντουμπάι και ασχολείται με αγοροπωλησίες μετοχών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η EXCEL αποκάλυψε ότι θα επενδύσει αυτά τα χρήματα με στόχο να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ταλέντο που υπάρχει στα ρόστερ των υποομάδων της. Ταυτόχρονα τόνισε πως θέλει να επεκταθεί και σε νέες περιοχές μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας XL.gg.

Επιπλέον ανακοίνωσε πως θα ανοίξει τα νέα της κεντρικά γραφεία στο Σόρντιτς του Λονδίνου. Εκεί θα στεγάζεται όλο το εργατικό της δυναμικό αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες όπως streamers και δημιουργοί περιεχομένου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Twickenham Stadium του Βερολίνου για εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέους παίκτες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η EXCEL εμφάνισε μεγάλη κερδοφορία τη σεζόν 2020-2021 υποστηρίζοντας πως τα έσοδα της μετά την πρώτη της χρονιά στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του League of Legends (LEC) έχουν διπλασιαστεί.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης