eSports & Games

Αγωγή $200 εκ. αντιμετωπίζει η Roblox για παράνομη χρήση τραγουδιών

Αγωγή $200 εκ. αντιμετωπίζει η Roblox για παράνομη χρήση τραγουδιών

Μεταξύ άλλων επιτυχίες των Rolling Stones...

 Η πλατφόρμα για video games, Roblox, αντιμετωπίζει αγωγή ύψους $200 εκ. την οποία κατάθεσε η The National Music Publishers' Association. Η αγωγή στρέφεται εναντίον της Roblox για παράνομη χρήση τραγουδιών γνωστών καλλιτεχνών, δίχως να της έχουν δοθεί οι απαραίτητες άδειες. Μεταξύ εκείνων που διεκδικούν αποζημιώσεις είναι οι Rolling Stones, η Ariana Grande και ο Ed Sheeran.

Με την κατάθεση της αγωγής, ο πρόεδρος της NMPA, David Israelite, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα κερδίζει εκατομμύρια δολάρια, αναγκάζοντας τους χρήστες να πληρώνουν κάθε φορά που ανεβάζουν μουσική στο Roblox, εκμεταλλευόμενη την άγνοια των νεαρών χρηστών σε θέματα που έχουν να κάνουν με πνευματικά δικαιώματα και παράλληλα δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει τους χρήστες από την επανάληψη τέτοιων παράνομων ενεργειών ή ακόμα και για να τους προειδοποιήσει για το ρίσκο που παίρνουν.

Με τη σειρά της, η Roblox προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Ως μία πλατφόρμα που αντλεί τη δύναμή της από την κοινότητα των δημιουργών, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα πνευματικά δικαιώματα, είτε πρόκειται για ανεξάρτητους καλλιτέχνες και μουσικοσυνθέτες, είτε για γνωστές εταιρείες και εκδότες και όλα τα μέλη της κοινότητας του Roblox θα πρέπει να μην παραβιάζουν τα Community Rules.

Δεν ανεχόμαστε την οποιαδήποτε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και για τον λόγο αυτό και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε κορυφαίες, συγχρονες τεχνολογίες για να φλιτράρουμε, να εντοπίζουμε και να απαγορεύουμε τις παράνομες αναρτήσεις. Άμεσα ανταποκρινόμαστε σε κάθε νόμιμο αίτημα της Digital Millennium Copyright Act (DMCA), αφαιρώντας περιεχόμενο που παραβαίνει τους κανόνες και με βάση την αυστηρή πολιτική μας, κινούμαστε ενάντια σε όσους παραβαίνουν τους κανόνες μας.

Είμαστε έκπληκτοι και απογοητευμένοι εξαιτίας αυτής της αγωγής, που ουσιαστικά πρόκειται περί παρεξήγησης του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα Roblox και θα υπερασπιστούμε με σθένος τα δικαιώματά μας, αναζητώντας μια δίκαιη διευθέτηση».

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Roblox κατέγραψε έδοσα αυξημένα κατά 140%, που έφτασαν τα $387 εκ. αλλα και ζημιές ύψους $134 εκ. Επιπλέον η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο και την πρώτη ημέρα συναλλαγών η κεφαλαιοποίησή της έφτασε τα $38 δισ.

Τέλος, η Roblox βρίσκεται υπό έλεγχο και από τον οργανισμό ParentsTogether, που την καλεί να σταματήσει να δελεάζει άτομα νεαρών ηλικιών, με σκοπό να προβαίνουν σε υπερβολική σπατάλη χρημάτων.

 

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης