eSports & Games

Έσοδα $3,8 δισ. για το PlayStation 5 μέσα σε επτά μήνες από την κυκλοφορία του

Έσοδα $3,8 δισ. για το PlayStation 5 μέσα σε επτά μήνες από την κυκλοφορία του
Κερδίζει τη μάχη με το Xbox...

Εν μέσω προβλημάτων διαθεσιμότητας, η Sony και η Microsoft παλεύουν για το ποια θα κυριαρχήσει στην αγορά, μετά και το λανσάρισμα της νέας γενιάς κονσολών video games. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, μέχρι στιγμής η Sony είναι αυτή που προηγείται στην κούρσα.

Με βάση τα όσα δημοσιεύει η Finbold, το PlayStation 5 της Sony έχει αποφέρει έσοδα $3,8 δισ. από τα 8,6 εκ. συστήματα που έχουν πουληθεί ως τώρα, με τον μέσο όρο ανά μονάδα να είναι $449,99. Από την άλλη, τα έσοδα της Microsoft από τις πωλήσεις των Xbox Series Χ και Xbox Series S ανέρχονται στα $2.04 δισ. και ως τώρα έχουν πουληθεί 5,12 εκ. συστήματα, με μέσο όρο εσόδων ανά μονάδα $399,99. Το σύνολο εσόδων για τις δύο εταιρείες είναι $5,92 δισ.

Με μία γρήγορη σύγκριση, παρατηρούμε ότι το PlayStation 5 πούλησε 3,52 εκ. περισσότερες κονσόλες σε σχέση με τα Xbox Series X και Xbox Series S, ενώ τα έσοδα για τη συσκευή της Sony ήταν κατά 89,42% περισσότερα σε σχέση με εκείνα των συσκευών της Microsoft. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα είχαν φτάσει οι παραπάνω αριθμοί, αν δεν υπήρχε η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή και την διαθεσιμότητα όλων των ηλεκτρονικών συσκευών.

Ναι μεν και οι δύο εταιρείες προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να αποκτήσει κονσόλες με σαφώς αναβαθμισμένα γραφικά και απόδοση σε σχέση με τα συστήματα προηγούμενης γενιάς, όμως η στρατηγική τους είναι εντελώς διαφορετική. Όπως έκανε και με το PlayStation 4, η Sony επικεντρώνεται στην προσφορά αποκλειστικών τίτλων, που έχουν αναπτυχθεί από τα δικά της studios, όπως τα επερχόμενα God of War Ragnarok, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 και πολλά άλλα. H Microsoft πορεύεται έχοντας ως οδηγό τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass, που έναντι ενός όχι ιδιαίτερα υψηλού ποσού ανά μήνα, δίνει στους παίκτες πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη εκατοντάδων τίτλων που ανανεώνεται συνεχώς.

Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς τον τρίτο μεγάλο παίκτη στην αγορά, δηλαδή το Nintendo Switch. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία αναφέρουν πως η κονσόλα της Nintendo, που λανσαρίστηκε το 2017, έχει πουλήσει περισσότερες από 84,5 εκ. μονάδες παγκοσμίως, από τις οποίες τα 20 εκ. αφορούν την ιαπωνική αγορά.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης