Football Talk

Super League: 5 + 1 συμπεράσματα της 2ης αγωνιστικής - Ο κέρβερος Πασχαλάκης, οι εκπληκτικοί «μικροί», ο σταθερός Ολυμπιακός και οι προβληματισμοί για ΑΕΚ, ΠΑΟ και Άρη

Super League: 5 + 1 συμπεράσματα της 2ης αγωνιστικής - Ο κέρβερος Πασχαλάκης, οι εκπληκτικοί «μικροί», ο σταθερός Ολυμπιακός και οι προβληματισμοί για ΑΕΚ, ΠΑΟ και Άρη
Η 2η αγωνιστική της Super League αποτελεί παρελθόν, ωστόσο για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο μας προσέφερε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα. Το «BN Sports» καταγράφει και αναλύει τους προβληματισμούς που προκύπτουν σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη, τις πολύ μεγάλες νίκες των ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλου, την πρωταθληματική νοοτροπία του Ολυμπιακού, ενώ εστιάζει και στον... «φύλακα άγγελο» του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Μπορεί η 1η «στροφή» της Super League να πήρε δικαιολογημένα τον τίτλο «αγωνιστική των εκπλήξεων», ωστόσο και η 2η έμελλε να μας αποδείξει ξανά γιατί το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών.

Δεν είναι μόνο το εκπληκτικό ξεκίνημα με 2/2 νίκες των ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλου, ούτε η καθοριστική εμφάνιση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στην Τρίπολη. Είναι πολλά παραπάνω, τα οποία και σταχυολογεί το «BN Sports» παρακάτω.

1. ΑΕΚ: Η άμυνα «πληγώνει»... τις μεταγραφές

Μια ομάδα που κινήθηκε εξαιρετικά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι είναι αδιαμφισβήτητα η ΑΕΚ. Οι 10+ ποδοσφαιριστές που απέκτησε, όμως, δεν μπορούν να εγγυηθούν ποτέ πως αγωνιστικά θα κυλήσουν όλα ομαλά. Ειδικότερα από τη στιγμή που έχουν μείνει... «παθογένειες» από την περσινή σεζόν. Το 3-0 της πρεμιέρας με τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ γέμισε τους Ενωσίτες με χαμόγελα, ωστόσο, το «τρελό» 3-3 με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» προσγείωσε στην σκληρή πραγματικότητα τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μέσα σε 14 λεπτά η αμυντική τετράδα (Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Χατζισαφί) «κοιμήθηκε», η «Ένωση» δέχθηκε τρία τέρματα (78', 84' Νέιρα και 90+2' Βούρος) με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα ηχηρό σοκ, μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα προηγούνταν άνετα με 3-0 και θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμα στην κορυφή. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ -που και πέρσι της κόστισε πάρα πολλά- είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να διορθώσει ο Μιλόγεβιτς, καθώς μέχρι να γίνει αυτό θα «πληγώνει» και τις όποιες μεταγραφές έγιναν και θα την απομακρύνει από τις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

3265464-scaled.jpg

2. Παναθηναϊκός: Δεν θα του πηγαίνουν όλα... πρίμα όπως με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Δεύτερο μεγάλο συμπέρασμα που βγήκε από την 2η αγωνιστική είναι πως ο Παναθηναϊκός θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Οι «πράσινοι» έπαιξαν αρκετά καλά με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα και δικαίως επικράτησαν με 4-0, ωστόσο έχουν σοβαρά αγωνιστικά θέματα. Και αυτά δεν μπορούν ποτέ και σε καμία ομάδα να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι, αλλά είναι προδιαγεγραμμένο πως φανερώνονται πάντα γρήγορα.

Ακριβώς αυτό, λοιπόν, συνέβη με τους «πράσινους» στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, που έφερε πολύ νωρίς την πρώτη τους ήττα (1-0) στο πρωτάθλημα. Ο Γκαρντάφσκι με μια γκολάρα μόλις στο 5' έκανε ό,τι δεν μπόρεσαν οι επιθετικοί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ματς της Λεωφόρου, «στρίμωξε» την ομάδα του Γιοβάνοβιτς από νωρίς και σε 85' δεν ήρθε καμία «απάντηση». Καρλίτος, Αϊτόρ και Βιτάλ δεν μπόρεσαν ποτέ να... βρεθούν μεταξύ τους στους «Ζωσιμάδες», με αποτέλεσμα σε ολόκληρο παιχνίδι το «τριφύλλι» να μην μπορέσει καν να ισοφαρίσει. Η κατοχή που είχε ο Παναθηναϊκός ήταν ανούσια και ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως μόνο η ευστοχία θα δώσει στην ομάδα του αποτελέσματα και πως αυτό είναι και το ζητούμενο απέναντι σε σκληρές άμυνες. Δεν θα είναι κάθε μέρα του... Απόλλωνα Σμύρνης.

3. ΠΑΟΚ: Ο «φύλακας άγγελος» του είναι ο Πασχαλάκης!

Το τι έχει ακούσει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στον ΠΑΟΚ. Τόσο για την αγωνιστική του συμπεριφορά, αλλά ακόμα και για την... εξωγηπεδική του ζωή. Εύκολα, όμως, ξεχνούν πολλοί πως ο 32χρονος τερματοφύλακας είναι ο σταθερός πυλώνας στα πετυχημένα τελευταία χρόνια του «Δικεφάλου του Βορρά» που ήρθαν οι κατακτήσεις των Κυπέλλων και βεβαίως του πρωταθλήματος τη σεζόν 2018-19.

Ο Πασχαλάκης, όμως, συνεχίζει τη δουλειά του. Συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι ο «φύλακας άγγελος» του ΠΑΟΚ και αυτό ακριβώς το φανέρωσε και στην πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι «ασπρόμαυροι» ναι μεν πήραν τη νίκη με 1-0 με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια στο 27', ωστόσο αν δεν ήταν ο ύψους 1,97 «κέρβερος» με τις σωτήριες επεμβάσεις του, ουδέποτε θα είχαν προστεθεί οι τρείς βαθμοί στην «τσέπη».  Η φάση του 60' με την «διπλή» επέμβαση απέναντι σε Άλβαρες και Μπαράλες τα λέει όλα...

SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)

4. Ολυμπιακός: Τον σώζει η... πρωταθληματική νοοτροπία

Το 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» με τον Ατρόμητο την 1η αγωνιστική προβλημάτισε άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν καλά πως να γυρνούν το αρνητικό κλίμα... «τούμπα». Η πρωταθληματική νοοτροπία που πηγάζει από τους Πειραιώτες μεταφράζεται σε πειστικές εμφανίσεις και νικηφόρα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό ακριβώς συνέβη στη Λαμία.

Σε μια αγωνιστική εβδομάδα όπου οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, κατάφεραν όχι μόνο να κερδίσουν με 2-1 τη Αντβέρπ για το Europa League, αλλά και να επικρατήσουν με το ίδιο σκορ στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι τους έβαλαν δύσκολα στο τέλος με το γκολ του Καραμάνου στο 72', τα τέρματα των Σισέ (12') και Μπουχαλάκη (32') από το πρώτο μέρος ήταν αρκετά για να γίνει η... δουλειά. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει, λοιπόν, γιατί δικαιολογημένα θεωρείται η ομάδα που πρέπει κάποιος να ξεπεράσει αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα.

arisall-2-scaled.jpg

5. Άρης: Πολλά τα προβλήματα μαζί με το... -5

Ο Άρης γνώριζε εξ'αρχής πως η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, μιας και θα ξεκινούσε από την αφετηρία ήδη με το -6! Ωστόσο, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν έχει κάνει τίποτα για να ελαφρύνει τη θέση της, αφού τόσο στο εντός έδρας ματς της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ (0-0) όσο και σε αυτό της 2ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό στη Νίκαια (ήττα με 1-0) εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών.

Το πρόστιμο του Καρυπίδη έχει ήδη «πέσει», ο Άκης Μάντζιος έθεσε προ των ευθυνών τους ποδοσφαιριστές του και το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στους «κίτρινους» πρέπει να ανατραπεί άμεσα, αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ.Βικελίδης» την Τετάρτη (22/9). Τα προβλήματα, όμως, δεν είναι μόνο σε άμυνα, κέντρο και επίθεση και ενδεχομένως ο Άρης ίσως να πρέπει να κοιτάξει... βαθύτερα για να τα επιλύσει.

+1 Οι «μικροί» βάζουν τα γυαλιά στο «Big-5»

Το σπουδαιότερο και πιο αισιόδοξο νέο που προκύπτει μέσα από το φετινό πρωτάθλημα στις δυο πρώτες αγωνιστικές του είναι η αγωνιστική υγεία και ποιότητα που βγάζουν οι ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος. Από την μια, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έριξε στο «καναβάτσο» τους ΠΑΟΚ (1-0 μέσα στην «Τούμπα») και Παναθηναϊκό (με το ίδιο σκορ στους «Ζωσιμάδες»), κάνοντας τους Έλληνες φιλάθλους να παραμιλούν! Ο Ηρακλής Μεταξάς κάνει σπουδαία δουλειά στα Ιωάννια και αυτό αποτυπώνεται με το «καλημέρα», ωστόσο πάντα το ζητούμενο είναι η διάρκεια.

Από την άλλη, το σύνολο του Αμπασκάλ έχει ξεκινήσει και εκείνο εκπληκτικά τη σεζόν. Νίκη την 1η αγωνιστική με 2-1 κόντρα στη Λαμία και σπουδαίο «διπλό» (3-1) τη 2η μέσα στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ήδη οι «μικροί» της κατηγορίας βάζουν τα γυαλιά στους «μεγάλους», με τη συνέχεια να κρίνεται συναρπαστική.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης