Football Talk

Νιούκαστλ: Το 0/5 στο ξεκίνημα, οι μηδενικές μεταγραφές και η παράδοση που «έσπασε» απέναντι στη Λιντς! (video)

Νιούκαστλ: Το 0/5 στο ξεκίνημα, οι μηδενικές μεταγραφές και η παράδοση που «έσπασε» απέναντι στη Λιντς! (video)

Πολλοί πιστεύουν πως η καλοκαιρινή, μεταγραφική ενίσχυση είναι συνήθως απαραίτητη. Είναι ώρα για προσθαφαιρέσεις, για βελτίωση των δεδομένων και για μία… ανανέωση, ανεξάρτητα από την κατάληξη της περσινής σεζόν. Αυτό όμως δεν ισχύει για τη Νιούκαστλ, με τους φίλους της να διαμαρτύρονται, και τα αποτελέσματά της να «δίνουν δικαιώματα».

Πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της στην Premier League τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός πως η εικόνα της είναι σαφώς βελτιωμένη, σε σχέση με το θέαμα που αντίκριζαν οι φίλοι της κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Ο λόγος βεβαίως για τη Νιούκαστλ του Στιβ Μπρους.

Δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες, έχει φρεσκάδα, βγάζει διάθεση, αλλά δεν έχει κληθεί να διαχειριστεί ένα αποτέλεσμα, με την πρεμιέρα να αποτελεί την μοναδική εξαίρεση. Συνήθως μένει πίσω στο σκορ, προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά τα ανασταλτικά της προβλήματα, της δημιουργούν σοβαρά ζητήματα σε κάθε τομέα του παιχνιδιού της.

Κάπως έτσι, έχει μείνει δίχως νίκη για πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις. Ξεκίνησε με ήττα απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο «σπίτι» της, και έφτασε στην τέταρτη αγωνιστική έχοντας ως συγκομιδή, έναν μόλις βαθμό.



Το ματς απέναντι στην Λιντς έμοιαζε με «ζωής και θανάτου», αλλά η προσπάθειά της δεν στέφθηκε και πάλι από επιτυχία, παρά το γεγονός πως ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον κινητικότερο ποδοσφαιριστή που διαθέτει, τον Σεντ Μαξιμίν.

Εκεί, οι φίλοι της θυμήθηκαν την παράδοση που χαρακτηρίζει τις δύο ομάδες, κάθε φορά που τίθενται αντιμέτωπες, ανεξαρτήτου έδρας. Η Νιούκαστλ σκοράρει. Βρίσκει δεδομένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι τέτοιο όμως δεν επαναλήφθηκε χθες. Το γκολ του Ραφίνια διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, το 1-1 ήταν το τελικό σκορ, και οι «καρακάξες» ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα αγώνων με μόλις 2 βαθμούς στις αποσκευές τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η γκρίνια του κόσμου τους έχει ήδη ξεκινήσει και έχει αιτία… Λέγεται «μεταγραφές». Ή καλύτερα πρόκειται για την απουσία των μεταγραφικών κινήσεων, καθώς η Νιούκαστλ απέκτησε μόνο τον Τζο Γουίλοκ, έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών, θεωρώντας πως το περσινό του εξάμηνο, μπορεί να διαρκέσει μία ολόκληρη σεζόν, αν τον αγοράσει.

Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε, η συμφωνία με την Άρσεναλ επετεύχθη αλλά ως στιγμής το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο. Καμία νίκη για την ομάδα, καμία συνεισφορά του Τζο Γουίλοκ σε γκολ, και μόλις 2 βαθμοί, που δύναται να την φέρουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας αν η Νόριτς των Τζόλη και Γιαννούλη πετύχει την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα.

Τα προβλήματα λοιπόν στο Σεντ Τζέιμς Παρκ ξεκινούν από την διοίκηση και την παντελή απουσία ενός μεταγραφικού σχεδιασμού και καταλήγουν στην βαθμολογική συγκομιδή. Στο στόχαστρο δεδομένα βρίσκεται και ο Στιβ Μπρους, με την πρόφαση πως δεν απαίτησε μεταγραφές.

Το μέγεθος της Νιούκαστλ άλλωστε, σε ολόκληρη την ιστορία της στο αγγλικό ποδόσφαιρο απαιτεί κάτι περισσότερο από την υλοποίηση της παραμονής! Όταν όμως και αυτό κρίνεται αμφίβολο, πως είναι δυνατό να μην υπάρχουν αντιδράσεις;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης