Football Talk

Europa Conference League, Λίνκολν – ΠΑΟΚ: «Διπλό» στο Γιβραλτάρ για να ξεχάσει άμεσα το… κάζο από τα Γιάννινα!

Europa Conference League, Λίνκολν – ΠΑΟΚ: «Διπλό» στο Γιβραλτάρ για να ξεχάσει άμεσα το… κάζο από τα Γιάννινα!
Ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με την Λίνκολν την Πέμπτη (16/9, 19.45) και θέλει φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Γιβραλτάρ ώστε να αφήσει οριστικά πίσω του την ήττα-σοκ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα.
Σχετικά Άρθρα

Ο ΠΑΟΚ «ζει» με μεγάλη πίεση εντός των τειχών του από τις πρώτες ημέρες της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων του στο πρωτάθλημα, καθώς ως γνωστόν υπέστη… κάζο μέσα στην «Τούμπα» από τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά το σοκ την 1η αγωνιστική της Super League καλείται να βγάλει αντίδραση και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Λίνκολν (16/9, 19.45, Cosmote Sports 3HD).

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει πως με «τρίποντο» μέσα στο Γιβραλτάρ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του νεοσύστατου Conference League θα επαναφέρει την ηρεμία στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο και παράλληλα θα ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του. Βεβαίως, ο ΠΑΟΚ θα έχει και τον κόσμο του στο πλευρό του (δικαιούται έως και το 5% της ισχύουσας χωρητικότητας).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρουμάνος προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση του, τον Καγκάβα (εκτός ευρωπαϊκής λίστας) και του τραυματίες Ροντρίγκο Σοάρες, Ελ Καντουρί, Ίνγκασον, Νέλσον Ολιβέιρα, Ντούγκλας Αουγκούστο και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (αναρρώνει από την περιπέτεια που πέρας με τον κορωνοϊό).

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένος, Τέιλορ, Λύρατζης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Σίντγκλεϊ, Εσίτι, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Μιτρίτσα, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Κούτσιας.

lucescu.jpg

«Πάμε να παίξουμε έναν τελικό»

Ξεκάθαροι ήταν στις δηλώσεις τους ενόψει του αγώνα με τη Λίνκολν οι Ραζβάν Λουτσέσκου και Γιάσμιν Κούρτιτς.

«Δεν θέλω να μιλήσω σχετικά με φαβορί. Όποια ομάδα βρίσκεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης σίγουρα έχει ποιότητα. Θέλουμε αύριο να παίξουμε τα παιχνίδι μας, να είμαστε καλοί και να πάρουμε τη νίκη», τόνισε ο 32χρονος μέσος του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε από πλευράς του ότι: «Όλοι οι αντίπαλοί μας μας έχρισαν φαβορί. Είναι μία στρατηγική. Εμείς πάμε να παίξουμε έναν τελικό. Σ' έναν ευρωπαϊκό όμιλο δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες και πρέπει να πάρουμε το τρίποντο με κάθε κόστος. Έχουμε  μία μεγάλη σεζόν μπροστά μας και θέλουμε να πετύχουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει άπαντες να είναι διαθέσιμοι».

E_UkTnlXoAQAimY.jpg

Η «σταχτοπούτα» που δεν έχει τίποτα να χάσει

Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης στο Europa Conference League, με την ομάδα από το Γιβραλτάρ να βρίσκεται για παρθενική φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το πρωτάθλημα για τη Λίνκολν δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, οπότε της δόθηκε η ευκαιρία να προετοιμαστεί αρκετές ημέρες για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο οι ιθύνοντες και ο κόσμος της ομάδας το αντιμετωπίζουν ως «γιορτή».

Στο ρόστερ της υπάρχουν αρκετοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές, που βρήκαν «στέγη» στο Γιβραλτάρ, ενώ προπονητής είναι ο 60χρονος Άγγλος Μάικ Μακ Έλβι και αγωνίζεται στο χωρητικότητα 5.000 θέσεων «Victoria Stadium».

Αξίζει να σημειωθεί πως το έμψυχο δυναμικό της Λίνκολν κοστολογείται από την ιστοσελίδα transfermarkt.com περίπου στα 900 χιλιάδες ευρώ, με τον 35χρονο αμυντικό Σκοτ Γουάισμαν να είναι ο πιο «ακριβός» ποδοσφαιριστής της, με αξία 200 χιλιάδες ευρώ, όσο δηλαδή το συμβόλαιο του Μπίσεσβαρ!

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιρλανδός, Ρόμπερτ Χάρβεϊ. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του Γουέιν ΜακΝτόνελ και Ντάρα Κίγκαν και τέταρτος ο επίσης Ιρλανδός Νιλ Ντόιλ.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης