Football Talk

Super League: Χορτάσαμε στις «λευκές» ισοπαλίες - δεύτερη χειρότερη πρεμιέρα σε γκολ της δεκαετίας!

Super League: Χορτάσαμε στις «λευκές» ισοπαλίες - δεύτερη χειρότερη πρεμιέρα σε γκολ της δεκαετίας!

Μπορεί η χαμηλή παραγωγικότητα γκολ και οι λίγες ευκαιρίες να μην αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως στην πρεμιέρα της εκάστοτε σεζόν, συνήθως δεν έκαναν την εμφάνισή τους. Αυτό άλλαξε φέτος. Οι τρεις «λευκές» ισοπαλίες είναι γεγονός. Είναι, όμως, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ από το 1959-60, όταν δηλαδή το πρωτάθλημα απέκτησε την ονομασία Α' Εθνική.

Ένας αριθμός που αν μη τι άλλο, δεν κάνει συχνά την εμφάνισή του, έλαβε χώρα στην πρώτη αγωνιστική της Super League. Για την ακρίβεια, αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο, μιας και στα 61 χρόνια που η ύπαρξη της Α' Εθνικής υπάρχει, καμία πρεμιέρα δεν έχει ολοκληρωθεί με τρεις «λευκές» ισοπαλίες!

Και όμως… Η φετινή σεζόν εκκίνησε καθυστερημένα, αλλά «έγραψε» ιστορία. Ίσως όχι με την έννοια που έχουμε μάθει. Στις αναμετρήσεις Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός – Ατρόμητος, δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ, και την Δευτέρα (13/9), στην αναμέτρηση του Άρη με τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης, το εν λόγω αποτέλεσμα εμφανίστηκε για τρίτη φορά στην αγωνιστική, προς έκπληξη όλων.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο «μηδέν» στην Θεσσαλονίκη, και η πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος «έκλεισε» με τρεις ισοπαλίες δίχως γκολ, για πρώτη φορά από το 1959-60 που η πρώτη τη τάξει κατηγορία, ορίζεται ως Α’ Εθνική.

Μένει να δούμε την συνέχεια, σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε… διαφορετικά, και δεν προσδιορίζεται από την ιστορία. Την «έγραψε» μόνο του άλλωστε! Το δεδομένο, πάντως, είναι πως πρόκειται για την δεύτερη χειρότερη πρεμιέρα Super League την τελευταία δεκαετία.

Αθροιστικά σημειώθηκαν 11 γκολ, με τη χειρότερη επίδοση να λαμβάνει χώρα το 2012-13, οπότε με μόλις μία «λευκή» ισοπαλία λιγότερη, μπήκαν εννέα γκολ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης