Football Talk

Τα 5+1 ταλέντα που τραυματιστήκαν μόλις άρχισαν να… λάμπουν!

Τα 5+1 ταλέντα που τραυματιστήκαν μόλις άρχισαν να… λάμπουν!

Η ατυχία του να αποδεικνύεις την αξία σου και την ίδια στιγμή, ένας τραυματισμός να βάζει ένα μεγάλο στοπ στην εξέλιξή σου. Το BN Sports, με αφορμή τον τραυματισμό του Χάρβεϊ Έλιοτ, σας θυμίζει πέντε ταλέντα που ήταν άτυχα.

Σχετικά Άρθρα

Η Λίβερπουλ κατάφερε το απόγευμα της Κυριακής (12/09) να επιβληθεί με 3-0 της Λιντς και να φύγει με ένα σημαντικό διπλό. Ωστόσο, άπαντες «πάγωσαν» όταν είδαν τον τραυματισμό του Χάρβεϊ Έλιοτ. Συγκεκριμένα, στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Στράουκ έπεσε άσχημα πάνω στον 18χρονο χαφ, με αποτέλεσμα να του «γυρίσει» ο αστράγαλος.

Ο τραυματισμός ήταν τόσο άσχημος που ο νεαρός να σφαδάζει στους πόνους και να διακοσμείτε στο νοσοκομείο, με τον χρόνο αποκατάστασης να φαίνεται πως θα είναι για πολλούς μήνες. Ο ταλαντούχος άσος δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το παθαίνει πάνω στη «λάμψη» της καριέρας του.

Το BN Sports σας θυμίζει πέντε περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που αναγκάστηκαν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός λόγω τραυματισμού, την ίδια στιγμή που έφτιαχναν το όνομά του.

Τζιμπρίλ Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι μία αρκετά γνώριμη μορφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μεγαλούργησε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους ξένους επιθετικούς που γνώρισε η χώρα μας, όμως η αρχή ήταν παραπάνω από δύσκολη.

Το καλοκαίρι του 2004, ο Γάλλος φορ «κέρδισε» τη μεταγραφή του από την Οσέρ στη Λίβερπουλ έναντι 14 εκατ. λιρών, καθώς είχε ματώσει 30 φορές τα αντίπαλα δίχτυα στη Γαλλία. Με τους «κόκκινους» έκανε την διαφορά από την αρχή, παρότι ήταν μόλις 23 ετών. Στις 30 Οκτωβρίου, όμως, ένας σοκαριστικός τραυματισμός κόντρα στη Μπλάκμπερν, τον άφησε εκτός για τεράστιο διάσημα, με αποτέλεσμα να μείνει «πίσω».

Τζακ Γουίλσιρ

Ακόμα ένας άτυχος ποδοσφαιριστής στο Νησί. Ο Τζακ Γουίλσιρ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε η Άρσεναλ από τα «σπλάχνα» της, όμως εκεί που άρχισε να παίρνει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, είδε μία σειρά από τραυματισμούς να τον αφήνουν εκτός. Συγκεκριμένα, έμεινε για πρώτη φορά εκτός στην αρχή της σεζόν 2011/12 και επέστρεψε στη δράση, τον Απρίλιο του 2012.

Ενδεικτικό του ταλέντου του, είναι πως την περασμένη χρονιά έπαιξε συνολικά 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν από τα βασικά μέλη του Αρσέν Βενγκέρ. Έπειτα από μία χαμένη σεζόν, επέστρεψε στην δράση δυναμικά με γεμάτες χρονιές αλλά και κάποιες περιόδους μικροτραυματισμών.

Άαρον Ράμσεϊ

Έκανε την Άρσεναλ να δαπανήσει σχεδόν 6,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Κάρντιφ, όμως η μοίρα του έπαιξε περίεργα παιχνίδια. Ο μόλις 19 ετών μέσος έπαιξε σε 31 παιχνίδια σε όλη τη σεζόν μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειαστεί να μείνει εκτός από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Νοέμβρη του ίδιου μήνα.

Πλέον, σε ηλικία 30 ετών, αγωνίζεται στα χρώματα της Γιουβέντους και η εξέλιξη της πορείας του επιβεβαίωσε το τεράστιο ταλέντο που είχε από μικρή ηλικία.

Άνσου Φάτι

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Μπαρτσελόνα την τελευταία δεκαετία. Ο νεαρός άσος ήταν εκπληκτικός μέχρι να τραυματιστεί και αρχικά να μείνει εκτός για δύο μήνες. Αυτό το χρονικό διάστημα σύντομα άλλαξε και μεγάλωσε… απότομα. Μέχρι τότε, ο 17χρονος εξτρέμ μετρούσε πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε 10 αγώνες.

Ο νεαρός ήταν να επιστρέψει τον φετινό Σεπτέμβρη, μετά τον περσινό Νοέμβριο, όμως τελικά, φαίνεται πως θα κλείσει ένα χρόνο μακριά από την ενεργό δράση. Να θυμίσουμε πως, η Μπαρτσελόνα, αποφάσισε να δώσει τον αριθμό «10» στον νεαρό ποδοσφαιριστή, τον οποίο φορούσε ο Μέσι.

Σωτήρης Νίνης

Το παιδί-«θαύμα» του Παναθηναϊκού που θα μπορούσε να γράψει ιστορία. Ο Σωτήρης Νίνης έκανε τρομερά πράγματα με τη φανέλα του «τριφυλλιού» παρότι ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Ωστόσο, το 2011, ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Φλεβάρη του 2012.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο έγινε λόγος για κακή διαχείριση από την ομάδα και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε τόσο καιρό απών. Τελικά, όταν επέστρεψε στη δράση δεν ήταν ποτέ ο ίδιος ποδοσφαιριστής και η μεταγραφή στην Πάρμα, ήταν το τελειωτικό χτύπημα της καριέρας του.

Άλλα ταλέντα «χάθηκαν» στη σκιά του τραυματισμού τους και άλλα απέδειξαν πως είναι φτιαγμένα για το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, σίγουρα, αν δεν είχαν μείνει εκτός, θα είχαν τελείως διαφορετική πορεία.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης