Football Talk

Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ να σκεφτώ την προοπτική του να μην τα καταφέρουμε, ενωμένοι κόντρα στις ομάδες της Αθήνας»

Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ να σκεφτώ την προοπτική του να μην τα καταφέρουμε, ενωμένοι κόντρα στις ομάδες της Αθήνας»
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου απαντώντας στις ερωτήσεις των φίλων της ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επανέλαβε πως στόχος της ομάδας του είναι να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, απαντώντας στις ερωτήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέλυσε τη φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του θα πετύχει τους στόχους της.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου αλλά και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν η νοοτροπία της τωρινής ομάδας βρίσκεται στα επίπεδα εκείνης που κατέκτησε το νταμπλ: «Πάντα στο ποδόσφαιρο από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να χτίσουμε την νοοτροπία της ομάδας για όλη τη σεζόν. Οπότε ξεκινήσαμε από την αρχή. Θα έλεγα ότι είμαστε κάπου ανάμεσα σε σχέση με την πρώτη και τη δεύτερη μου σεζόν. Επειδή σε αυτήν την περίοδο που ξεκινά έχουμε κάποιους παίκτες που ξέρουν τι θέλουμε και προσπαθούν να βοηθήσουν και αν περάσουν το μήνυμα στους παίκτες που δεν είχαν μέχρι τώρα δουλέψει μαζί μου».

Για τους φετινούς στόχους: «Οι στόχοι που έχουμε θέσει οι ίδιοι στους εαυτούς μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα και να έχουμε μια ωραία διαδρομή στο Conference League. Όπως ξέρετε θέλουμε να περάσουν τον όμιλο στην Ευρώπη και να πάμε στον επόμενο γύρο. Εμπιστεύομαι πάντα τη δουλειά που κάνει το γκρουπ, η ομάδα, εγώ το επιτελείο μου . Έχουμε την ποιότητα ως ομάδα και τις προσωπικότητες ως άτομα. Οπότε έχω μεγάλη πεποίθηση ότι θα έχουμε μια καλή σεζόν. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο και πως υπάρχουν ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τη δουλειά που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλη τη σεζόν».

Για το αν θα δοθεί βαρύτητα στην Ευρώπη: «Θα είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί θέλουμε να πετύχουμε στο Conference League. Ξέρουμε καθώς έχουμε εμπειρία πως θα πρέπει για να προχωρήσουμε σε όλες τις διοργανώσεις να έχουμε όλους τους παίκτες ενεργούς και όλοι να νιώθουν υπεύθυνοι και πως έχουν το σεβασμό μας. Είναι σημαντικό αυτό για την ομάδα. Έχοντας αυτή τη σωστή νοοτροπία και είμαστε προετοιμασμένοι πνευματικά μπορούμε να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να έχουμε την σωστή στρατηγική και τις προτεραιότητες για το επόμενο παιχνίδι . Θα προσπαθήσουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό και όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα , ακόμη και όταν κάποιοι παίκτες δεν είναι στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση κάποια στιγμή να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για το…γερασμένο ρόστερ και το γεγονός ότι λήγουν τα συμβόλαια πολλών ποδοσφαιριστών: «Δεν σκέφτομαι πολύ την ηλικία των παικτών μου, αν όμως θέλετε μπορώ να πω ότι οι παίκτες που έχουν κάποια ηλικία μπορούν να δώσουν πολλά με την εμπειρία, την ευφυία τους, την αίσθηση ευθύνης που έχουν, την αντίληψη των καταστάσεων, τη βοήθεια που προσφέρουν στους νεότερους και στη γενικότερη ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα. Από τους νέους παίρνεις ενέργεια, την θέληση του στην προπόνηση, καταστάσεις με τις οποίες ανεβαίνει το επίπεδο των προπονήσεων από άποψη έντασης. Αυτό βοηθάει όλους τους παίκτες.

Επίσης υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε όλο το κόσμο, που παίκτες που βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του πιέζουν πολύ, δίνουν πράγματα με υψηλό κίνητρο, ώστε να έχουνε τη δυνατότητα είτε να ανανεώσουν είτε να φύγουν για να πετύχουν κάπου αλλού. Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αν τελικά το σκεφτώ πιθανότατα αυτό θα γίνει στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κάθε φορά στο επόμενο παιχνίδι, όπως είμαστε τώρα για τον αγών της πρεμιέρας».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ: «Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα με καλό ομαδικό πνεύμα. Μια ομάδα που δουλεύει πολύ στο αμυντικό της κομμάτι, που αγωνίζεται με 4-4-2. Πρέπει να είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι για να τους αναγκάσουμε να χάσουν τις θέσεις τους στο γήπεδο, ώστε να βρούμε χώρους για να επιτεθούμε. Είναι σημαντικό να μην βιαστούμε στο παιχνίδι γιατί έτσι ρισκάρουμε να δεχθούμε αντεπιθέσεις καταστάσεις στις οποίες ο αντίπαλος είναι σε καλό επίπεδο. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα να τους κάνουμε να τρέξουν να κουραστούν και μετά να τους διασπάσουμε».

Για το τι προτιμά; Τον ενθουσιασμό όταν πρωτοέπιασε δουλειά στον ΠΑΟΚ ή την πίεση τώρα που επέστρεψε; «Την πρώτη σεζόν στον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε ενθουσιασμός αλλά τεράστια πίεση. Τώρα ίσως είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος που επέστρεψε σε ένα μέρος στο οποίο γνώρισα μεγάλη επιτυχία και τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Ο ενθουσιασμός μου λοιπόν είναι ο ίδιος. Σχετικά με την πίεση. Υπάρχουν πολλά πέρα από την πίεση που μου αρέσει. Από την άλλη έχω την εμπειρία για να την διαχειριστώ.

Μπορώ να πω ότι πολλές φορές προτιμώ να χτίσω έναν κύκλο γύρω μου και να μην αφήνω τους εξωτερικούς παράγοντες να με επηρεάσουν, ώστε να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτά που έχω να κάνω και με την αυτοπεποίθηση και τους ανθρώπους που έχω γύρω να περάσω στους παίκτες το μήνυμα της ομαδικότητας, της ισορροπίας και της αυτοπεποίθησης στους ευατούς τους και τη δουλειάς του. Πρέπει να στηρίζουμε την αποφασιστικότητα μας για να κερδίζουμε τα παιχνίδια.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν σωστά άτομα μέσα στην ομάδα. Με αυτούς μπορούμε να διαχειριστούμε και να ξεπεράσουμε την πίεση. Μπορώ να πω ότι είναι μεγάλη ευθύνη γιατί όλοι περιμένουν από αυτούς που ήρθαν τώρα στην ομάδα, εμένα, το επιτελείο μου να είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτός είναι όμως ο στόχος μας.

Δεν σκέφτομαι καν την προοπτική του να μην καταφέρουμε να κερδίσουμε. Όλοι έχουμε τεράστιο κίνητρο. Και σε αυτό το κομμάτι έχω και την βοήθεια των παικτών με τους οποίους δουλέψαμε στην πρώτη μου θητεία στην ομάδα. Είναι χαρούμενοι που επιστρέψαμε και θέλουν να επιστρέψει και αυτή η χαρά οπότε πιέζουν και τους υπόλοιπους».

Για το αν θυμάται ότι αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ ως προπονητής της Ραπίντ Βουκουρεστίου το 2005:

«Ναι, στο ΟΥΕΦΑ. Η Ραπίντ είχε κερδίσει αλλά θα πρέπει να σας πω ότι είχα εντυπωσιαστεί από την στιγμή που η ομάδα έφτασε στογήπεδο από το ξενοδοχείο και μπήκε στο γήπεδο, βλέποντας περίπου 2 χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ να τραγουδούν ασταμάτητα μέσα σε καταρρακτώδη βροχή. Ήταν μια όμορφη στιγμή που μας έδωσε κίνητρο.

Τότε δεν ήμουν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα γινόμουν προπονητής του ΠΑΟΚ άλλα βλέποντας την ατμόσφαιρα άρχισα να ονειρεύομαι ότι θα βρεθώ σε μια ομάδα με τέτοιους φανταστικούς οπαδούς. Φορούσα τότε το τυχερό μου κασκόλ. Είχα ένα και στη Ραπίντ. Έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να έχεις κάτι να πιστεύεις. Σαν προπονητής θέλεις να νιώθεις ότι έκανες τα πάντα για να κερδίσεις και έτσι τα ρούχα τα παπούτσια, τα πάντα πρέπει να φορεθούν με τον ίδιο τρόπο με το προηγούμενο παιχνίδι που κέρδισε η ομάδα».

Ο επίλογος του Λουτσέσκου και το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Σας ευχαριστώ και σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο για να μας υποστηρίξετε καθώς θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία η φετινή χρονιά. Μια δύσκολη εμπειρία και για να γίνουμε νικητές χρειαζόμαστε την υποστήριξη των φιλάθλων μας, για να νιώσουμε πως είμαστε πάλι όλοι μαζί κόντρα στις ομάδες της Αθήνας και στις ομάδες που θα παλέψουν εναντίον μας για τον τίτλο. Ξέρω ότι αν είμαστε ενωμένοι έχουμε πολλές πιθανότητες να καταφέρουμε και να γίνουμε πρωταθλητές».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης