Football Talk

ΑΕΚ: Με ένα όνειρο τρελό και η σωστή νοοτροπία των ανθρώπων της

ΑΕΚ: Με ένα όνειρο τρελό και η σωστή νοοτροπία των ανθρώπων της
Η ΑΕΚ μπαίνει στο πρωτάθλημα ενισχυμένη και με ξεκάθαρο στόχο – Τα λόγια των Παπαδημητρίου και Κονέ και γιατί πρέπει να μιλάνε πιο συχνά.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το πρωτάθλημα επιτέλους αρχίζει! Οσο κι αν η Ελλάδα δεν φημίζεται για την ποιότητα ποδοσφαίρου που προσφέρει, αν μη τι άλλο, το να μπορείς να πας στο γήπεδο και να δεις από κοντά την ομάδα σου είναι ένα συναίσθημα μοναδικό για τον καθένα.

Η ΑΕΚ ξεκινάει τη σεζόν με ένα όνειρο τρελό… Εκανε μεταγραφές, άλλαξε τη φιλοσοφία της, παίρνοντας παίκτες με εμπειρία και με τη συναίσθηση ότι έρχονται στην ΑΕΚ για να διαλύσουν τις κακές αναμνήσεις των τριών τελευταίων ετών, οδηγώντας την ομάδα ξανά σε επιτυχίες και τίτλους. Η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή, έδιωξε κάποιους ποδοσφαιριστές και έφερε αυτούς που έφερε με στόχο να πάρει το πρωτάθλημα! Σύμφωνοι, το να πάρει μία ομάδα πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά, όταν έχει αλλάξει σχεδόν ριζικά το ρόστερ της και έχοντας νέο προπονητή, δεν είναι εύκολο. Να περιμένουμε σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν. Εξ ου όμως και το «όνειρο τρελό». Το σίγουρο πάντως είναι πως η ΑΕΚ κινήθηκε μεταγραφικά και προχωράει ως φιλοσοφία με στόχο να επιστρέψει στους τίτλους είτε φέτος, είτε το αργότερο την επόμενη σεζόν, μπαίνοντας (πρώτα ο Θεός) και στο μοναδικό γήπεδό της.

Η ΑΕΚ λοιπόν, ξεκινάει και χτίζει με πιο σωστά υλικά. Δεν είναι εύκολο να φτιάξει ό,τι έχει στο μυαλό της μέσα σε ένα καλοκαίρι. Και όσα έχει κάνει ως τώρα, ειδικά μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Βελέζ, είναι αρκετά. Λογικά και αναμενόμενα όλα. Επρεπε να γίνουν και έγιναν. Έχουν παρθεί κάποια ρίσκα, οσον αφορά το ρόστερ την άμυνα, αλλά δεν είναι τόσο τεράστια. Το ζητούμενο είναι στο ξεκίνημα να έρθουν νίκες, ο κόσμος να είναι κοντά στους παίκτες και τον προπονητή στην πρώτη στραβή και σιγά – σιγά να αρχίζει να φαίνεται στο χορτάρι όσα δουλεύονται στις προπονήσεις εδώ και μήνες!

Την Παρασκευή (10/9), επίσης, για πρώτη φορά ακούσαμε δημόσια τους Παπαδημητρίου και Κονέ να εξηγούν τη φιλοσοφία που υπάρχει στο σύλλογο και τους στόχους που έχουν μπει. Είναι καλό που μίλησαν δημόσια. Είναι καλό να μιλούν πιο συχνά. Μία – δυο φορές το χρόνο, μία τέτοια συνέντευξη Τύπου, μπορεί να λύσει απορίες και να επικοινωνήσει πιο σωστά πράγματα. Η φιλοσοφία και των δυο και κατ’ επέκταση της διοίκησης είναι σωστή. Η ατάκα «η ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι ποτέ ευχαριστημένη, στόχος είναι η νοοτροπία πρωταθλητισμού», δείχνει τον σωστό δρόμο σκέψης που υπάρχει. Δεν αρκεί βέβαια μόνο αυτό. Είναι όμως ένα πολύ καλό σημάδι ελπίδας για να έχει αυτή η ομάδα ένα καλύτερο μέλλον. Η ΑΕΚ λοιπόν, με σωστή σκέψη, με μεταγραφές, με τον κόσμο της ξανά στις εξέδρες και με ένα όνειρο τρελό ξεκινάει το φετινό της ταξίδι. Και σε αυτό το ταξίδι επιβάλλεται να είναι όλοι «παρών»…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης