Football Talk

Λιρόι Σανέ: Η επιστροφή στην αγαπημένη θέση του, μας θύμισε την ποιότητα του Γερμανού άσου της Μπάγερν

Λιρόι Σανέ: Η επιστροφή στην αγαπημένη θέση του, μας θύμισε την ποιότητα του Γερμανού άσου της Μπάγερν

Οι περισσότεροι αναπωλούσαν τις παλιές καλές στιγμές του Λιρόι Σανέ, ως 20άρη στη Σάλκε. Διότι ούτε στη Μάντσεστερ Σίτι, ούτε στην Μπάγερν, είχε βρει τρόπο να εκφράσει το ταλέντο του. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα του.

Σχετικά Άρθρα

Δεξί εξτρέμ, δεύτερος φορ, πίσω από τον φορ. Οι θέσεις του Λιρόι Σανέ στην Μπάγερν και την Εθνική ομάδα δεν ήταν οι «δικές» του. Δεν ήταν αυτές που θα του επέτρεπαν να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του. Η περσινή σεζόν κυμάνθηκε στην απόλυτη μετριότητα. Με 32 συμμετοχές, 6 γκολ και 10 ασίστ στην Bundesliga, με 8 συμμετοχές και 3 γκολ στην Ευρώπη, ο Σανέ ούτε που πλησίασε τις προσδοκίες των Βαυαρών, αλλά κυρίως των οπαδών. Μην ξεχνάμε, επρόκειτο να γίνει ο ηγέτης της Μπάγερν, ασχέτως αν προέρχονταν από σοβαρό τραυματισμό. Λογικό, από την άλλη, μιας και αφίχθη έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ από το Μάντσεστερ.

Κριτική και αποδοκιμασίες...

Ο απόλυτα πετυχημένος προπονητής Χάνσι Φλικ έφυγε από την Μπάγερν το καλοκαίρι και ανέλαβε την Εθνική Γερμανίας. Παραδόξως αυτός ήταν που τον χρησιμοποιούσε επί το πλείστον από τα δεξιά, μιας και από αριστερά κινούνταν ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, μερικές φορές ακόμα και ο Γκνάμπρι, ώστε να παίξουν αμφότεροι με ανάποδο πόδι.

Έλα, όμως, που ο Σανέ αδυνατούσε να προσαρμοστεί στη συγκεκριμένη θέση. Η ψυχολογία του στο ναδίρ, άστοχες ενέργειες, κακές μεταβιβάσεις, τελειώματα κατώτερα της κλάσης του. Αυτό τον επηρέαζε ακόμα κι’ αν, σπάνια, έπαιζε από την αγαπημένη του αριστερή πλευρά. Η κριτική από τα media έντονη, ενώ αποδοκιμάστηκε στο πρόσφατο εντός έδρας ματς με την Κολωνία από τους φίλους της ομάδας του.

Η... μετακόμιση προς τα αριστερά!

Ο Φλικ πήγε στην Εθνική και ο Νάγκελσμαν στην Μπάγερν. Ο Σανέ βρήκε την υγεία του, μιας και αμφότεροι του έκαναν το χατίρι. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση χρησιμοποιείται από το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Εγένετο αναγέννηση. Με την Μπάγερν σκόραρε στο Κύπελλο κόντρα στους Ερασιτέχνες της Μπρέμερ και μοίρασε μία ασίστ. Κόντρα στη Χέρτα έδωσε επίσης μία ασίστ.

Με την “Mannschaft” βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο. Γκολ στο 2-0 με το Λιχτενστάιν, εξαιρετική εμφάνιση στη δημιουργία με την Αρμενία (6-0), γκολ και ασίστ στο 4-0 με την Ισλανδία. Μία εβδομάδ γεμάτη από Σανέ, που έβαλε στη σκιά τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας. «Το παλικάρι διψάει για ποδόσφαιρο», σχολίασε ο απαιτητικός συμπαίκτης του στην Μπάγερν, Τζόσουα Κίμιχ.

Σε επίπεδο προκριματικών ΠΚ 2022, ο Γερμανός εξτρέμ είναι ο παίκτης που έχει ανακτήσει περισσότερες φορές την κατοχή στο επιθετικό τρίτο, από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή. Πλέον και μαρκάρει και κυνηγάει τις φάσεις και δείχνει διψασμένος για το κάτι παραπάνω. Καιρός ήταν...

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης