Football Talk

Τζον Φαν΄τ Σχιπ: «Πετύχαμε σημαντική νίκη – πρέπει οι Έλληνες να ταυτιστούν όπως το 2004 με την Εθνική ομάδα και να γίνουν δραματικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Τζον Φαν΄τ Σχιπ: «Πετύχαμε σημαντική νίκη – πρέπει οι Έλληνες να ταυτιστούν όπως το 2004 με την Εθνική ομάδα και να γίνουν δραματικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Την σημασία της επικράτησης της Εθνικής μας ομάδας εκθείασε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ στην Συνέντευξη Τύπου, μετά την πρώτη νίκη της Ελλάδας στην τρέχουσα προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στην Σουηδία με 2-1, τονίζοντας παράλληλα πως οι Έλληνες πρέπει να ταυτιστούν ξανά με την ομάδα της χώρας μας, θυμίζοντας το… 2004, εν αντιθέσει με όσα λαμβάνουν χώρα πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σχετικά Άρθρα

Δεν είναι ψέμα να αναφερθεί πως ο Τζον Φαν’τ Σχιπ διένυσε μία δύσκολη για αυτόν εβδομάδα, μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα της Εθνικής μας ομάδας στο Κόσοβο (1-1), με αποτέλεσμα να βρεθεί στην «πόρτα της εξόδου».

Παρά ταύτα, ο Ολλανδός προπονητής έκανε πράξη αυτό που δήλωσε πριν από το ματς με την Σουηδία, παρέμεινε ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση με τους Σουηδούς, και εν τέλει δικαιώθηκε! Η Εθνική επικράτησε με 2-1, ο ίδιος παρέμεινε αήττητος επί ελληνικού εδάφους και η διαφορά με την δεύτερη Σουηδία μειώθηκε στους τρεις βαθμούς.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένος, αναφορικά με το αποτέλεσμα, δίχως όμως να παραλείψει να σταθεί στα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και στις αλλαγές που επιτάσσει, προκειμένου να ωφεληθεί και η Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά λοιπόν δήλωσε:

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, σ σε ένα κομβικό παιχνίδι. Κάθε ποδοσφαιριστής έκανε εκπληκτική προσπάθεια. Προφανώς χρειάστηκε και η τύχη. Επιβιώσαμε στο ξεκίνημα, προσαρμοστήκαμε καλύτερα στην συνέχεια, και θεωρώ ότι αξίζαμε τη νίκη, την πιστέψαμε, χάρη στο ομαδικό μας πνεύμα.

Όλοι περιμένουν πολλά από την Εθνική ομάδα, ήταν δύσκολη εβδομάδα, αλλά τα καταφέραμε. Όταν βρίσκεσαι σε μία κατάσταση με πέντε ελληνικές ομάδες, από τις οποίες μπορείς να αντλήσεις μόνο οκτώ ποδοσφαιριστές, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Υπάρχει μόνο μία ομάδα στο Champions League, μόνο ο Ολυμπιακός. Δεν είναι τα πράγματα όπως το 2004, που έπαιζαν τρεις. Φυσικά δεν λέω πως δεν υπάρχει ποιότητα, και τώρα υπάρχει ποιότητα. Πρέπει να δοθούν όμως περισσότερες ευκαιρίες στους νέους, ώστε να ταυτιστούν και οι φίλαθλοι με την Εθνική ομάδα. Πρέπει να αλλάξει η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν άδεια γήπεδα, πρέπει να αλλάξει αυτό, μόνο ο Ολυμπιακός γεμίζει το γήπεδό του. Πρέπει οι Έλληνες να ταυτιστούν ξανά με την Εθνική ομάδα».

Για την ανασταλτική λειτουργία της Ελλάδας και την Σουηδία: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Σήμερα, κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της δεν έφτασαν στο καλύτερό τους επίπεδο. Αυτό που θέλω όμως είναι να αναφερθώ κυρίως στην Ελλάδα. Ο ένας έπαιξε για τον άλλον, είχαμε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και αξίζαμε τη νίκη»!

Για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έφτασε στους τέσσερις βαθμούς:  «Δεν είμαστε η ομάδα του 2004. Φτιάχνουμε μία ομάδα, πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα, και εξελισσόμαστε διαρκώς. Το Κόσοβο είναι μία δύσκολη ομάδα να την αντιμετωπίσεις, με  έμπειρους ποδοσφαιριστές. Σήμερα την Σουηδία την αντιμετωπίσαμε διαφορετικά, γιατί αγωνίζεται με πιο επιθετικό τρόπο. Θα μπορούσαμε να έχουμε έξι βαθμούς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Πρέπει όμως να πάμε πίσω και να εστιάσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξει κάτι δραματικά στον τρόπο δομής του ποδοσφαίρου της Ελλάδας και της Super League, προκειμένου να επιστρέψει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε, αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί, και όχι αν συγκεντρώσαμε 4 ή 6 βαθμούς.»

Για το αν η νίκη απέναντι στην Σουηδία αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της ομάδας: «Δεν έχουμε παίξει πολύ μαζί, σε αντίθεση με την Σουηδία. Είχαμε 5-6 αλλαγές σε σχέση με όσα είδαμε τον Μάρτιο. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, και όπως είπαμε, δεν υπάρχει μία μεγάλη δεξαμενή, από την οποία προκύπτουν ποδοσφαιριστές. Πετύχαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, και θέλω να μείνω σε αυτό.»

Νομίζω η απόδοση ήταν εξαιρετική. Απίστευτη προσπάθεια, ήμασταν ίσοι και καλύτεροι πολλές φορές από τους Σουηδούς. Ήμασταν τυχεροί, ήταν και αυτοί σε κάποιες περιπτώσεις, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και με μεγαλύτερο σκορ. Από σήμερα παίρνω κάθε ματς στο σπίτι μου. Καλοί ήμασταν και απέναντι στην Ισπανία, και στα φιλικά, αλλά και στο Κόσοβο. Συνολικά είμαστε μία καλή ομάδα, όχι στην κορυφή, αλλά βελτιωνόμαστε. Εκεί θέλουμε να φτάσουμε. Θέλει υπομονή. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο».

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης