Football Talk

Μέμφις Ντεπάι: Το ατίθασο παιδί της Ολλανδίας φρονίμεψε, και είναι έτοιμο να «σπάσει» ένα μοναδικό ρεκόρ!

Μέμφις Ντεπάι: Το ατίθασο παιδί της Ολλανδίας φρονίμεψε, και είναι έτοιμο να «σπάσει» ένα μοναδικό ρεκόρ!
Στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του φαίνεται πως βρίσκεται πλέον ο Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος, αν και έχει κατακριθεί πολλάκις στο παρελθόν για τον ατίθασο χαρακτήρα του, πλέον δείχνει πιο… φρόνιμος και έτοιμος να «σπάσει» ένα ρεκόρ που κρατά για περισσότερο από έναν αιώνα!
Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους πιο πολυσυζητημένους ποδοσφαιριστές του καλοκαιριού. Και όχι αδικαιολόγητα. Ο Μέμφις Ντεπάι άλλωστε, άφησε την Λυών, με την οποία επανήλθε και εδραιώθηκε για τα καλά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του, κατά την διάρκεια του EURO, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.

Το πέρασμα από την Γιουνάιτεντ, η αμφισβήτηση και η ραπ μουσική

Η αμφισβήτηση στο άκουσμα της εν λόγω κίνησης ήταν μεγάλη. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Ολλανδός δεν είχε καταφέρει να αναδείξει το ταλέντο του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στα γήπεδα της Premier League, παρέμεινε για τρεις σεζόν και δεν συμπλήρωσε αθροιστικά τα 38 ματς που λαμβάνουν χώρα στην Αγγλία σε επίπεδο πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

484417368-1024x713.jpg

Οι εμφανίσεις του μάλιστα σε συνδυασμό με τον ατίθασο χαρακτήρα που τον χαρακτηρίζει, έκαναν πολλούς να θεωρήσουν πως ο Μέμφις Ντεπάι θα αποτελέσει ακόμη ένα γνήσιο ταλέντο, που όμως αρκέστηκε σε αυτό και καταλήγει να ασχοληθεί με την αγαπημένη του… ραπ μουσική.

Αυτό άλλωστε θεωρούσε και ο ίδιος στα 16 του χρόνια. Αυτό το είδος  μουσικής του «τράβηξε» το ενδιαφέρον, όντας ακόμη ανήλικος, με τον ίδιο να δηλώνει πως αν δεν είχε παίξει ποδόσφαιρο, θα βιοποριζόταν από το τραγούδι.

Η μεταγραφή στην Λυών και οι εντυπωσιακοί αριθμοί του Ντεπάι

Ένα ανήσυχο πνεύμα, που ουκ’ ολίγες φορές είχε μπλέξει σε καυγάδες, αποτελώντας ένα από τα βασικά πρόσωπα του εκάστοτε τσακωμού, φτάνοντας στην Γαλλία για λογαριασμό της Λυών, αποφάσισε να σοβαρευτεί. Οι αριθμοί του άλλωστε το αποδεικνύουν.
memphis-depay-olympique-lyon-1600244420-47351.jpg

Ο Ντεπάι άφησε τα έξω αγωνιστικά του «παραστρατήματα» στην άκρη και κατέληξε στο συμπέρασμα «ή τώρα ή ποτέ». Έτσι και έγινε… Σκόραρε 63 φορές στην Γαλλία, μοίρασε 45 ασίστ και πέταξε για την Βαρκελώνη, προκειμένου να συναντήσει τον Λιονέλ Μέσι, και να αποτελέσει το «δεύτερο βιολί» της Μπαρτσελόνα.

Το όνειρο της Μπαρτσελόνα χάρη στον Πικέ και το ρεκόρ με την Ολλανδία

Παρόλα αυτά, αυτός του ο στόχος δεν στέφθηκε από επιτυχία. Ο Αργεντινός αποχώρησε, τα οικονομικά του συλλόγου κατέστησαν προς στιγμήν αμφίβολη την παραμονή και του Ολλανδού, αλλά ο Ζεράρ Πικέ τον… διατήρησε στην Βαρκελώνη, μειώνοντας τις δικές του αποδοχές!

Εκεί πιστοποιήθηκε και η αναγέννηση… Έχει αγωνιστεί σε τρία ματς της Μπαρτσελόνα, και έχει συμμετοχή σε τρία γκολ της. Μοιάζει με ηγέτη! Όλοι τον ψάχνουν, και γρήγορα η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν φαίνεται πως επιχειρεί να δημιουργήσει χώρους για αυτόν…

depay1.jpg

Κάτι ανάλογο άλλωστε συμβαίνει και στην Ολλανδία. Εκεί δηλαδή που ο Μέμφις Ντεπάι αναμένεται να σπάσει ένα ρεκόρ που δεν έχει διόλου συζητηθεί, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα!

Μετρά 30 γκολ σε 70 ματς με τους «οράνιε» και με το χατ-τρικ του απέναντι στην Τουρκία, όπου μοίρασε και μία ασίστ, στο ευρύ 6-1 της χώρας του, έφτασε τα 12 γκολ με την Ολλανδία εντός του 2021Ισοφάρισε τον Πάτρικ Κλάιφερτ και πλέον του απομένει μόλις ένα τέρμα στα εναπομείναντα ματς του χρόνου, προκειμένου να τον ξεπεράσει!

Παράλληλα, ο 27άχρονος επιθετικός είναι πλέον στην 10η θέση του πίνακα των σκόρερ της Ολλανδίας, και μόνο… προς τα πάνω μπορεί να «βλέπει».

Ο Μέμφις Ντεπάι μπορεί να μην… τραγούδησε, αλλά δεδομένα εντυπωσιάζει! Οι αριθμοί στην περίπτωσή του λένε την αλήθεια και πλέον ο Ολλανδός αποδεικνύει πως το παρελθόν ανήκει εκεί, και το μέλλον του φαντάζει λαμπρό! Ο Ντεπάι φρονίμεψε και το ποδόσφαιρο «χαίρεται» με την επιλογή του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης