Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 4ος όμιλος: Επέστρεψε στις νίκες η Γαλλία με πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν - εντυπωσιακή ισοπαλία ανάμεσα σε Βοσνία και Καζακστάν!

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 4ος όμιλος: Επέστρεψε στις νίκες η Γαλλία με πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν - εντυπωσιακή ισοπαλία ανάμεσα σε Βοσνία και Καζακστάν!

Μία πολύ σημαντική νίκη για την ψυχολογία της πανηγύρισε η Γαλλία απέναντι στην Φινλανδία με 2-0, με τον Αντουάν Γκριεζμάν σκοράροντας δις, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν και πάλι στο μηδέν! Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βοσνία Ερζεγοβίνη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στο Καζακστάν, ανέτρεψε την κατάσταση σε δέκα λεπτά, αλλά δεν διατήρησε τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις σε 2-2!

Μία εμφάνιση που θύμισε αρκετά την Γαλλία που πριν από μία τετραετία «σάρωνε» τα πάντα στο πέρασμά της, πραγματοποίησαν οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν απέναντι στην Φινλανδία, παίρνοντας τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς με 2-0, χάρη στα δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν (από ένα σε κάθε ημίχρονο), με τον Γάλλο να φτάνει  τα 41 με την φανέλα της χώρας του.

Απεναντίας, η Φινλανδία δεν κατάφερε και πάλι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα για τρίτη διαδοχική φορά απέναντι στον Ούγκο Γιορίς, με τον Τίμο Πούκι να μένει και πάλι στο «μηδέν», μετρώντας μόλις ένα γκολ απέναντι στον Γάλλο τερματοφύλακα, και αυτό από το σημείο του πέναλτι, σε συλλογικό επίπεδο, πριν από μία διετία.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βοσνία Ερζεγοβίνη με το Καζακστάν, οι οποίες αμφότερες δεν είχαν επικρατήσει μέχρι την μεταξύ τους αναμέτρηση, συνέχισαν την παράδοσή τους με εντυπωσιακό τρόπο.

Το Καζακστάν προηγήθηκε, πίστεψε πως μπορεί να επικρατήσει για πρώτη φορά στον δρόμο προς το Μουντιάλ, μετά από μία οκταετία, αλλά αρχικά το πέναλτι του Πιάνιτς στο 74’ και εν συνεχεία μία ασίστ του Βόσνιου μέσου της Μπεσίκτας στο Μέναλο, ανέτρεψαν την αναμέτρηση!

Παρόλα αυτά, οι Βόσνιοι δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη εντός του 2021, καθώς ο Ζαϊνουτντίνοβ ισοφάρισε στο 95’ και μοίρασε στα… δύο τους βαθμούς!

6η αγωνιστική – Αποτελέσματα

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Καζακστάν 2-2 (74' Πιάντς πέν., 86’ Μέναλο - 52' Κουάτ, 90'+5' Ζαϊνουτντίνοβ)

Γαλλία – Φινλανδία 2-0 (25’, 54’ Γκριεζμάν)

Βαθμολογία

1.  Γαλλία 6 12 (8-3)

2.  Ουκρανία 5 5 (6-6)

3.  Φινλανδία  4 5 (4-5)

4.  Βοσνία Ερζεγοβίνη 4 3 (5-6)

5.  Καζακστάν 5 3 (5-8)

Επόμενη αγωνιστική (7η - 9 Οκτωβρίου):

Καζακστάν - Βοσνία Ερζ. (16:00)
Φινλανδία – Ουκρανία (19:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης