Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 1ος όμιλος: Η... τυχερή Ιρλανδία απομάκρυνε από την πρώτη θέση τους Σέρβους που «αυτοκτόνησαν» στο 86’

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 1ος όμιλος: Η... τυχερή Ιρλανδία απομάκρυνε από την πρώτη θέση τους Σέρβους που «αυτοκτόνησαν» στο 86’
Η Ιρλανδία είδε τον Γκάβιν Μπαζούνου να την κρατάει ζωντανή και με το αυτογκόλ του Μιλένκοβιτς στο 86' στέρησε από τους Σέρβους την κορυφή του ομίλου.

Η Σερβία, έχοντας δει νωρίτερα την Πορτογαλία να περνάει διά περιπάτου από το Μπακού, όφειλε να φύγει με το «διπλό» από το Δουβλίνο για να πιάσει ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Έτσι, οι παίκτες του Ντράγκαν Στόικοβιτς μπήκαν πολύ πιο αποφασισμένα στην αναμέτρηση έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πίεση τους καρποφόρησε στο 20 λεπτό, όταν ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς σηκώθηκε ψηλότερα από όλους στο κόρνερ του Τάντιτς, στέλνοντας με δυνατή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα των Ιρλανδών για το 1-0.

Η επιθετικότητα των Σέρβων είχε και συνέχεια, άλλα όσες φορές απείλησαν -κυρίως με τον Μίτροβιτς- ο 19χρονος τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Γκάβιν Μπαζούνου, δήλωνε διαρκώς «παρών» υπερασπιζόμενος την εστία του.

Στα τελευταία λεπτά οι Ιρλανδοί πήραν μέτρα στο γήπεδο. Στο 86ο λεπτό η… μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους Σέρβους, αφού στο διώξιμο του Μιλίνκοβιτς Σάβιτς η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Μιλένκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα της δικής του ομάδας.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους με τους φιλοξενούμενους να μένουν πλέον στη δεύτερη θέση του ομίλου και τους γηπεδούχος να… κλέβουν το βαθμό της ισοπαλίας.

6η αγωνιστική - Αποτελέσματα

Αζερμπαϊτζάν – Πορτογαλία 0-3 (26’ Μπερνάρντο Σίλβα, 31’ Αντρέ Σίλβα, 75’ Ντιόγκο Ζότα)

Ιρλανδία – Σερβία 0-1 (20’ Μιλίνκοβιτς Σάβιτς - 86' αυτ. Μιλένκοβιτς) 

Βαθμολογία:

1. Πορτογαλία 5 13 (11-4)

2. Σερβία 5 11 (12-7)

3. Λουξεμβούργο 4  6  (4-6)

4. Ιρλανδία 5 2  (5-7)

5. Αζερμπαϊτζάν 5 1 (3-9)

 

Επόμενη αγωνιστική (7η - 9 Οκτωβρίου)

Αζερμπαϊτζάν – Ιρλανδία (19:00)

Λουξεμβούργο – Σερβία (19:00)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης