Football Talk

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο απόλυτος G.O.A.T βάση αλγορίθμου! (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο απόλυτος G.O.A.T βάση αλγορίθμου! (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «αποδείχθηκε» ότι είναι ο G.O.A.T σύμφωνα με τον αλγόριθμο που σχεδίασε ένας καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι «επίσημα» ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, αν λάβουμε υπόψιν έναν ιδιαίτερο αλγόριθμο που δημιουργήθηκε από έναν κορυφαίο καθηγητή μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Ρονάλντο συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θεωρούνται G.O.A.T στο ποδόσφαιρο, μαζί με τον μεγάλο του αντίπαλό, Λιονέλ Μέσι, τους Ντιέγκο Μαραντόνα, Πελέ και μερικούς άλλους.

Ο πρόσφατα παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ξανά) είναι το νούμερο ένα στις καρδιές και στο μυαλό πολλών φιλάθλων, καθώς απέδειξε το ταλέντο του σε πολλά και διαφορετικά πρωταθλήματα.

Ο καθηγητής μαθηματικών της Οξφόρδης, Δρ Tom Crawford, κατέληξε στον δείκτη G.O.A.T, σε συνεργασία με το LiveScore, για να αποδείξει ποιος είναι πραγματικά ο G.O.A.T.

Ο Ρονάλντο συγκέντρωσε βαθμολογία 100%, με τους Μέσι, Πελέ, Φέρεντς Πούσκας και Ρονάλντο Ναζάριο να αποτελούν την πρώτη πεντάδα.

Δείτε παρακάτω τη σχετική λίστα:


resize_1.jpg


Τα κριτήρια του αλγορίθμου

Υπάρχουν επτά κριτήρια που οδήγησαν τον Ρονάλντο στην κορυφή της λίστας και θα πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας εάν είναι αρκετά για να τοποθετήσετε τον 36χρονο στην νούμερο ένα!

Οι στόχοι και οι τίτλοι του συλλόγου είναι τα δύο πρώτα, οι διεθνείς στόχοι και οι τίτλοι έρχονται στη συνέχεια, έπειτα οι τίτλοι της Χρυσής Μπάλας, οι ατομικές διακρίσεις και τέλος η σεζόν «Z-factor».

Το τελευταίο κριτήριο αφορά μια από τις τελευταίες τους πέντε σεζόν, στην οποία η απόδοση των ποδοσφαιριστών ήταν ξεχωριστή και άκρως πετυχημένη σε εθνικό, συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Ο αλγόριθμος του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αξιολόγησε τους παίκτες με βάση επτά σταθμισμένες κατηγορίες.

  1. Γκολ με συλλόγους
    2. Τίτλοι με συλλόγους
    3. Γκολ με Εθνική ομάδα
    4. Διεθνείς τίτλοι
    5. Βραβεία Ballon d’Or
    6. Ατομικά ρεκόρ
    7. Συντελεστής «Z» (αντίκτυπος στη σεζόν)  

Κριστιάνο Ρονάλντο - Λιονέλ Μέσι

Ο Ρονάλντο έχει πετύχει 674 γκολ σε 895 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις και ο Μέσι έχει σκοράρει 672 φορές σε 779 αγώνες. Όσον αφορά τα τρόπαια των συλλόγων, ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν είναι αυτός που ξεχωρίζει, με 35-30, αν και ο Ρονάλντο έχει μια επιπλέον νίκη στο Champions League και τρόπαια πρωταθλήματος σε τρεις χώρες.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Πορτογάλος επιθετικός βρίσκεται μπροστά και πάνω από τον αντίπαλό του, αφού έγινε ο κορυφαίος διεθνής σκόρερ την περασμένη εβδομάδα, όπου κόντρα στην Ιρλανδία έφτασε τα 111 γκολ για τη χώρα του, ενώ ο Μέσι βρίσκεται στα 76.

Και οι δύο έχουν κερδίσει τον κύριο διαγωνισμό των ηπείρων τους, με τον Ρονάλντο να κερδίζει το Euro 2016 και την Αργεντινή να κερδίζει το Copa America νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι. Βέβαια ο Μέσι μετράει έξι νίκες στην Χρυσή Μπάλα και είναι ο καλύτερος από τους πρώτους πέντε της κατάταξης.

Φυσικά και οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν μια σειρά προσωπικών επιτευγμάτων και εναπόκειται στο καθένα να αποφασίσει ποια είναι τα πιο εντυπωσιακά.

Το τελευταίο κριτήριο του αλγορίθμου είναι που κάνει τη διαφορά καθώς υπάρχουν μερικές σεζόν με παράγοντα Z για κάθε παίκτη, μιας και οι δύο έχουν κάνει τεράστια διαφορά στις επιτυχίες των ομάδων τους, γι’ αυτό και έχουν κερδίσει άλλωστε την Χρυσή Μπάλα πολλάκις.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός ο νέος αλγόριθμος, αν και ενδιαφέρον, δεν θα βοηθήσει στην δύσκολη απόφαση ποιος είναι ο καλύτερος...



Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης